Semua ubat semula jadi bagi asid refluks

Semua ubat semula jadi bagi asid refluks

Pedih ulu hati mempengaruhi kira-kira separuh penduduk Amerika. Isu ini boleh dirawat dengan mudah dan ia mempunyai banyak kaedah semula jadi untuk berbuat demikian.

Minum sejumlah air yang betul akan membantu dalam penipisan ketebalan rembesan penghadaman. Ia terutamanya memberi penghadaman yang kemas.

Minum susu akan membantu mengurangkan kesan asid refluks dan semasa mengambil susu, ia dengan mudah boleh menenangkan luka yang disebabkan oleh asid di dalam perut dan kawasan lapisan.

Badam apabila diambil dalam kiraan enam dengan mudah boleh menyembuhkan refluks asid. Ia mempunyai minyak pati yang membantu menurunkan kesan sakit rembesan penghadaman.

Epal juga boleh menjadi pilihan yang hebat untuk mengubati masalah asid refluks. Mereka adalah beralkali dan boleh meneutralkan kesan asid. Ia mempunyai antasid yang semula jadi dan boleh menyembuhkan masalah refluks asid dengan tahap yang hebat.

Pisang adalah penawar yang hebat untuk masalah asid refluks. Ia boleh menjadi sangat mudah dibawa turun apabila penghasilan asid dalam sistem penghadaman diturunkan dan pisang dengan antasid semulajadi yang melindungi dinding perut.

Halia adalah satu makanan yang mengawal selia proses penghadaman. Ia memberi kekuatan kepada otot-otot dan lapisan perut. Ianya juga akan kesan asid.

Jintan hitam mempunyai bau yang baik dan rasa manis yang halus. Ini boleh mengurangkan masalah penghadaman, masalah gas dan Tentera Darat GERD. Teh Jintan hitam memainkan peranan yang besar dalam mengurangkan refluks asid.

Menenangkan akan membantu dalam mengenalpasti masalah pedih ulu hati. Ia membantu dalam penghadaman yang sempurna dan makanan jika tidak betul dihadam boleh berundur asid untuk paip makanan.

Pengambilan makanan yang berkhasiat dan berkata tidak kepada rokok dan alkohol boleh membuat hidup sihat dan cergas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *