Sembilan suplemen untuk kesihatan zakar

Sembilan suplemen untuk kesihatan zakar

Kulit zakar mempunyai beberapa fungsi yang penting. Ia berfungsi sebagai penghalang, melindungi organ yang halus daripada organisma penyebab penyakit dan kerosakan alam sekitar. Ia juga membantu melindungi tisu saraf yang sensitif yang bertanggungjawab ke atas sensasi keseronokan seksual. Bagi lelaki yang tidak bersunat, kulit zakar bertindak sebagai pelincir semula jadi yang semasa melancap dan seks. Oleh kerana itu, melindungi dan menyuburkan kulit zakar adalah penting untuk mengekalkan kesihatan zakar secara keseluruhan. Rawatan harian dengan satu formula yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral ini Sembilan adalah disyorkan sebagai sebahagian daripada regimen penjagaan zakar.

Acetyl L Carnitine

Asid amino seperti acetyl L carnitine adalah “blok bangunan” yang diperlukan untuk pembentukan protein yang seterusnya satu komponen penting daripada kulit dan sel-sel saraf. Acetyl L carnitine adalah perlu untuk kesihatan zakar, kerana ia diperlukan untuk menyelenggara rangkaian rumit saraf yang terletak di bawah permukaan kulit zakar. Ia juga merupakan satu faktor dalam keupayaan sistem imun untuk melawan jangkitan bakteria dan kulat.

Alpha Lipoic asid

Selain sifatnya sebagai asid amino, asid alpha lipoic adalah antioksidan yang kuat – bahan kimia yang melekat itu sendiri kepada molekul-molekul yang berbahaya yang dikenali sebagai radikal bebas. Antioksidan seperti alpha lipoic asid diperlukan untuk melindungi daripada penyakit-penyakit seperti kanser kulit. Mereka juga membantu untuk mengekalkan kulit dan menghalang tanda-tanda awal penuaan.

L-Arginine

L-arginine adalah satu enzim yang memainkan peranan dalam merangsang tindak balas kimia penting. L-arginine telah terbukti menyebabkan saluran darah dilate, atau berehat, membolehkan aliran darah yang optima. Edaran yang mencukupi adalah, sememangnya, diperlukan untuk mencapai dan mengekalkan ereksi. Di samping itu, aliran darah yang betul mengekalkan sel-sel zakar well-oxygenated dan bermaya, menggalakkan kesihatan kulit dan sel saraf yang optimum.

Mentega shea

Mentega shea telah digunakan sebagai ubat penjagaan kulit selama berabad-abad oleh orang asli Afrika yang nilai bagi penggunaannya sebagai ejen pelembap dan penyembuhan. Mentega shea adalah sebuah emollient semulajadi yang menyembuhkan kulit yang kering, retak dan mewujudkan halangan semulajadi terhadap bakteria merbahaya dan lain-lain organisma yang menyebabkan penyakit.

Vitamin A

Vitamin A, yang juga dikenali sebagai retinol, adalah suatu elemen yang penting dalam merawat dan mencegah pelbagai masalah kulit. Vitamin ini meremajakan kulit mengurangkan penampilan kedutan, menggalakkan penyembuhan pesat dan mencipta kulit lembut, lembut dan responsif. Di samping itu, ia bertindak sebagai agen anti-bakteria, menghapuskan bakteria yang berkumpul di tempat yang panas, lembap dan boleh menyebabkan bau busuk.

Vitamin B5

Vitamin B5 menyediakan sejumlah manfaat zakar. Dengan bekerja untuk mengekalkan kesihatan saraf, ia menggalakkan sensitiviti kulit erogenous, serta mengekalkan nada dan keanjalan kulit itu sendiri. Vitamin B5 sering dikenali sebagai vitamin melanjutkan nyawa, kerana fungsinya dalam membantu untuk melawan jangkitan yang boleh menjejaskan kulit zakar.

Vitamin D

Vitamin D adalah komponen yang penting dalam pembentukan dan pembaikan sel-sel kulit. Di samping itu, ia berfungsi sebagai melawan penyakit ejen, melindungi zakar terhadap jangkitan kulat dan bakteria yang boleh menyebabkan pengeringan, mengelupas dan kesakitan kulit zakar.

Vitamin E

Vitamin E berfungsi bersama-sama pelembab seperti mentega shea untuk mencipta penghalang perlindungan lembapan. Ini faktor penting yang diperlukan untuk mengekalkan kulit yang kelihatan muda, sihat, yang responsif kepada rangsangan seksual.

Crème zakar yang mengandungi bahan-bahan ini sembilan boleh membantu untuk melawan jangkitan kulit dan mungkin berkesan untuk rawatan psoriasis. Selain itu, nutrien ini amat diperlukan untuk mengekalkan kesihatan saraf yang optimum, serta membentuk kulit yang lembut, licin dan kelihatan muda. Manfaat yang disediakan dengan bahan-bahan ini boleh diperolehi melalui penggunaan formula Kesihatan zakar (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), harian yang digunakan terus kepada kulit zakar dan diserap pada kenalan, yang membolehkan ia pergi ke tempat kerja serta merta untuk memperbaiki rupa dan rasa zakar paling mudah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *