Sekiranya saya menerima persetujuan rayuan

Sekiranya saya menerima persetujuan rayuan

Di hampir setiap kes jenayah defendan akan ditawarkan “persetujuan rayuan” dan, sesungguhnya, kes-kes jenayah Tempahan akhirnya tidak pergi ke perbicaraan. Sama ada untuk menerima Akuan tawar-menawar tawaran bergantung kepada pelbagai faktor dan hampir sentiasa bergantung kepada fakta-fakta kes individu. Walau bagaimanapun, secara amnya dua pertimbangan paling penting dalam menentukan sama ada hendak menerima Akuan murah tawaran adalah memastikan anda memahami semua akibat daripada apa-apa persetujuan rayuan dan memastikan anda mempunyai keyakinan bahawa peguam anda bertindak sahaja dengan kepentingan anda dalam minda.

Berikut adalah beberapa soalan yang kami cadangkan anda tahu jawapan sebelum mengaku bersalah mana-mana pertuduhan:

(1) Apakah bukti terhadap anda? Pastikan peguam anda telah memberitahu anda kekuatan dan kelemahan dalam pendakwaan kes terhadap anda supaya anda secukupnya boleh menilai kebaikan dan keburukan dan tidak menerima persetujuan rayuan akan perbicaraan?

(2) Apa akan anda akan mengaku kepada jika anda menerima tawaran rayuan dan mengaku salah?

(3) Apa yang akan anda perolehi daripada akuan yang murah yang anda boleh dapat jika anda pergi ke perbicaraan? Sebagai contoh, jika anda telah didakwa di Mahkamah Negeri di Texas dan mempunyai hak untuk dihukum oleh juri, Adakah anda orang yang memberi mana juri akan kemungkinan percubaan walaupun ia mendapati anda bersalah? Jika begitu, mengapa menerima persetujuan rayuan untuk percubaan dan memberi peluang anda untuk melawan sama ada atau tidak anda adalah benar-benar bersalah memandangkan bahawa, walaupun para juri mendapati anda bersalah, mungkin akan memberikan anda percubaan dalam sebarang keadaan?

(4) Anda dijamin hukuman tertentu? Biasanya di Mahkamah Negeri, perjanjian Akuan akan menyediakan untuk hukuman tertentu. Jika persetujuan rayuan memperuntukkan hukuman penjara, Adakah anda memahami berapa banyak ayat yang anda akan benar-benar berkhidmat sebelum anda layak untuk parol?

(5) Dalam Perjanjian rayuan di Mahkamah Persekutuan, perjanjian Akuan akan biasanya tidak memberikan hukuman yang tertentu dan hanya akan memberikan hukuman di bawah Garis Panduan hukuman. Jika itu berlaku, Adakah anda mahu menandatangani perjanjian akuan yang mengetepikan hak anda untuk membuat rayuan? Bagaimana jika Hakim hukuman yang dikenakan garis panduan dengan betul? Jika anda telah menepikan hak anda untuk membuat rayuan, anda adalah semata-mata kerana nasib? Tanya diri anda, apa yang anda benar-benar mendapat untuk melepaskan hak anda untuk membuat rayuan? Ingat anda tidak perlu perjanjian Akuan untuk mendapatkan “penerimaan atau tanggungjawab” di bawah Garis Panduan hukuman.

(6) Begitu juga, jika anda berada di Mahkamah Persekutuan dan akan dijatuhi hukuman di bawah Garis Panduan hukuman, berapa banyak pengalaman tidak mempunyai peguam anda mempunyai dalam mewakili pelanggan di Mahkamah Persekutuan supaya anda boleh bergantung kepada ramalan beliau bagaimana panduan anda akan dikira? Jika peguam anda miscalculates anda garis panduan hukuman, anda biasanya tidak dibenarkan untuk menarik balik akuan anda.

(7) Jika anda akan merayu kepada “percubaan hukuman”, Adakah anda memahami sepenuhnya syarat-syarat dalam percubaan dan apa yang boleh berlaku kepada anda jika anda tidak mematuhi syarat-syarat tersebut? Sebagai contoh, banyak kali orang akan mengaku salah untuk seksual menyerang seorang kanak-kanak di Mahkamah Negeri di Texas semata-mata kerana mereka ditawarkan percubaan, tetapi kemudian, sebagai percubaan, syarat mereka mesti mengambil bahagian dalam sesi kaunseling sesi di mana mereka mesti terus mengakui serangan tersebut. Jika mereka enggan untuk mengakui serangan dalam kaunseling, percubaan orang boleh melanggar dan mereka boleh dimasukkan ke dalam penjara bagi sehingga kehidupan tanpa sebarang perbicaraan.

(8) Akan Akuan menawarkan mendapatkan lebih baik atau lebih teruk lagi kerana masa berlalu? Dalam pengalaman kami sekurang-kurangnya di Dallas County, Texas, tawaran rayuan biasanya mendapat jauh lebih baik kerana kes semakin dekat untuk percubaan dan seseorang harus berwaspada mengenai menerima tawaran rayuan pertama dibuat kepada mereka.

Lebih-lebih lagi ingat bahawa ini adalah hidup anda. Anda perlu diberi masa yang cukup untuk mempertimbangkan tawaran rayuan yang benar-benar dan tidak boleh dipaksa untuk membuat keputusan sekelip sambil duduk di Mahkamah. Selain itu, ada apa-apa yang tidak kena dengan berunding dengan peguam yang lain untuk mendapatkan “pendapat kedua” di mana-mana tawaran rayuan. Ramai orang mencari “pendapat kedua” mengenai isu-isu kesihatan dan ianya sentiasa mengejutkan bahawa lebih ramai orang tidak mencari “pendapat kedua” Bilakah mereka yang dipertaruhkan.

Ianya amat sukar untuk menarik diri dari perjanjian Akuan sebaik sahaja ia dihadapkan ke Mahkamah. Anda berhutang kepada diri sendiri untuk benar-benar memahami apa-apa perjanjian akuan yang anda terima kerana ianya seperti kontrak-kontrak lain. Sebaik sahaja anda bersetuju dengannya dan Mahkamah menerima ia, anda akan terikat dengan terma-terma yang lebih baik atau lebih teruk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *