Sembilan helah yang bijak untuk menguruskan rambut berminyak

Sembilan helah yang bijak untuk menguruskan rambut berminyak

Berurusan dengan rambut berminyak melibatkan basuh, menggayakan dan mengubati rambut anda dengan cara yang sesuai untuk merawat dan tidak memburukkan lagi masalah rambut anda. Untuk berurusan dengan rambut berminyak, gunakan syampu yang dibuat untuk rambut berminyak, sasaran dalam syampu ke atas rambut, basuh rambut anda dengan betul, jangan menggunakan penghawa, mengelakkan rambut gloss, Sapukan serbuk bayi pada kulit kepala rambut anda, berus kurang sering, Reka bentuk yang rambut kerinting dan memohon cuka atau mungkin lemon penyelesaian basuh.

Semua orang mahukan rambut yang berkilat, tetapi rambut pasti tidak berminyak. Apabila rambut menjadi terlalu slimy, ia boleh menjadi sukar untuk berurusan dengan dan gaya untuk pelbagai majlis. Beberapa penyelesaian yang berkesan untuk masalah anda, ikuti cadangan-cadangan bijak mengendalikan rambut berminyak:

Bila basuh rambut anda

Bila basuh rambut anda, cuba cadangan-cadangan untuk mengubati rambut berminyak:

* Gunakan syampu yang direka untuk rambut berminyak. Walaupun syampu anda tidak menyebabkan rambut anda berminyak, bertukar kepada syampu yang sesuai mungkin hanya melakukan kekunci. Menggunakan syampu yang dibuat terutamanya untuk rambut berminyak dan ikuti arahan yang dinyatakan pada pembungkusan produk. Anda juga boleh menggunakan syampu yang lembut seperti syampu rambut bayi.

* Sasaran syampu ke atas rambut. Fokus pemakaian syampu rambut anda dan bukan pada kulit kepala. Ini mungkin boleh membantu mengambil lebihan minyak dari rambut bukan kulit kepala rambut. Walaupun anda perlu gunakan syampu pada kulit kepala rambut, elakkan mengurut untuk masa yang lama untuk menghalang kulit kepala rambut Kering, yang boleh menyebabkan kulit kepala gatal dan kelemumur.

* Basuh rambut anda dengan sewajarnya. Untuk membantu alamat rambut berminyak, bersih dengan cara yang betul. Selepas menggunakan syampu, cuci menggunakan air sejuk atau suam, baik kerana disebut terakhir masih sabun hanya memburukkan keadaan rambut berminyak.

* Elakkan menggunakan penghawa. Jika rambut anda sangat berminyak, ia tidak perlu untuk anda menggunakan penghawa rambut lagi. Jika anda hendak menggunakan pendingin, menggunakannya hanya pada tips rambut anda.

Apabila menggayakan rambut

Berikut adalah beberapa helah penggayaan rambut yang akan membantu anda menguruskan rambut anda berminyak:

* Menahan diri dari Tukang gloss. Kerana sudah berkilat rambut berminyak, tidak menggunakan cuti pada produk yang bersinar rambut anda. Barang-barang seperti Tukang gloss hanya meninggalkan lebih gris pada rambut, menjadikan ia weightier ang juga tidak menyenangkan. Jika anda ingin menggunakan terapi cuti terakhir untuk menjaga rambut juga sihat dan mantap, anda boleh menggunakan opsyen-opsyen yang tidak berminyak, termasuk minyak argan. Salah satu daripada beberapa manfaat minyak argan adalah ia terus terkunci kuat, lebih sihat dan bersinar tanpa menjadikannya berminyak.

* Gunakan serbuk bayi untuk kulit kepala rambut anda. Jika anda tergesa-gesa untuk membuat anda Tukang melihat dan merasa kurang berminyak dan anda tidak mempunyai masa untuk syampu, gunakan sedikit taburan serbuk bayi. Urut kulit kepala anda dan jalankan melalui rambut dengan jari atau mungkin dengan berus.

* Berus kurang kerap. Jika anda akan digunakan untuk sepanjang dan memberus rambut sering, ini boleh memburukkan lagi keadaan rambut anda. Sepanjang, seperti mengurut atau kulit kepala rambut anda menggosok, akan hanya menyebabkan kulit kepala untuk mencipta lebih banyak minyak. Jadi tidak untuk memburukkan rambut anda berminyak, tidak sikat rambut kerap.

* Gaya rambut anda dengan kerinting. Sama ada untuk acara khas atau hanya akan membeli-belah, sembunyikan rambut anda berminyak oleh lencong ia. Menggunakan besi pengeritingan anda dengan serta-merta membuat penampilan yang baru dan pada masa yang sama menyembunyikan kebimbangan rambut anda. Minyak semulajadi pada rambut juga boleh bertindak sebagai losyen rambut yang memberikan jumlah rambut anda dan juga anda kesan berpanjangan kerinting.

Apabila merawat rambut anda berminyak

Untuk merawat rambut yang terlalu berminyak, gunakan cuka yang atau mungkin limau yang memulihkan bilas. Campurkan cuka satu bahagian a atau lemon segar satu bahagian jus untuk bahagian-bahagian 4 minum air dan Sapukan pada rambut anda selepas dibilas off syampu. Elakkan memohon penyelesaian kepada kulit kepala rambut kerana ia boleh menyebabkan kerosakan kulit kepala. Menggunakan penyelesaian lemon sekiranya anda inginkan bau yang lebih menyenangkan pada rambut anda.

Rambut berminyak sangat boleh merosakkan penampilan anda dan membuat anda berasa tidak selesa. Untuk berhenti setelah hari rambut buruk, sila ikuti ini berminyak Tukang helah dan berkata hello kepada yang lebih indah anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *