Senaman dan kecergasan kardio vaskular

Senaman dan kecergasan kardio vaskular

Situasi kini boleh menjadi agak menekankan Kesihatan kardiovaskular dan kecergasan anda. Dengan amaun pencemaran udara yang semakin meningkat tanpa kawalan, beban kerja yang tinggi dengan jadual yang sibuk, kurang masa untuk tidur, tabiat makanan yang tidak teratur, kecergasan di hati kami boleh dipertaruhkan jika anda tidak mengetahui senaman kardiovaskular terbaik dan persembahan mereka secara tetap.

Bagaimana ianya penting?

Walaupun anda telah dianggap latihan dan senaman yang hanya untuk orang-orang yang ingin untuk kelihatan cantik dengan tona otot, atau hobi bagi orang-orang yang mempunyai jumlah yang mencukupi untuk menghabiskan, ia bukanlah kes. Malah, hanya melihat sedikit. Ada orang yang begitu banyak di jalan raya dan di Taman-Taman setiap pagi, bekerja ke arah kesihatan yang lebih baik. Tapi kenapa ia begitu?

Senaman kardio vaskular

Marilah kita kembali kepada perbincangan kita pada kesihatan jantung anda. Tabiat makanan yang tidak teratur, tidak tidur, pencemaran dan faktor-faktor lain yang kita dibincangkan sebelum menghalang di antara sistem-sistem badan yang paling vital yang memperlihatkan persembahan terbaik mereka.

Cth: sistem penghadaman yang tidak berkesan boleh mengakibatkan paras kolesterol tinggi dalam darah. Pada masa yang sama, sistem kekebalan menjadi lemah, dan pemakanan dilihat tidak cekap. Juga, mendapat terlalu banyak lemak boleh menjadi satu masalah juga. Semua faktor-faktor ini, dan sebahagian yang lain, boleh memberi banyak tekanan pada jantung anda, yang kadang-kadang ia gagal untuk menangani.

Situasi ini boleh membawa kepada serangan jantung juga, ada yang boleh membawa maut. Jadi, untuk memastikan jantung anda kekal sihat dan kuat, senaman kardio vaskular menjadi agak satu perkara yang penting untuk mempertimbangkan.

Beberapa contoh

Terdapat banyak pilihan yang anda boleh melihat untuk kecergasan jantung anda. Senaman mudah seperti berjoging, pantas berjalan kaki, Berbasikal, berenang, senamrobik, dan lain-lain latihan yang boleh dilakukan di gimnasium, boleh menunjukkan keputusan yang mungkin mencukupi untuk anda.

Jika anda tidak menjumpai pilihan ini juga menarik, anda boleh sentiasa mencuba sesetengah yang lain, seperti bermain tenis, mendapatkan memegang beg tinju, bermain skuasy, dan pelbagai lain contoh permainan yang menarik.

Jika anda adalah mencari ia agak sukar untuk memasukkan opsyen ini dalam rutin harian anda, pertimbangkan untuk berjalan atau berbasikal ke pejabat anda sebaliknya. Ini boleh melakukan silap mata tersebut sangat berkesan. Jika pejabat anda adalah terlalu jauh dari rumah anda, berjalan kaki jarak separa dan boleh tangkap kemudian sebuah bas.

Mendaki anak tangga berbanding mengambil menggunakan Lif, atau pergi untuk berjalan selepas makan tengahari dan makan malam boleh menjadi pilihan yang baik untuk kecergasan anda. Mendapatkan memegang teman untuk latihan anda jika boleh.

Memberi latihan dan ini senaman yang penting fikir untuk hasil yang terbaik dengan kecergasan jantung anda dan kesihatan keseluruhan yang lebih baik, dan hidup lebih bahagia dan lebih lama!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *