Semua tentang jus Xango dan manfaat kesihatan

Semua tentang jus Xango dan manfaat kesihatan

Bagi mereka yang berfikir bahawa Xango adalah hanya satu lagi produk penurunan berat badan di pasaran, maka berikut adalah beberapa maklumat yang mungkin membuat anda berfikir sebaliknya. XANGO telah diperkenalkan oleh Syarikat yang berpangkalan di Utah kembali pada tahun 2002. Ia telah menjadi salah satu makanan tambahan terkemuka kehilangan berat badan sejak.

Bahan utama jus Xango adalah manggis atau Garcina mangostana. Manggis sebenarnya tidak berkaitan dengan buah mangga walaupun namanya. Ia adalah spesis yang sama sekali berbeza yang terdapat di negara-negara Asia Tenggara seperti Filipina, Thailand dan Malaysia. Ia adalah satu buah-buahan tropika yang terletak kira-kira saiz epal yang tetap. Ia mempunyai benih yang keras dan kulit buah yang tebal. Manggis mempunyai banyak vitamin termasuk B1 dan B2 serta mineral seperti besi dan kalium, Walau bagaimanapun, kerana buah-buahan ini telah menjadi begitu kontroversi kerana menjadi tumpuan xanthones dan antioksidan.

Selama bertahun-tahun, manggis telah digunakan oleh pengamal perubatan Ayurveda dan perubatan tradisional Cina di rantau Tenggara Asia untuk merawat kulit dan penyakit gusi, luka, terbakar. parasit, demam, maklumat dan juga kemurungan. Hari ini, telah banyak kajian dan penyelidikan dijalankan yang telah mencadangkan pelbagai manfaat untuk mengambil jus manggis. Berikut adalah beberapa manfaat ini.

1. Pertama sekali, kerana tahap tinggi xanthones dan antioksidan, jus manggis ini dipercayai menjadi ejen detoxifying yang cemerlang. Dengan penggunaan kerap, ia boleh flush dari toksin berbahaya dan radikal sesetengah yang membina dalam badan daripada makanan yang kita makan dan daripada pencemaran dalam persekitaran kita. Sebagai hakikatnya, ORAC atau oksigen Radical Absorbance kapasiti telah menunjukkan bahawa jus manggis adalah kira-kira 20 hingga 30 kali lebih berkesan berbanding dengan sayur-sayuran dan buah-buahan dalam penyerapan radikal yang lain.

2. Ia boleh membantu dalam pembaharuan sel dan pertumbuhan semula sel, yang membantu dalam membuat sistem badan yang lebih cekap. Ia menjamin berfungsi organ, yang menyediakan perasaan dan penampilan belia. Oleh kerana itu, ramai orang yang berharap untuk melawan tanda-tanda penuaan mencari produk-produk kesihatan dan makanan tambahan yang mempunyai manggis sebagai bahan utama mereka.

3. Khasiat dalam jus manggis juga boleh membantu individu berkesan melawan alergen yang boleh mengganggu badan-Nya. Ia juga mengawal tindakan-tindakan yang biasa histamines, atau ejen yang menyebabkan alahan.

4. Manggis jus juga mempunyai sifat-sifat antibiotik dan ia telah digunakan dalam perubatan alternatif untuk merawat jangkitan bakteria.

5. Manggis jus juga dikaji untuk membantu dalam peraturan paras kolesterol dalam badan. Ia juga boleh membantu orang yang mengalami tekanan darah tinggi kerana ia juga boleh tekanan darah yang lebih rendah.

6. Ia juga boleh membantu untuk menangkis penyakit-penyakit biasa seperti selesema, batuk, demam dan selesema yang individu kerana ia berkesan merangsang imuniti seseorang.

7. Kerap pengambilan jus manggis juga boleh mencegah kanser kerana buah-buahan yang mempunyai sifat-sifat anti-carcinogenic. Di antara kanser yang boleh menghalang jus manggis termasuk paru-paru, hati dan kanser perut.

8. Manggis jus juga telah dikatakan untuk merawat pelbagai keadaan perubatan yang lain seperti fibromyalgia, asma, arthritis, masalah gastro-usus, ulser mulut dan banyak lagi.

Ini adalah hanya beberapa banyak faedah indah jus manggis. Mujurlah, Terdapat banyak produk yang terdapat hari yang mempunyai manggis sebagai rendah mereka dan salah satu yang terbaik di pasaran akan menjadi jus Xango. Jus XANGO adalah penuh dengan semua kebaikan xanthones, bersama-sama dengan vitamin dari lain-lain jus buah-buahan seperti epal, PIR, anggur dan cranberry jus, yang biasanya akan dicampurkan untuk sedikit kepahitan dari kulit manggis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *