Semburan minyak badan kering: Mendapatkan vitamin tersebut

Semburan minyak badan kering: Mendapatkan vitamin tersebut

Apakah faedah yang anda perolehi daripada menggunakan semburan minyak kering badan? Dan, tidak menggunakan semburan minyak kering badan membantu bahagian-bahagian lain anda juga?

Pasaran penuh badan kering minyak spray dan produk-produk penjagaan kesihatan lain yang boleh membantu mencegah pengeringan, keretakan dan pengelupasan, mencegah kedutan dan menjadikan kulit anda kelihatan lebih muda. Tidak hanya itu, tetapi ini produk ini sering mempunyai faedah kesihatan yang lain juga. Sebab mengapa produk-produk ini berfungsi adalah bahawa ia mengandungi vitamin yang tiga yang menyumbang kepada kulit yang sihat.

Vitamin A, D dan E yang bertindak sebagai antioksidan. Mereka menjaga kulit anda dari jatuh mangsa kepada penyakit, mengalami pengeringan dan keretakan, sembuh daripada parut dan memastikan muda dan sihat.

Vitamin A

Kebanyakan orang tahu bahawa nutrien ini membantu penglihatan anda. Tetapi, tidak ramai orang tahu bahawa ia adalah juga penting untuk kulit yang sihat. Ia memberikan satu rangsangan yang baik untuk sistem imun anda, termasuk melindungi kulit daripada jangkitan dan penyakit. Menggunakan produk yang tinggi kandungan yang akan membantu sistem imun anda melakukan semua kerja-kerja yang.

Ia juga melawan kerosakan alam sekitar dari pencemaran atau sinar UV, dan boleh mengelakkan anda daripada mendapat komplikasi berkaitan pencemar seperti kanser. Ia juga membantu mengelakkan kedutan, yang sebahagian besarnya disebabkan oleh faktor-faktor alam sekitar.

Vitamin D

Nutrien ini dihasilkan di kulit anda sebagai tindak balas kepada cahaya matahari langsung. Walaupun anda secara semulajadi menghasilkan dan mengawal ia, badan baik semburan atau krim dengan D tambahan nutrien akan membantu.

Semburan atau krim adalah pendengar cahaya matahari terus, walaupun. Anda perlukan sinar itu terus daripada matahari untuk mendapat jumlah penuh yang anda perlukan. Orang-orang yang tinggal berhampiran khatulistiwa atau iklim yang cerah sering mendapat lebih banyak, sementara orang-orang yang tinggal di utara iklim dengan cahaya matahari kurang sering mengalami kekurangan. Produk penjagaan kesihatan yang baik boleh membantu anda mendapatkan semua D yang anda perlukan.

Vitamin D yang paling penting dalam membantu anda badan menggunakan kalsium. Sebab itulah anda sering lihat ditambah susu. Otot-otot dan tulang anda tidak boleh menggunakan kalsium yang anda ambil, walaupun jika anda minum gelen susu, tanpa amaun yang betul d untuk bekerja dengannya. D juga adalah penting dalam membaik pulih bahagian-bahagian tubuh yang cedera atau rosak, termasuk kulit anda. Ini adalah mengapa ia membantu dalam pemulihan daripada parut dan membakar.

Vitamin E

E membantu anda pulih dari jerawat dan lain-lain jenis parut. Ia juga berfungsi bersama-sama dengan Vitamin A sebagai antioksidan, menjaga kulit anda dari mendapat Kering, mengelupas atau dijangkiti.

Bagaimana untuk mencari semburan minyak baik badan Kering

Apabila membeli semburan minyak badan Kering, sentiasa melihat pada label dan pastikan ia tinggi vitamin ini. Salah satu cara yang anda boleh memberitahu anda mendapat semburan yang baik, adalah bahawa ia mengandungi banyak sayur-sayuran semulajadi dan minyak buah-buahan atau ekstrak.
Sunflower, zaitun dan grapeseed minyak akan sumber-sumber hebat semua nutrien penting ini.

Perkara yang penting untuk diingati adalah bahawa beberapa badan kering minyak semburan mengandungi wangian yang bagus, tetapi tiada manfaat yang sebenar untuk kulit anda. Ingat ini apabila anda membeli-belah untuk produk-produk penjagaan kesihatan, dan yang mempunyai semua bahan-bahan semulajadi seperti minyak sayuran yang tinggi dengan vitamin dan mineral.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *