Sembilan cara untuk Cope dengan kesepian selepas kematian A dicintai

Sembilan cara untuk Cope dengan kesepian selepas kematian A dicintai

Pada pelbagai masa, kesepian adalah azab semua orang dari golongan muda, tua, incarcerated dan tiada tempat tinggal untuk kanak-kanak, shut-ins, dan untuk orang kaya dan orang miskin. Tidak ada yang kebal daripada genggaman yang. Ia berlaku kerana pelbagai syarat-syarat: pembuangan, kematian, penceraian, ketagihan arak, penempatan semula geografi, tiada komunikasi (tinggal bersama kesepian), dan kekurangan perhubungan manusia, untuk menamakan beberapa.

Kesepian juga muncul dalam pelbagai bentuk: kognitif (tiada siapa dengan minat yang sama Intelek dan nilai-nilai untuk berinteraksi dengan), tingkahlaku (tiada siapa untuk pergi tempat-tempat dan melakukan perkara dengan), dan emosi (orang percaya dia adalah unloved, seorang diri, dan tanpa sokongan emosi). Kadang-kadang, peratap mengalami ketiga-tiga.

Ada sembilan cara untuk menghadapi kesepian anda, dan yang paling penting, ubah persepsi anda itu.

1. Membina kehidupan anda dalam. Kebanyakan pakar-pakar kesepian bersetuju bahawa asas untuk menguruskan ia bermula dengan pembangunan diri — pengukuhan kehidupan batin anda, menyedari kepentingan anda dan mencintai diri anda. Secara khusus, membuat penambahbaikan pada keupayaan anda untuk menghabiskan masa dengan diri sendiri, kemudian dengan orang lain. Sedar dan membuat anda positif self-talk yang lebih banyak.

Mulakan dengan mengubah keyakinan anda bahawa kesepian adalah sesuatu yang berlaku dari luar, ke: ia adalah pada asasnya sesuatu yang kita lakukan untuk diri kita sendiri. The bottom line ialah: kita boleh mengurangkan kami rasa kesepian kerana kita yang menciptanya. Mencari kepentingan baru dan membina pada orang-orang lama.

2. Mengakui kesepian dan berbincang dengan orang lain. Seperti mana-mana masalah lain, mendapatkan luar secara terbuka. Bercakap dengan orang lain yang terpaksa berhadapan dengannya. Model seseorang hidup sahaja yang copes juga. Mencari bantuan dari Gereja, sekolah, Pusat sosial dan rakan-rakan anda. Membaca. Pergi untuk itu. Mulakan atur cara anti-loneliness dengan komitmen utama: “Saya mengambil tindakan.”

3. Bekerja mengurangkan pengasingan sosial. Kesepian menjadi utama mengurangkan tekanan kerana kekurangan interaksi manusia. Mula mencari jalan untuk bertemu orang lain. Menyertai Liga Boling, kelab tarian square, buku atau Kitab kelab, atau menjadi satu Perpustakaan atau hospital bantuan. Mula pergi ke kuliah beg coklat, Pusat dan kelab-kelab Olahraga wanita atau mengambil kursus mengenai perkara yang anda suka. Pergi ke Kumpulan. Sukarelawan. gapai. Interaksi sosial adalah penting untuk kesihatan anda serta kekunci untuk urusan kesepian

4. Bekerja pada kemahiran sosial dan persahabatan baru yang membangun. Anda tidak boleh mempunyai terlalu ramai kawan. Pada lazimnya memulakan perbualan. Mesyuarat keempat ini keperluan bahawa semua orang mahukan, termasuk anda dan menjadi pakar dalam mengenali: perhatian (panggilan telefon, menggunakan orang nama bila anda bertemu, ingat hari lahir, dll) penerimaan (tanpa mengira rupa seseorang), penghargaan (Nota-Nota terima kasih, ikhlas pujian), dan kasih sayang (memeluk, tersenyum, katakan I love you).

Kita semua mempunyai keperluan individu tetapi kita juga mempunyai keperluan yang sama. Menjadi seorang pakar membangunkan banyak tingkah laku tertentu yang memenuhi keperluan empat orang.

5. Memantau negatif anda self-talk. Bagaimana anda bercakap kepada diri sendiri tentang siapakah anda berada dan bagaimana anda merasa tentang diri anda boleh menambahkan kesepian atau mula mengurangkan ia. Kesepian itu dicetuskan oleh pemikiran dan sikap kita sendiri. Kuasa kepercayaan bahawa anda boleh mengurangkan kesepian yang amat besar. Berkali-kali memberitahu diri sendiri anda akan mengalahkan. Membuat ikrar yang peribadi dan menggunakannya untuk Gantikan fikiran negatif.

6. Tentukan masa apabila anda berasa Tempahan semata-mata dan mula rearranging jadual anda untuk mengisi waktu itu seberapa banyak yang mungkin. Jika hujung minggu adalah yang paling teruk, faktor dalam perkara-perkara jadual anda yang anda boleh lakukan untuk keluar dari rumah dan melawat muzium, Galeri Seni, Taman-Taman, dan tempat-tempat di mana anda boleh belajar tentang hobi.

7. Waspada beberapa kepercayaan dan mitos yang membawa kekeliruan, kekecewaan dan memaksimumkan kesepian. Berikut adalah beberapa yang telah crept ke dalam budaya kita. Saya mesti rahsiakan takut saya selama-lamanya menjadi kesepian; ada sesuatu yang tidak kena dengan saya merasakan cara ini. Saya tidak suka. Tiada siapa yang ingin menjadi rakan saya. Orang lain hidup bersendirian akan berbuat demikian juga. Kumpulan mitos yang menyeronokkan: menyeronokkan hanya berlaku dalam twos atau lebih. Mitos sempurna persahabatan: teman baik yang bersetuju dengan anda pada segala-galanya. Buang sampah ini.

8. Membangunkan aktiviti-aktiviti perseorangan yang boleh dinikmati setiap hari. Terdapat banyak perkara yang anda boleh menggunakan sebagai sebagai sebahagian daripada rutin harian. Melakukan Yoga, Tai Chi, melukis, atau Adakah seni bekerja. Merancang percutian tekanan harian yang menggunakan bunyi-bunyian daripada pita audio laut. Membaca. Memainkan alat muzik. Menghantar e-mel. Dan, yang paling penting, berjalan-jalan. Muat turun muzik atau temubual pada ipod untuk mendengar. Memperbaharui setiap hari dengan berada dalam suasana yang semula jadi.

9. Mulakan dengan segera untuk menjana kejayaan. Penemuan akan melakukan perkara yang anda sayangi satu atau lain-lain pula untuk anda, yang anda perlu lakukan sekarang untuk diri anda, atau perkara-perkara yang anda tidak pernah dilakukan oleh diri sendiri sebelum. Berikut adalah beberapa yang peratap lain telah lakukan. Isikan tangki gas sendiri dan mengambil kereta anda untuk Perkhidmatan; balik hari; Makan di sebuah restoran yang semata-mata; menghulurkan sampah; Rancangan masa hadapan untuk berurusan dengan hari yang buruk; cuba “haiwan peliharaan sambungan” pergi perjalanan Elderhostel; pergi ke wayang sendiri; merancang sebuah parti untuk satu: diri sendiri.

Selepas anda berjaya membuat satu kejayaan, meraikan. Beritahu diri anda akan mendapat, menukar dan tidak berbangga dengan kemajuan anda.

Sekali lagi, pada analisis akhir, anda boleh menukar kesepian bersendirian dan pengasingan sosial untuk penting interaksi dengan orang lain — setiap hari. Sebaik sahaja anda bangun, anda mempunyai pilihan sikap anda akan mengambil kira hari. Merampas sikap mengambil tindakan untuk berinteraksi, reach out, dan sembuh. Ia memerlukan usaha dan pilihan yang bijak. Jika anda melabur sendiri di lain-lain, kesepian akan mengecut ke dalam latar belakang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *