Semua fakta tentang Paleo Diet?

Semua fakta tentang Paleo Diet?

Dengan semua yang pelbagai pelan diet di pasaran hari ini, ia mungkin sukar untuk membezakan yang baik daripada yang buruk. Kebanyakan diet ini akan menghapuskan sama sekali karbohidrat, atau mengehadkan jumlah daging dalam rancangan anda. Ia adalah sangat penting untuk membiasakan diri dengan pelan diet pilihan anda; terutamanya konsep asas di sebalik rancangan. Paleo diet telah mendapat banyak popular baru-baru dan dengan alasan yang baik; Jadi anda mungkin bertanya: “Apakah Paleo diet”?

Paleo Diet (atau “Diet mengumpulkan Hunter” kerana ia sering dirujuk) adalah berdasarkan cara hidup nenek moyang kita pada zaman Paleolithic (Stone Age). Mereka menggunakan Kumpulan asas makanan; seperti daging, makanan laut, buah-buahan dan sayur-sayuran. Semua barangan makanan, bijirin, produk tenusu dan minuman ringan harus dielakkan semasa dalam diet ini; kerana barang-barang ini tidak disediakan di zaman purba. Terdapat banyak makanan yang berbeza yang anda boleh pinggan sehingga pada Paleo diet dan anda boleh menghidangkan mereka sehingga seluruh ahli keluarga. Dengan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh anda makan secara bebas, anda boleh dengan mudah Snek makanan sihat antara menu. Hanya perlu diingat untuk menjauhkan diri daripada sayur-sayuran berkanji seperti kentang. Kekacang juga digalakkan; hanya mengelakkan versi masin walaupun.

Penurunan berat badan adalah salah satu manfaat terbaik Paleo diet. Oleh kerana diet semulajadi rendah karbohidrat dan tinggi dalam protein, metabolisma anda akan mula mempercepatkan dari semasa ke semasa; membolehkan anda kehilangan sehingga 15 paun dalam tempoh enam bulan secara semula jadi. Dengan menambah program latihan yang layak, anda boleh meningkatkan jumlah berat yang hilang diet ini. Diet ini juga secara semula jadi yang tinggi dalam serat, yang sangat sesuai untuk sistem penghadaman anda.

Paleo Diet adalah sangat popular di kalangan atlet dan profesional kesihatan; memberikan banyak manfaat kesihatan kepada semua umatnya. Ia adalah tinggi dalam protein; memberi tumpuan terutamanya ke atas produk daging, makanan laut, buah-buahan, sayur-sayuran dan kekacang. Anda boleh cuba resepi yang lazat ini diet seperti Lemon Chicken Kebab, serta kegemaran lama seperti stik dan telur; hanya Tambah salad! Opsyen pada diet ini adalah hampir tidak berkesudahan; dan serat dan sayur-sayuran akan membantu untuk membuat anda berasa lebih lengkap bagi lagi, menghapuskan Snek berlebihan.

Paleo diet amat sesuai untuk semua orang. Oleh kerana produk gandum dan tenusu adalah penyebab utama alahan makanan dan masalah penghadaman, anda secara semulajadi akan meningkatkan kesihatan dengan mengikuti diet ini. Rancangan makanan Paleo tidak mengandungi sebarang bijirin atau produk tenusu; Jadi anda akan menghapuskan makanan seperti susu, mentega, keju, yogurt, roti, barli, oatmeal dan beras.

Paleo Diet adalah pilihan yang sihat untuk sesiapa sahaja yang ingin meningkatkan tahap kesihatan, mengurangkan berat badan dan mengurangkan risiko penyakit jantung dan kencing manis mereka. Terdapat sejumlah besar makanan rancangan untuk mengikuti dan banyak resipi yang sihat, lazat untuk berkhidmat kepada seluruh keluarga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *