Sekiranya anda menyertai Aarp?

Sekiranya anda menyertai Aarp?

AARP yang digunakan untuk American Association of bersara orang.

AARP yang dikenali untuk mewakili dan bercakap bagi pihak penduduk penuaan yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

Ia terlibat dalam semua jenis aktiviti-aktiviti seperti:

berunding mengurangkan kadar untuk preskripsi, perumahan, tarikan pelancong, Motel rentalsm automobil dan Hotel.

Ia adalah pada masa ini politik terlibat dengan Program Medicare preskripsi ubat.

AARP yang ditubuhkan pada tahun 1958 oleh Ethel Percy Andrus dan berharap untuk mempunyai 70 juta ahli dalam tempoh sepuluh tahun disebabkan oleh peningkatan usia penduduk Amerika Syarikat.

Ia adalah menarik bahawa AARP yang memerangi cadangan perubahan kepada keselamatan sosial.

AARP yang telah mengubah peranannya selama beberapa dekad bagi mencerminkan taraf hidup semasa dan cara di mana kita kini mendekati umur dengan maruah dan tujuan.

Pada laman webnya diskaun perjalanan ke Hawaii dan Alaska diiklankan serta berita khusus menjurus kepada warga tua, seperti berita pekerjaan, nasihat undang-undang, maklumat kesihatan dan kecergasan dan perkara-perkara lain yang menarik.

Pada masa ini, beberapa item-item butang panas AARP yang bekerja dengan adalah:

Ubat-ubat preskripsi;

Preskripsi ubat-ubatan dalam 5 tahun yang lepas telah meningkat lebih pesat dalam kos daripada kadar inflasi dan oleh itu adalah beban berat kepada warga tua.

AARP yang menjadikan tersedia hasil kajian perubahan pengeluar harga senarai ubat-ubatan preskripsi untuk 200 jenama dan 75 ubat generik yang paling banyak digunakan oleh Amerika 50 tahun dan ke atas.

Keselamatan Sosial;

Presiden Bush seolah-olah berfikir bahawa tidak ada wang yang cukup di masa depan untuk membayar faedah-faedah keselamatan sosial untuk warga tua di tahap hari ini.

Pelan akaun peribadi beliau akan membenarkan pekerja untuk melabur sehingga satu pertiga daripada sumbangan gaji mereka di pasaran saham.

Berdasarkan keputusan pasaran saham pada masa Presiden Bush telah memegang jawatan ini akan mengakibatkan kerugian bagi bahagian kanan purata yang mengambil inflasi kira.

Dan rancangan indeks yang memeluk Bush pada sidang akhbar beliau April 28 akan mengekalkan pendekatan manfaat ditakrifkan hadir hanya untuk pekerja bergaji rendah — yang kini berpendapatan kurang daripada kira-kira $20,000. Untuk orang yang lain, 70 peratus daripada pekerja, sistem akan menjadi flipped terbalik — supaya lebih banyak anda mendapat dan membayar, lebih banyak manfaat anda dipotong.

Peringatan untuk konsumer;

Tahun lepas rakyat Amerika menghabiskan lebih dari $20 bilion pada produk-produk anti-penuaan yang mana jumlah yang besar adalah untuk dipanggil “minyak ular” produk seperti pil “hormon pertumbuhan manusia” yang dijual pada $80 satu botol sebulan dan berjanji untuk menyembuhkan apa-apa yang merunsingkan anda. Does’nt pentadbiran dadah dan makanan kami yang mengawalselia produk-produk over-the-counter jadi pembeli berhati-hati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *