Sejarah ringkas Kasut Clarks

Sejarah ringkas Kasut Clarks

Perniagaan keluarga selama lebih daripada 179, Kasut Clarks telah merintis jalan dalam Menggilap pembuatan, menjadi salah satu jenama Kasut di dunia. Kejayaan Kasut Clarks boleh disebabkan kepada keluarga di belakang Syarikat. Mereka telah, dan masih hingga ke hari ini, komited untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi bagi setiap lelaki, wanita dan kanak-kanak di dunia. Dedikasi dan kerja keras, ditambah pula dengan kesedaran mereka tentang pasaran semasa dan masa depan teknologi, mereka telah memastikan kejayaan dan Kelanjutan Usia Syarikat Menggilap Clarks. Mendapatkan yang bermula dari permulaan yang rendah, Kasut Clarks dengan cepat dan berkesan bergerak ke hadapan, memberi Syarikat tempat dalam industri Menggilap selama hampir 200 tahun, mengatasi yang lain.

Di 1825 England, seorang lelaki bernama Cyrus Clark memutuskan untuk tan sheepskin permaidani, dan secara tidak sengaja roda dalam gerakan untuk apa yang dikenali sebagai dunia #1 Menggilap jenama, Kasut Clark. Pada 1830, Raja Kurus saudara James adalah kredit untuk mencipta selipar sheepskin pertama yang menggunakan Cyrus tanned sheepskin. Dengan pembelian mesin jahit Singer yang baru dicipta pada 1856, saudara-saudara dapat memudahkan pemasangan selipar sheepskin mereka untuk pengguna mereka, dan pengeluaran mula berkembang.

Tidak lama selepas itu, William Clark memperkenalkan barisan kaki Kasut mesra yang dinamakan garis bersih yang diikuti dalam bentuk semula jadi kaki. Penciptaan ini tidak lama lagi akan membuktikan menjadi satu yang ketara, seperti Kasut mesra kaki menjadi apa yang diharapkan mana-mana kasut yang menghasilkan Clarks. Pada awal abad ke-20, John, Roger dan Alice Clark bertindak balas kepada perubahan fesyen dengan membayar perhatian yang cermat terhadap pembangunan Kasut wanita. Sedikit pula mereka tahu betapa besar pasaran ini akhirnya menjadi.

Setelah tamat perang dunia kedua, 1940-an yang menjadi satu-satu masa bagi Kasut Clarks yang dapat dilihat di seluruh dunia. Ini menyebabkan Nathan Clark mewujudkan but padang pasir di awal 1950 di dipengaruhi oleh pasaran di Kaherah. Populariti but ini datang dari mereka selesa mudah, dan sikap. But padang pasir diikuti rapat oleh penciptaan Lance Clark yang bernama Wallabee ini. Kasut gaya moccasin mempunyai asas kipas besar, dan kemudian datang yang dikenali sebagai a Clark Classic.

Tahun 1960 terbukti masa yang patut diberi perhatian bagi Kasut Clarks. Mereka kaki mesra, borang yang memuatkan Menggilap menetapkan standard bagi Reka bentuk Menggilap banyak, termasuk kanak-kanak yang Menggilap pasaran. Syarikat Menggilap Clarks menikmati banyak kejayaan dalam pasaran ini. Sambil sentiasa mengawasi pada masa depan, Clarks terus menjalankan penyelidikan teknologi yang membawa kepada penemuan poliuretana sebagai bahan soling. Ianya ringan, dan boleh dihancurkan. P.U. teknologi, kerana ia dipanggil, terus digunakan semalam dalam banyak Kasut Clarks, termasuk udara aktif, dan di Springer. Teknologi baru ini, ditambah pula dengan udara berpad di tapak, berjaya Menggilap jenama Clarks yang sebagai satu Kasut jenis, selesa.

Hari ini, jenama Clarks Menggilap kekal sebagai peneraju dalam industri Menggilap. Mereka ialah peruncit Menggilap #1 di U.K., serta jenama Menggilap kanak-kanak yang terkemuka di di U.K. disebabkan perkembangan global mereka; Kasut Clarks adalah jenama Menggilap #1 di dunia. Kasut Clarks kini mengeluarkan kira-kira 41 juta pasang kasut setiap tahun. Di seluruh dunia, Syarikat menggaji lebih 12,000 lelaki dan wanita, yang bekerja keras tanpa mengenal penat untuk menghasilkan yang berkualiti, selesa kasut yang Clarks telah diketahui memberi.

Pada akhirnya, ia tetap fakta yang Kasut Clarks bermula dengan seorang lelaki, idea, dan terus berjaya dengan cara yang sama. Pada tahun 2003, Lance Clark diasaskan jiwa Afrika. Orang-orang Afrika Selatan akan diajar kemahiran shoemaking, dan produk akhir dijual di U.K., manakala 100% daripada keuntungan tersebut pergi ke rakyat Afrika Selatan untuk memperbaiki cara hidup mereka. Khususnya, wang itu digunakan untuk membeli perabot, dan keperluan hidup untuk anak-anak yatim anak Afrika Selatan yang telah ravished oleh bantuan keluarga mereka. Wanita yang membuat Kasut telah belajar kemahiran berharga, dan mempunyai pekerjaan yang manfaat keluarga mereka, yang seterusnya menyuburkan masyarakat. Dengan kira-kira $250,000 sudah diperolehi, pengembangan ke Amerika Syarikat menjanjikan untuk meningkatkan sokongan dan keuntungan.

Kasut Clarks untuk terus mengeluarkan produk, kasut yang selesa, inovatif, termasuk udara aktif mereka terkenal, kalis air untuk lelaki, Flex 24 dan Springer, untuk wanita. Kasut Clarks dan kemudahan tetamu, anda juga akan mempunyai garis kasut yang mempunyai ciri-ciri yang direka untuk pelanggan yang mempunyai keperluan khusus kaki. Clarks juga telah memperluaskan lagi asas untuk beg tangan produknya. Kasut Clarks juga menyediakan khidmat nasihat bagi dewasa dan kanak-kanak kaki Kesihatan, serta penjagaan Menggilap. Syarikat berusaha untuk menyediakan pendidikan yang anda perlukan untuk membeli jenis kasut Clarks untuk anda, yang terbaik untuk mempromosikan kehidupan yang sihat dan gembira.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *