Sejarah ringkas Perkhidmatan pemindahan wang Western Union

Sejarah ringkas Perkhidmatan pemindahan wang Western Union

Sejak 1851 Western Union telah telah menarik orang bersama-sama. Pada mulanya, mereka telah menawarkan perkhidmatan untuk menyampaikan mesej tetapi kini mereka memberikan salah satu dunia dalam Perkhidmatan pemindahan wang yang paling cekap.

Western Union menyediakan rangkaian ejen besar di seluruh dunia di lebih 245,000 seluruh dunia di lebih 200 buah negara. Mereka adalah salah satu jenama yang terkemuka dan salah satu yang paling boleh dipercayai dan cekap wang pemindahan penyedia perkhidmatan. Pesaing lain termasuk: Xoom, PayPal, Moneygramme dan E-gold. Terdapat kebaikan dan keburukan menggunakan semua mereka tetapi Perkhidmatan Western Kesatuan dan reputasi telah berdiri ujian masa.

Pendapatan mereka adalah lebih daripada $4billion dan mereka membenarkan sesiapa sahaja dengan pengenalan yang mencukupi untuk menghantar wang seluruh dunia hampir instantaneoulsy, biasanya dalam masa sepuluh minit.

Termasuk beberapa pencapaian penting dalam pembangunan pesat Western Union:

1851-New York dan Mississippi Valley percetakan telegraf Syarikat ditubuhkan yang kemudiannya menjadi Western Union.

1861 – Western Union yang sulung yang merentasi melebihi satu benua telegraf talian memudahkan cepat pantai ke pantai komunikasi telah disiapkan untuk kali pertama.

1871 – Perkhidmatan pemindahan wang terkenal Western Union mula menjadi tersedia.

1933 – Koir menyanyi telegrams telah disediakan.

1964 – Sistem rasuk radio ketuhar gelombang mikro diperkenalkan.

1989 – Pemindahan wang kadar rata menjadi tersedia melalui Perkhidmatan mengumpul cepat.

1998 – Perkhidmatan pemindahan wang Western Union mengembang ke lokasi ejen lebih 50,000 di peringkat antarabangsa.

2000 – Westernunion mula menyediakan perkhidmatan pemindahan wang dalam talian.

2001 – Western Union membuka lokasi ejen yang 150th pada tahun 150th itu.

2006 – Western Union menghantar telegram yang terakhir adalah seperti sepenuhnya perubahannya sepenuhnya untuk menjadi sebuah syarikat perkhidmatan kewangan yang memindahkan wang di seluruh dunia.

Western Union juga menyediakan program penajaan yang bertujuan untuk memberi balik kepada komuniti dan kawasan-kawasan di mana mereka menjalankan perniagaan. Mereka melakukan ini dengan sokongan pertubuhan bukan keuntungan dan acara-acara kedua-dua Amerika Syarikat dan di luar negara.

Mereka meletakkan kepentingan tertentu untuk kriteria berikut: pendidikan, kesihatan dan perkhidmatan manusia semua bertujuan untuk membantu orang-orang yang membuat peningkatan dalam taraf hidup. Ini adalah satu makluman mengenai sumbangan mereka kepada commmunities dari seluruh dunia setakat ini:

“Sejak penubuhannya pada bulan Disember 2000, Yayasan telah memberi lebih daripada $40 juta USD kepada program-program amal yang lebih 1,525 secara global. Kami membantu Yayasan Asia mendidik dan memperkasakan wanita asing di Jintang County, China. Kami memberi kanak-kanak tiada tempat tinggal di Mumbai, India, kehidupan yang baru melalui Yayasan Vatsalya. Kami telah menjana hampir $1.5 juta untuk membantu mangsa taufan Katrina di Amerika Syarikat, dan hampir $2 juta dalam kelegaan segera dan untuk membina semula untuk membantu mangsa-mangsa 2004 tsunami. Kami juga disumbangkan kepada mangsa-mangsa gempa bumi di Indonesia dan Pakistan pada 2005 dan 2006.

Asas Western Union adalah benar-benar tempatan tanpa mengira bandar, negara atau benua pun.”

Jadi selain menjadi satu perniagaan yang sangat menguntungkan dan berjaya mereka juga meletakkan kejayaan mereka diguna dengan baik. Western Union kini untuk hari berterusan ada perkembangan ini seluruh dunia dan juga pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *