Senaman dada yang terbaik Calisthenic

Senaman dada yang terbaik Calisthenic

Bench press membantu membina kekuatan dada dan otot, tetapi apabila tidak ada peralatan sekitar, push-ups akan menjalankan calisthenic dada yang terbaik dan paling berkesan untuk meningkatkan kecergasan keseluruhan badan.

Malah, bench press tidak menawarkan seberapa banyak manfaat sebagai push up. Jelas sekali, push up membina kekuatan di dada tetapi sebagai satu latihan calisthenic push up juga secara tidak langsung manfaat:

* Abs
* Kembali
* Kaki
* Pinggul
* Bahu

Push up adalah terbaik calisthenic meningkatkan nada otot dada, kekuatan dan saiz – ia memberikan dada anda rupa yang semulajadi dan “chiseled” berbanding bulkiness melakukan hanya bangku menekan. ianya juga lebih lembut pada sendi daripada melakukan bench press dengan berat dan barbell. Selain itu, tolak sehingga rutin senaman yang hebat untuk peredaran darah ke seluruh badan anda dan ramai yang besar untuk kesihatan kardiovaskular kerana ia berfungsi begitu banyak otot secara langsung dan tidak langsung.

Untuk pemula, melakukan tekan tubi boleh menjadi sukar kerana agak beberapa otot yang terlibat. Malah, veteran bench press dada walaupun berpengalaman menghadapi masalah melakukan tinggi-wakil tolak naik latihan yang calisthenic! Ini adalah kerana tolak sehingga menggunakan banyak otot-otot kecil “penstabil” sebagai dengan tempahan calisthenic latihan. Ramai orang yang bekerja dengan berat sasaran khusus otot besar “estetik” otot sahaja, seperti otot pectoral dada, mengabaikan banyak otot-otot kecil lain di belakang dan teras badan anda.

Tekan tubi juga mendapat manfaat di mana tisu otot perut. Apabila otot belakang yang lebih rendah kontrak untuk menstabilkan teras anda, otot-otot perut anda tidak langsung sedang digunakan juga. Memastikan bahawa keperluan untuk latihan ab! Quads anda juga bergantung untuk mengekalkan betul tolak borang, memberi kaki anda dengan senaman yang hebat. Terpulang push mula Bunyi seperti senaman calisthenic yang terbaik lagi?

Apabila dilakukan dalam tinggi-pengulangan, push-ups boleh memberikan tubuh anda rangsangan hormon pertumbuhan, peningkatan yang menggalakkan pembangunan otot – yang bermaksud otot-otot yang lebih besar untuk dada anda dan otot-otot lain tidak langsung! Ini adalah faedah tersembunyi tekan tubi yang ramai tidak pernah belajar tentang disebabkan oleh hakikat mereka hanya percaya push up akan menjalankan calisthenic satu tambahan, sebagai sebagai bahagian utama bekerja. Ia boleh menjadi senaman dada utama terbaik anda!

Push-UPS akan mencabar tetapi apabila anda melakukan kepada mereka didapati telah mencapai hasil yang luar biasa untuk dada anda dan lain-lain otot tidak langsung yang terlibat.Ini adalah sebab mengapa tekan tubi yang dianggap senaman calisthenic dada yang terbaik!

Mahu lebih semulajadi fizikal? Adakah saya menyebutkan push up adalah senaman yang lebih semula jadi untuk badan anda berbanding dengan bangku yang menekan dengan berat? Undi lagi untuk push up sebagai latihan calisthenic dada yang terbaik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *