Seks yang menyakitkan selepas pembedahan C-Section

Seks yang menyakitkan selepas pembedahan C-Section

Seks menyakitkan selepas kelahiran Cesarean Seksyen

Jika anda mengalami hubungan seks yang menyakitkan selepas pembedahan cesarean, jangan tekan butang panik yang ia tidak biasa. Ini boleh baffling bagi kebanyakan ibu-ibu yang percaya bahawa kerana bayi tidak keluar melalui faraj ia tidak akan telah terjejas.

Terdapat beberapa penjelasan mengapa membuat cinta boleh menyakitkan selepas c-section, sesetengah daripada mereka memohon apa-apa jenis bersalin. Atas senarai yang hormon, terutamanya jika anda sedang menyusukan anak. Koktel-hormon boleh meninggalkan faraj kering kesan yang terhasil daripada semua hormon adalah faraj vagina|the mengalami dehidrasi dehidrasi, jadi timbunan pelinciran yang diperlukan. Anda boleh melihatnya sebagai badan berkata, Hei satu baby pada satu masa!

Sesuatu yang lain selain minyak pelincir yang boleh membantu dengan dehidrasi ini adalah krim estrogen yang boleh ditetapkan oleh pembekal penjagaan. Selain itu terdapat pelbagai kemungkinan preskripsi untuk membantu pelinciran bahagian satu hal.

Untuk c-section penghantaran wanita lebih banyak sebab utama untuk sakit selepas c-section yang adalah atas sebab bahawa otot dan ligamen telah ditarik dan terbentang untuk tempoh kelahiran cesarean seksyen anda untuk membolehkan mereka untuk mendapatkan bayi anda keluar. Tambahan pula, terdapat kursus hakikat segala-galanya itu dalam disambung, rahim anda disambungkan ke serviks anda yang seterusnya adalah disertakan kepada faraj anda. Ini mungkin kerana geseran dalam faraj boleh ‘yank’ pada rahim

Ini menyebabkan extending dan yanking faraj anda menjadi sakit sehingga benar-benar sembuh. Oleh kerana itu, seks boleh menjadi tidak selesa sehingga tubuh berdaya tahan lagi. Badan anda telah mengubah bagi tempoh sembilan bulan sebelum melahirkan dan sesetengah mengatakan yang ia akan dapat mengambil masa sembilan bulan sebelum sepenuhnya kembali ke itu pra kehamilan Negeri.

Kedudukan ketika mengadakan hubungan seks juga boleh menjadi satu aspek. Banyak ibu notis yang di atas dan mendapat kawalan tambahan terhadap rentak dan kedalaman penembusan adalah kelebihan strategik. Jelas postur dakwah adalah keluar untuk beberapa bulan akibat insisi cesarean.

Setakat isu-isu yang kami telah meliputi mengenai seks menyakitkan berikut Seksyen cesarean yang telah biasa dan akan dalam masa berlalu. Beberapa sebab-sebab sakit semasa hubungan seks mungkin memerlukan campur tangan perubatan satu atau yang lain. Paling mudah mereka adalah beberapa bentuk jangkitan, diagnosis yang berikut adalah mudah untuk merawat.

Perekatan sebaliknya adalah agak mencabar untuk mengenal pasti dan mengurus. Perekatan adalah band stringy yang mengambil bentuk yang menghubungkan tisu-tisu dan organ-organ dalaman. Mereka pada dasarnya adalah jenis dalaman parut tisu dan mungkin menghasilkan kesukaran yang ketara. Selepas bersalin cesarean yang perekatan boleh tumbuh di atas Rahim dan akan kontrak dan tarik dalam badan. Jika selepas beberapa bulan selepas pembedahan cesarean anda suka membuat menyakitkan mayat dan ia bukanlah satu perkara yang jelas pelinciran (terutamanya jika anda telah selesai menyusukan anak) maka ia adalah dinasihatkan untuk melihat penyedia jagaan kesihatan anda, dan jika anda tidak berpuas hati dengan apa yang mereka perlu beritahu anda, dapatkan pendapat yang berbeza.

Kesimpulannya kemudian, untuk beberapa bulan menyakitkan seks selepas c-section pembedahan adalah semulajadi dan akan memerlukan menampung. Maksudnya tidak tergesa-gesa dan dengan sopan kerana membolehkan mukaddimah banyak masa dan tenaga anda. Menggunakan pelinciran dan timbunan itu. Dan, bercakap dengan rakan anda. Walaupun fakta bahawa ketidakselesaan akan mencabar dalam jangka pendek, Terdapat tiada sebab anda tidak dapat mendalamkan keintiman dengan pasangan anda. Mungkin perkara yang paling penting perlu dilakukan adalah Tala kepada badan anda, lakukan apa berasa selesa untuk anda, berkomunikasi yang bersamanya, dan tidak tergesa-gesa perkara.

Sebagai Akhir kata-kata, jangan lupa bahawa badan setiap ibu adalah berbeza. Setiap ibu akan sembuh Jadual sendiri dan bersedia untuk membuat cinta lagi apabila ianya ok untuknya. Anda sendiri akan mengenali ketika itu adalah untuk anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *