Sejarah NordicTrack – kecergasan yang terkenal gergasi

Sejarah NordicTrack – kecergasan yang terkenal gergasi

NordicTrack bermula pada tahun 1975 di bawah nama PSI NordicTrack Inc. oleh Edward Pauls di Chaska, Minnesota. Pauls direka but ski untuk Rosemount, Inc. yang berpengkalan di Minnesota. Pauls belajar Kejuruteraan Mekanikal, dan apabila firma Rosemark itu ditutup pada tahun 1969, dia mula memberi tumpuan penuh kepada ciptaan-ciptaan beliau sendiri. Dia direka dan dipatenkan Ski “outrigger” untuk OKU perlu disahkan oleh hotel. Semasa sesi latihan basah dan jahat idea dalam NordicTrack ski Mesin direka, menurut majalah Forbes. Pauls adalah sebuah negara salib yang gemar skier, dan dia percaya bahawa dia boleh duplikasikan usul dalam rumah supaya orang lain boleh melatih setiap bulan pada tahun. Dia kemudian berpakat dengan negara salji rentas desa yang membolehkan juara dan anak perempuan Mohd supaya dia boleh melatih dengan peranti sepanjang tahun sekitar dan mendapat kelebihan berbanding pertandingan beliau. Rekaannya berpasangan kayu Ski dengan roda terbang yang dipatenkan dan mekanisme klac sehala. Selepas serius berminat produk baru, beliau kemudian melabur wang sendiri dan memulakan pembuatan skier merentas desa NordicTrack.

Pada 1986, selepas pengurusan yang berhati-hati dari Ed Pauls dan satu kegilaan kecergasan Kebangsaan, keluarga yang menjalankan perniagaan mempunyai pendapatan tahunan sebanyak $15 juta setahun. Pada Pails masa ini adalah sama ada akan tumbuh lebih besar, atau menjual. Apabila Charles M. Leighton CML Kumpulan, Inc. menawarkannya $24 juta untuk Syarikat NordicTrack, Pauls dijual. Mengikut perjanjian, Pauls akan menerima 7 juta saham saham CML dan lima tahun kerja kontrak yang menginap nama Edward Pauls dan isterinya Pengerusi dan Naib Presiden Kanan.

Apabila Syarikat telah dibeli oleh CML, NordicTrack masih hanya melahirkan skier dalam dan Leighton ingin mempelbagaikan. Pada awal tahun 1990an NordicTrack diperkenalkan di NordicPower dan kerusi kuasa eksekutif.

Di NordicTrack awal 1990 telah berkembang pesat dengan kedai-kedai runcit dan ruang-ruang pameran langsung kilang yang ditawarkan semua garisan NordicTrack dengan diskaun besar. Pada tahun 1993 saham mula jatuh, dan Syarikat mula mengalami penurunan jualan. Syarikat kemudian memberi respons kepada kejatuhan dengan perubahan dalam pengurusan atasan personel.

Separuh kedua tahun 1995, di CML saham jatuh 60%. Pengenalan lain-lain peralatan kecergasan telah digantikan populariti. Selepas beberapa produk baru telah diperkenalkan seperti jualan bujur dan Abworks masih pula tidak swing menaik. Pada tahun 1997 NordicTrack membuat perjanjian dengan Sears untuk menjual jenama mereka di semua lokasi runcit 850. Pada masa ini, Sears adalah peruncit terbesar peralatan kecergasan di Amerika Syarikat.

Walaupun perubahan besar, jualan pada tahun 1997 telah terus merosot. Pada tahun 1999 ikon kesihatan dan kecergasan memperolehi NordicTrack dan membangunkan talian premium peralatan kecergasan rumah. NordicTrack kini dimiliki oleh Syarikat yang sama yang memiliki beberapa nama Tempahan juga diiktiraf dalam industri Kecergasan, seperti Weslo, Healthrider, Reebok, Epic dan Proform.

NordicTrack terus menjadi peneraju dalam teknologi Kecergasan, dan terus memperkenalkan produk baru.

Pada tahun 2006, NordicTrack memperkenalkan treadmill Elite 3200 TV termasuk Kad boleh program senaman iFIT yang membolehkan pengguna untuk mencapai matlamat kecergasan mereka di manor yang lebih menyeronokkan. Juga diperkenalkan pada 06′ Audiostrider di elliptical yang menyediakan muzik motivasi dan Kejurulatihan dari bersertifikat pelatih peribadi.

Pada tahun 2007, NordicTrack memperkenalkan refleks dek Treadmill. Dek refleks adalah satu Arka yang berbentuk dek yang mengurangkan impak kepada sendi sebanyak 36%. Juga diperkenalkan pada tahun 2007, sistem kekuatan PT3 baru yang menawarkan sokongan audio dan visual untuk kekuatan latihan pengguna utama bagi orang-orang yang menikmati Mesin percuma gerakan Cablecross di kelab-kelab mereka.

NordicTrack adalah yang terbaik dalam industri kecergasan. IKON dan NordicTrack terus memperkenalkan teknologi baru dalam industri kecergasan yang mampu kepada sesiapa yang berminat untuk kesihatan yang berterusan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *