Selipar terbaik untuk aktiviti luar

Selipar terbaik untuk aktiviti luar

Sandal adalah kasut yang sesuai untuk aktiviti luaran kerana mereka menawarkan perlindungan untuk kaki anda, membolehkan kaki anda untuk bernafas, dan secara amnya selesa. Aktiviti-aktiviti sukan luaran menawarkan pelbagai aktiviti, seperti golf, berjalan kaki dan berakit dengan keperluan yang berbeza untuk kaki anda. Ia adalah idea yang baik untuk memilih gaya sandal yang sesuai untuk jenis aktiviti yang anda lakukan secara tetap.

Berjalan kaki

Berjalan adalah aktiviti manusia pertama dalaman dan luaran. Selipar flip flop adalah pilihan yang baik apabila anda tidak memerlukan sejumlah besar sokongan. Sandal tumit tinggi biasanya tidak disyorkan untuk berjalan-jalan kerana kaki anda berada dalam kedudukan yang luar tabii, yang boleh menyebabkan tekanan dan kecederaan. Menurut Dr. Scholls, terkenal pembuat produk penjagaan kaki, jika anda memakai kasut tumit tinggi adalah lebih baik untuk memilih mereka yang menawarkan banyak ruang untuk jari kaki anda dan yang dianggap “berjalan” atau “prestasi”. Aerosoles dan Dansko adalah hanya beberapa kemudahan Menggilap jenama yang menawarkan selipar tumit tinggi yang bekerja dengan baik untuk pejalan kaki.

Sukan Air

Sandal nelayan akan gaya kasual untuk kedua-dua lelaki dan wanita. Nama adalah sedikit sebuah Ironi, kerana gaya ini tidak merujuk kepada memancing. Walau bagaimanapun, sandal ini adalah sempurna untuk sukan air kerana ia dibuat untuk membolehkan air mengalir melalui dan melepasi kaki; satu ciri yang amat disyorkan untuk kesihatan kaki. Tapak pada nelayan sandal cenderung menjadi lebih tebal daripada purata dan sangat selesa.

Sandal slaid dan flops yang flip adalah tidak sesuai untuk sukan air tinggi aktiviti seperti berakit, menurut mereka mudah hidup-mati rekabentuk. Gaya sandal yang lebih baik untuk berakit adalah satu dengan satu tali pergelangan kaki yang menjamin Kasut pada kaki.

Kembara Berjalan Kaki

Secara umum, selipar yang sesuai untuk lawatan berjalan kaki panjang yang baik untuk Kembara Berjalan Kaki. Pengecualian adalah jika anda bercadang untuk mendaki kawasan berbukit sangat. Dalam kes ini, anda akan memerlukan selipar dengan lebih banyak sokongan di buku lali dan kaki. Selipar untuk Kembara Berjalan kaki juga biasanya mempunyai satu tali boleh laras untuk perlindungan. Apabila membeli selipar sukan yang anda boleh memakai semasa Kembara Berjalan Kaki, mencari tapak tebal, sokongan mencukupi buku lali, dan merupakan.

Pantai

Sandal pantai sesuai akan jelas kalis air dengan satu-satunya yang biasanya diperbuat daripada getah atau lain-lain bahan yang fleksibel yang memberi daya tarikan yang hebat. Sandal pantai yang biasanya terdapat dalam pelbagai warna-warna yang meriah. Selipar flip flop yang paling umum kasut pilihan untuk pantai.

Jika anda mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti, sandal yang pelbagai sukan yang menawarkan ciri-ciri pelbagai sandal adalah disyorkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *