Sejarah Lindberg di luar biasa gelas

Sejarah Lindberg di luar biasa gelas

Apabila realiti yang bersinar pada Lindberg Poul-Jorn bahawa dia mesti memakai cermin mata, dia sedar, tidak kira dalam optik perniagaan sendiri di Denmark, yang tidak ada kerangka tiada dalam kedainya peribadi yang merayu kepada-Nya. Khususnya dia berfikir dalam kerangka masa yang telah berat, tidak selesa dan terlalu tegar. Beliau memerlukan sesuatu yang mungkin berketerampilan, lembut dan selesa.

Di atas ini, Walau bagaimanapun, beliau ingin mereka hampir tidak kelihatan dengan mata. Idea untuk cermin mata Lindberg dilahirkan pada ketika itu dan sejak itu mereka telah pergi untuk tumbuh menjadi pilihan individu di seluruh dunia yang bijak. Terdapat banyak wajah terkenal yang ditemui di sebalik cermin mata Lindberg, walaupun kita akan tidak dapat meneroka yang artikel ini. Sebagai ganti, membolehkan kita untuk menghabiskan masa untuk seketika untuk mencari antara fakta-fakta penting yang telah diukir keluar untuk hampir ajaran sesat seperti berikut bagi Lindberg dalam kacamata masyarakat.

Sebagai satu juruoptik, Poul-jorn tahu apa yang dia mahukan. Walau bagaimanapun, dia tidak mempunyai pengetahuan tentang bahan-bahan atau Reka bentuk untuk mencipta sesuatu yang benar-benar unik – untuk itu beliau tertunda untuk bantuan Arkitek Denmark Hans Dissing untuk membantu dia untuk mencipta cermin mata tersendiri, menyelesaikan beberapa Reka bentuk cabaran dengan kesederhanaan yang elegan.

Rekabentuk pertama ialah udara Titanium ikonik, sesuatu reka bentuk anugerah yang menarik carian di Google setiap hari. Memandangkan ini diwujudkan pada tahun 1983, itulah yang feat menakjubkan ciptaan yang melangkaui tahun. Dibuat daripada jalur berpintal mudah aloi Titanium, dengan silikon allergenic hidung-tuala wanita dan tiada kimpalan, rivet kalis karat atau skru, mereka tidak lama lagi berkembang menjadi bukan sahaja gelas yang sangat selesa, tetapi juga objek daripada keinginan untuk mereka-reka bentuk yang elegan.

Jadi, apakah yang membuat cermin mata Lindberg merupakan pilihan yang sangat disukai? Ia datang sepanjang jalan ke matlamat awal yang Lindberg apabila beliau ditemui mahu sendiri untuk cermin mata…

Ringan – antara Lindberg yang berbeza berat serendah 1.5 gram – yang kira-kira yang berhampiran tidak mempunyai berat kerana anda akan tetap mempertahankan keutuhan struktur.
Serba boleh – mengubah teras adalah yang diperbuat daripada aloi ultra-robust tetapi sangat lembut rasuk. Yang bermaksud tangan gelas yang sangat nipis – mungkin masa sebagai satu terdedah. Disebabkan ini gelas mempunyai kuantiti selesa kelenturan dalam mereka yang tidak boleh dilakukan dengan bahan-bahan yang lebih tebal dan lebih berat.
Selesa – dengan kilang yang mempunyai pelbagai bahagian yang menyediakan tiga bilion kombinasi yang benar-benar berlainan gelas, ia adalah mudah untuk melihat mengapa cermin mata mungkin akan dibuat untuk memuatkan muka anda seperti kulit kedua.
Hampir tidak kelihatan – pengenalan gelas rimless sampai di sini dengan Titanium udara. Sekarang rimless gelas boleh dilihat di setiap juruoptik berlebihan avenue, walaupun hanya mereka yang membekalkan Lindberg boleh mengisytiharkan asli dan gelas rimless unik dari Denmark.
Pada tahun-tahun kemudian, Lindberg telah melancarkan gelas dengan RIM yang lebih standard, Walau bagaimanapun mengekalkan Engsel tanpa skru dan bekalan ringan yang telah membuat mereka itu kami yang berkualiti tinggi dan prestij.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *