Sekarang belajar Kriya Yoga dalam talian

Sekarang belajar Kriya Yoga dalam talian

Pada zaman ini, nenek moyang kita telah digunakan untuk melaksanakan pelbagai amalan yoga untuk memastikan diri mereka sihat dan cergas. Walaupun terdapat pelbagai disiplin yoga, tapi Kriya yoga mempunyai faedah meremajakan sendiri. Struktur Kriya yoga termasuk pada peringkat yang berbeza daripada Pranayama yang berdasarkan teknik-teknik yang bertujuan untuk merangsang pembangunan rohani dan menghasilkan keadaan mendalam keamanan dan perpaduan.

Mengikut ramai pakar yoga, Kriya yoga belajar melalui hubungan Guru-pengikut. Seperti Yogananda, “Kriya yogi mental mengarahkan tenaga hayat beliau untuk berkitar, ke atas dan ke bawah, enam buah pusat-tulang belakang-plexuses medullary, pangkal rahim, bahagian, lumbar, sacral dan coccygeal. Pusat-Pusat ini tergolong kepada dua belas astral tanda of the zodiak, Man. Cosmic yang simbolik”

Disiplin yoga Kriya yoga dikenali sebagai campuran Bhakti, Jnana dan Karma yoga, boleh berakar umbi kembali untuk lebih 3000 tahun. Amalan ini memerlukan dedikasi yang menyeluruh kepada Allah dan berikut rutin harian yang self-disciplining badan dan minda. Ia juga memfokuskan dalam kewujudan dimensi dalaman dan luar minda. Jnana yoga melegakan minda dari semua isu dan membangunkan akal.

Dengan kemajuan teknologi internet, boleh dengan mudah belajar Kriya yoga dalam talian. Terdapat sejumlah besar Portal kesihatan dalam talian yang menyediakan maklumat besar mengenai pelbagai disiplin yoga. Salah satu boleh menetapkan Jadual sendiri tertakluk kepada ketersediaan masa. Ini cara pembelajaran Kriya yoga dalam talian adalah sangat bermanfaat kerana ia hasil penjimatan kos dan masa.

Kriya yoga online menumpukan Kundalini yoga dan termasuk menimbulkan selari dan kaedah meditasi. Biasanya, Kriya menambah kursus tindakan sesetengah rohani dan misteri. Ia memang baik untuk mengambil belajar dari yoga yang berpengetahuan yang pakar. Dia akan dapat memilih bentuk yoga yang bergantung kepada keadaan kesihatan anda. Dengan sentiasa mengamalkan Kriya yoga online, boleh mencapai keadaan self-realization dan Muhasabah diri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *