Sel-sel kanser dan proses Diet keajaiban Ph

Sel-sel kanser dan proses Diet keajaiban Ph

Salah satu perkara-perkara yang paling penting dari rancangan makanan keajaiban pH adalah bahawa kanser boleh dicegah dan diterbalikkan dengan menggunakan prinsip-prinsip dalam tabiat pemakanan. Walaupun penyata ini telah menyebabkan beberapa kontroversi di dunia dan baik kerana Kesihatan, banyak lelaki dan wanita kredit dalam diet keajaiban pH menterbalikkan barah dan meningkatkan tahap kesihatan mereka secara keseluruhan.

Menurut Dr. Robert Young, pencipta dalam keajaiban pH pemakanan, kebanyakan kanser bukanlah penyakit atau penyakit seperti biasa berfikir. Ia adalah kesan dari asid metabolik yang akan dibina dalam darah selepas yang dilepaskan ke dalam tisu. Kebanyakan barah, berdasarkan Dr. Young, secara asasnya untuk cecair berasid yang melimpah ke dalam tisu, tisu dan organ. Ia bukanlah mutasi tisu-tisu tersebut.

Isu tidak berlaku tanpa sebab. Jelas dan langsung punca kanser, dan sebagai makanan ajaib pH pelan menunjukkan buku-buku, membawa kepada bagi kanser yang terletak di atas keasidan. Penyakit-penyakit seperti barah adalah berpunca daripada sistemik acidosis, yang adalah amat rendah pH (di bawah 7.4). PH apa-apa di bawah 7.0 dianggap berasid, juga sebagai rendah pH yang mungkin lebih tinggi tahap keasidan dalam sistem seseorang adalah.

Pada peringkat selular, bahan selular anda mengambil makanan yang anda makan dan menjana metabolisme asid. Asid tersebut biasanya akan dibuang oleh tubuh badan manusia melalui peluh atau air kencing. Apabila anda mengambil sejumlah besar makanan berasid dan menjalani gaya hidup yang menghasilkan keasidan bahkan lebih, fizikal anda tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan sisa asid. Sebaik sahaja anda mengambil makanan secara tetap yang sangat berasid, fizikal anda semata-mata tidak mempunyai cukup tenaga untuk menyingkirkan asid lebihan anda. Mereka mengumpul dalam badan, dan membuat gangguan di peringkat yang mudah alih.

Metabolisme asid adalah permulaan disimpan dari darah dan kemudian mereka akan disimpan dalam tisu-tisu. Apabila asid disimpan dalam tisu, ia menyebabkan penyakit, penyakit dan tisu-tisu kanser. Kebanyakan barah boleh menjadi cecair berasid daripada metabolisme yang renang dalam sistem. Ia memberi kesan kepada sel-sel di sekelilingnya dan, seperti epal busuk di setong, kesan merebak daripada satu sel ke sel menyebabkan gangguan. Kebanyakan kanser tidak dibuat mutated tisu. Tisu-tisu sendiri tidak berubah jenis tetapi mereka yang terhad dalam fungsi mereka disebabkan oleh kehadiran tambahan metabolisme asid. Terdapat tiada perkara itu sebagai “sel kanser”; tisu akan benar-benar normal sel-sel yang telah berubah menjadi sangat berasid.

Salah satu asasnya bahagian Tempahan mengejutkan dengan hubungan antara pH dan kanser adalah bahawa tumor akan benar-benar ingin membantu tubuh manusia. Mereka baik di kawasan-kawasan di mana asid metabolisme menjadi berleluasa dan menguatkuasakan fungsi mudah alih. Tumor adalah badan anda cuba untuk mengelakkan penularan bahan selular anda berasid kepada unsur-unsur lain dalam fizikal. Ketumbuhan ini adalah sebenarnya melencong ke betul-betul di mana seluruh tubuh anda sedang mengumpul tambahan metabolisme asid. Sesetengah individu adalah secara genetik predisposed untuk mengumpul metabolisme asid di tempat-tempat tertentu. Ini adalah mengapa sesetengah keluarga mempunyai sejarah, sebagai contoh, kanser payudara.

Tumor diri tidak dilema, tetapi hanya tanda-tanda apa yang sedang berlaku salah di bahagian seluruh tubuh anda. Apabila kanser metastasizes, ia adalah tanda-tanda masalah asid berpindah ke lain-lain bahan selular dan membuat mereka berasid terlalu.

Histologikal kanser tidak akan menjadi sesuatu yang lelaki dan wanita keluar biru anda. Kanser histologikal membentuk di dalam sistem ini boleh menjadi tanda anda pilihan yang kita buat apa yang kita makan, apa yang kita minum dan bagaimana kita hidup. Gaya hidup yang beralkali, yang memberi tumpuan untuk rejim diet yang beralkali dan lain-lain tingkah-laku yang menenangkan mungkin akan banyak yang lebih cenderung mencipta kanser, jika ia berlaku pada semua. Cara hidup dan diet rejim yang berasid akan penuh dengan sakit yang di cipta sehingga metabolisme asid yang boleh, di ekstrem, membawa kepada kanser.

Itulah berita yang menarik kerana ia bermakna bahawa kanser boleh dicegah dan dirawat. Kebanyakan pesakit kanser boleh mula mengambil langkah-langkah ke arah menterbalikkan kesan kanser dan mencegah penyebaran ia. Beliau beralkali ditengahkan tabiat makan mungkin mungkin jauh lebih agresif daripada seseorang yang hanya cuba untuk mendapatkan kesihatan am yang jauh lebih baik. Walaupun begitu, dengan menggunakan prinsip-prinsip dalam pH keajaiban diet mereka boleh berjaya mengurangkan, mengawal dan menghapuskan kanser daripada badan-badan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *