Sekolah Penolong perubatan: Diploma penjagaan kesihatan sepenuh masa atau sambilan kursus?

Sekolah Penolong perubatan: Diploma penjagaan kesihatan sepenuh masa atau sambilan kursus?

Jika anda sedang mencari untuk mendapatkan diploma penjagaan kesihatan sebagai Pembantu Perubatan, membuat keputusan untuk mengambil program sepenuh masa atau hanya beberapa kursus penjagaan kesihatan satu semester boleh menjadi satu cabaran lebih besar daripada usaha anda pergi untuk melihat lebih pilihan anda di sekolah-sekolah pembantu perubatan. Anda perlu menimbang bukan sahaja anda jadual pembayaran yang dirancang, tetapi semua perkara-perkara lain yang anda perlukan untuk juggle dalam memilih paling sesuai untuk kehidupan anda.

Sepenuh masa

Program-program sepenuh masa mempunyai kelebihan untuk hasil yang cepat. Selepas satu komitmen yang padu, fokus, anda bersedia untuk pergi ke kerja dan mula dalam bidang anda. Jika anda membayar untuk diploma penjagaan kesihatan anda melalui pinjaman pelajar, walaupun anda mungkin perlu meminjam lebih banyak untuk menampung kos sara hidup, anda mungkin akhirnya menjimatkan dalam jangka masa panjang kerana walaupun komitmen sambilan untuk kursus-kursus anda boleh mengganggu pekerjaan sepenuh masa yang serentak. Anda mungkin juga mendapati kursus mandatori atau kursus hanya terdapat di slot masa yang menyusahkan, sekali lagi mencipta konflik dengan walaupun majikan Tempahan Pemurah kesabaran. Selain itu, banyak Kolej kerjaya yang menawarkan kelas-kelas Pembantu Perubatan memerlukan kerja praktikal pengalaman pelatih untuk bekerja sepenuh masa, dan seperti yang anda akan menukar pekerjaan pula, ia mungkin tidak masuk akal untuk cuba teruskan kerjaya serentak, tidak berkaitan dengan pengajian anda.

Separuh masa

Terutama dalam hal pendidikan berterusan, tidak semua orang memiliki kemewahan meletakkan kehidupan mereka dan komitmen tahan untuk benar-benar menyerap perhatian mereka dalam pelajaran. Ibu bapa, khususnya, mungkin hanya mempunyai sebahagian ketersediaan penjagaan anak melalui tempat penjagaan anak atau ahli keluarga, atau semata-mata tidak ingin kehilangan yang banyak masa dengan anak-anak mereka. Kursus penjagaan kesihatan pengajian separuh masa boleh juga benar-benar menghapuskan keperluan untuk hutang pelajar, dengan membenarkan anda keupayaan untuk jadual kerja sekitar kelas anda, meliputi kedua-dua pengajian dan kos sara hidup. Ini boleh menjadi satu keperluan jika anda mempunyai kredit yang lemah dan sudah habis pinjaman kerajaan, atau jika anda hanya tidak mahu itu jenis kaedah pembayaran. Di sisi lain, jika anda telah dinyahdayakan, anda mungkin boleh untuk mendapatkan taraf pelajar sepenuh masa untuk pinjaman anda dengan hanya sambilan pendidikan komitmen.

Sudah tentu, mempertimbangkan sama ada ditentukan oleh atur cara anda. Jika semua schoolsin Pembantu Perubatan di kawasan anda hanya menawarkan pengajian sepenuh masa, ini adalah gambar yang sangat berlainan daripada jika anda boleh mencari kursus penjagaan kesihatan yang sesuai ke dalam Jadual yang bekerja untuk anda. Dan jika anda tidak pasti, ia sentiasa bernilai membincangkan baki sekolah-hidup anda dengan panduan pejabat institusi anda. Kadang-kadang, dalam kes-kes khas seperti masalah kesihatan, mereka bahkan boleh bengkok kaedah kes tertentu dan pelajar input dan maklum balas masuk ke bagaimana sekolah menentukan kursus mereka ketersediaan dan penjadualan. Dan, akhir sekali, jika tiada penyelesaian-penyelesaian ini bekerja untuk anda, anda mungkin boleh ganti tempoh pengajian sepenuh masa dengan mengambil setahun untuk bekerja dan mengumpul wang yang lebih banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *