Senaman aerobik yang kuat untuk kesihatan terbaik

Senaman aerobik yang kuat untuk kesihatan terbaik

Definisi sebenar aerobik:

Sebelum kami masuk ke dalam latihan khusus, kita perlu dapat memahami apa senaman aerobik benar-benar.

Pertama sekali, senaman aerobik adalah ditakrifkan sebagai mana-mana jenis senaman yang meningkatkan denyutan jantung anda.

Bukan sahaja adalah senaman aerobik yang direka untuk meningkatkan denyutan jantung anda, tetapi aerobik latihan adalah bertujuan untuk memaksa denyutan jantung anda ke zon sasaran dan yang mengekalkan kedudukan selama sekurang-kurangnya 20 minit.

Sekali meningkatkan denyutan jantung anda dan ini kemudian disimpan dalam zon sasaran tersebut lebih daripada dua puluh minit, kemudian satu boleh mengatakan latihan dianggap Aerobic.

Tidak mengelirukan aerobik dengan sukan:

Sering kali, ramai orang mendapat latihan aerobik keliru dengan apa-apa jenis sukan olahraga, dan mereka menggunakan alasan bahawa “mereka tidak perlu melakukan sebarang senaman aerobik kerana mereka sudah berada dalam satu pasukan sukan.”

Ini satu pandangan yang benar-benar salah latihan aerobik, kerana perbezaan antara latihan aerobik dan sukan, yang apabila anda sedang bermain dalam mana-mana jenis sukan, denyutan jantung anda meningkat, tetapi ia tidak konsisten disimpan di zon tersebut disasarkan selama lebih dua puluh minit.

Dalam bidang sukan, anda akan sentiasa mengubah kadar nadi, dan oleh itu anda tidak mendapat yang sama “tengah-tengah bersenam” kerana anda dalam senaman aerobik.

Jumlah yang baik masa untuk aerobik:

Sekarang apa yang ramai orang ingin tahu adalah, “Apakah jumlah masa yang perlu dihabiskan setiap hari melakukan senaman aerobik yang sederhana?” Jawapan saya adalah bahawa anda perlu melakukan senaman aerobik dari kira-kira 40 minit hingga satu jam, kira-kira 5 hari seminggu.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar serius untuk mengurangkan berat badan yang cepat, saya cadangkan anda kira-kira sejam daripada aerobik, tiap-tiap hari selama seminggu, kemudian melihat keputusan untuk melihat jika anda perlu menyimpan jadual yang sama.

Asas senamrobik setiap hari berkuasa:

Latihan pertama yang anda mungkin hanya chuckle untuk diri anda dan berkata, “Wow anda bercanda betul-betul?”

Walau bagaimanapun saya benar-benar serius untuk langkah pertama ini kerana jumlah masa yang anda habiskan melakukannya setiap hari, boleh berbeza antara anda kehilangan berat badan anda kehilangan berat badan.

Senaman aerobik yang menakjubkan ini hanya berjalan. Ya, saya kata berjalan.

Ramai yang tidak sedar kuasa yang berjalan kaki boleh bagi mereka dan keputusan yang mereka dapat dari hanya berjalan satu jam setiap hari. Ini direka khas ke arah orang-orang yang hanya bermula pada matlamat kehilangan berat badan anda dan belum bekerja sekali.

Ramai orang yang meniup keluar berjalan kaki kerana mereka tidak fikir ia akan memberi kepada mereka apa-apa keputusan.

Walau bagaimanapun, anda boleh mula melihat keputusan yang cepat, bergantung kepada berapa serius anda akan mengurangkan berat badan. Berjalan kaki adalah senaman aerobik yang sempurna bermula.

Sekarang jika anda telah melakukan berjalan cukup, atau jika anda melepasi peringkat anda bersenam aerobik, maka masa untuk bergerak dengan sangat-memuji berjoging.

Ini boleh menjadi satu lagi senaman yang sempurna bagi mereka yang hanya telah memutuskan mereka ingin menurunkan berat badan dan melepasi peringkat berjalan.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin juga menggabungkan berjoging dan berjalan ke satu hari, keputusan anda akan bertambah dan anda akan berasa lebih baik mengenai diri anda.

Berjoging adalah tawaran sebenar:

Berjoging sangat sesuai untuk sesiapa sahaja kerana ia merupakan salah satu dari orang-orang yang terkenal senaman aerobik yang ramai orang tahu akan membantu mereka mengurangkan berat badan, tetapi mereka tidak mahu dimasukkan ke dalam usaha dan berlari-lari anak cepat sekitar blok.

Masa terbaik untuk berjoging adalah pada awal pagi atau awal evenings jika segala-galanya saya tenang dan damai.

Jika anda serius untuk mengurangkan berat badan yang cepat, saya sangat mengesyorkan anda mengambil berlari-lari anak di waktu pagi dan awal petang, kerana pakar-pakar berkata, ini adalah salah satu latihan aerobik terbaik setakat keputusan pergi, dan yang salah yang paling mudah.

Berjoging berpotensi tinggi pembakaran lemak, jadi jika anda berfikir tentang ketika itu anda sedang terbaring di katil yang menimbangkan sama ada anda mahu untuk mendapatkan sehingga dan berjoging atau tidak, hakikat yang satu ini dapat anda dari tidur.

Seterusnya pergi menaiki basikal:

Senaman aerobik yang cemerlang yang seterusnya dalam senarai kami, adalah lagi lain mudah senaman dikenali sebagai “Berbasikal,” “Basikal Kuda”, atau bahkan semata-mata, “Berbasikal.”

Ini adalah salah satu cara terbaik untuk membakar kalori dan salah satu yang paling menyeronokkan. Hanya berfikir tentang hal itu. Anda akan menunggang basikal (yang kebanyakan anggap sebagai aktiviti yang menyeronokkan atau hobi) dan kehilangan berat badan dan pembakaran kalori semasa menunggang basikal itu.

Apa yang lakukan semua kerja dengan mengayuh, dan Selain itu, saya tahu yang menyeronokkan yang lengkap. Saya akan mengesyorkan senaman aerobik ini kepada sesiapa pun, muda atau tua, dan saya tidak akan meletakkan had pada langkah ini, kerana anda mungkin boleh memikirkan sama ada anda boleh Basikal lagi atau tidak.

Jadi saya cadangkan, jika anda benar-benar serius, keluar dari rumah anda sekarang, merebut basikal dan menunggang perkara itu sehingga tidak terasa kaki anda. Anda akan mendapat hasil yang besar dan ia tidak akan merasa apa-apa seperti bersenam.

Perkara terakhir, dapatkan atas Treadmill yang:

Bentuk terakhir aerobik adalah terkenal treadmill, atau elliptical trainer. Terdapat juga variasi enjin dua ini dikenali sebagai langkah pendaki, yang betul-betul apa yang mereka Bunyi seperti anda sentiasa memanjat langkah-langkah.

Senaman ini menggabungkan latihan anda berjalan dan berlari-lari anak dan menambah sedikit sentuhan kepadanya, dengan menambah beberapa rintangan tambahan untuk persamaan.

Jika anda sudah tidak mempunyai salah satu daripada mesin ini, saya tidak akan mengesyorkan membeli satu kerana anda boleh mendapatkan ini jenis senaman percuma, mendapat di luar dan berjoging sekitar dengan beg galas yang penuh dengan berat (yang anda boleh mengendalikan).

Hanya kelebihan ini mempunyai lebih daripada berjoging biasa adalah fakta bahawa anda boleh melakukan senaman tinggi intensiti dan mengawal perlawanan dan kelajuan yang anda mahu untuk membakar kalori.

Saya cadangkan mesin ini jika anda benar-benar serius untuk mengurangkan berat badan dalam sarang beberapa hari, kerana ini akan memberikan anda keputusan yang cepat dengan berkesan pembakaran lemak itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *