Sekolah daripada Cna (diperakui kejururawatan Penolong)

Sekolah daripada Cna (diperakui kejururawatan Penolong)

Yang diperakui kejururawatan Penolong (atau CNA) adalah orang yang menguruskan pesakit di hospital-hospital dan klinik-klinik di bawah penyeliaan jururawat berdaftar. Kerja Penolong Jururawat bertauliah yang dianggap menjadi yang paling penting dan mencabar dalam bidang perkhidmatan perubatan. Terdapat pelbagai sekolah dan Kolej komuniti di seluruh negara yang menyediakan kursus-kursus yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan.

Calon yang telah memohon kursus di sekolah CNA untuk mendapatkan pensijilan yang. Pensijilan ini adalah satu kemestian untuk menjadi Penolong Jururawat bertauliah yang tergolong dalam keadaan tertentu. Setelah tamat kursus, calon perlu menjalani latihan di hospital kerajaan, klinik atau rumah jagaan kejururawatan. Kemudian, calon perlu mencabar untuk peperiksaan Kekompetenan. Peperiksaan ini mempunyai dua bahagian, pertama satu ditulis yang meliputi tugas-tugas dan tanggungjawab, kedua ialah ujian prestasi yang meliputi kemahiran-kemahiran yang diperlukan oleh CNA yang tipikal.

Calon-calon yang mempunyai sekolah-sekolah yang pelbagai untuk dipilih untuk melengkapkan kursus dan latihan, seperti beberapa sekolah juga menyokong mereka dalam latihan juga. Negara ini mempunyai sekolah yang berbeza dan Kolej-kolej yang ditubuhkan di negeri-negeri yang berbeza dan bandar-bandar. Sekolah-sekolah yang mendapat akreditasi Jabatan masing-masing negeri yang menjalankan perkhidmatan perubatan dan kesihatan. Sebagai contoh, di Indiana, sekolah-sekolah yang menyediakan program-program CNA perlu diakreditasi Indiana State Jabatan Kesihatan dan seperti itu di negeri-negeri lain juga.

Sesetengah sekolah-sekolah yang terkenal dan Kolej yang mendapat akreditasi Jabatan Perubatan dan penjagaan kesihatan mereka masing-masing Negeri adalah Universiti Phoenix terletak di Arizona, California, Florida, Georgia, Hawaii, Indiana, Louisiana dan lain-lain, Universiti Kaplan di Iowa dan Nebraska, Virginia College di Alabama, Everest kolej di California dan Colorado, Branford Dewan kerjaya Institut di Connecticut dan Massachusetts dan lot lain-lain.

Jadi, pelajar yang ingin membina kerjaya mereka sebagai Pembantu jururawat bertauliah yang harus digunakan untuk sekolah-sekolah ini CNA dan pensijilan yang berjaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *