Secara semula jadi nipis orang boleh menambah berat badan

Secara semula jadi nipis orang boleh menambah berat badan

Anda telah kurus dan scrawny kehidupan anda dan tidak kira apa yang anda lakukan, anda mempunyai kesukaran dalam meletakkan berat badan. Anda akan sakit dan letih mendengar nama samaran dan jenaka mengenai keadaan anda. Dalam industri kesihatan dan Kecergasan, anda dianggap hardgainer yang. Jadi apa yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan berat badan?

Pertama, anda perlu memahami bahawa terdapat dua jenis berat badan anda boleh meningkatkan. Iaitu sama ada anda meningkatkan lemak badan anda atau otot anda jisim. Saya yakin pilihan anda akan meningkatkan otot massa walaupun sesetengah daripada anda mungkin jadi terdesak yang anda tidak peduli jika tahap lemak anda naik walaupun mendapat lemak badan ke tahap yang tertentu mungkin tidak sihat dan tidak estetik.

Sebahagian daripada anda mungkin telah cuba mengangkat berat untuk mendapatkan otot besar-besaran, tetapi tanpa banyak kejayaan. Soalan saya adalah Adakah anda melakukan senaman yang betul untuk mendapatkan jisim otot yang besar-besaran? Adakah anda makan dengan betul untuk pertumbuhan otot bahan api? Adakah anda mendapat rehat yang cukup untuk badan anda untuk membaiki sendiri selepas whacking dengan latihan yang intensif?

Biar saya yang rumit. Jika anda mengangkat berat untuk mendapatkan jisim otot, anda perlu melakukan latihan kompaun daripada latihan pengasingan. Latihan kompaun adalah pergerakan yang memerlukan lebih daripada satu sendi diaktifkan. Ambil sebagai contoh dedah dumbbell. Yang hanya memerlukan anda buku lali siku joint untuk bergerak dan oleh itu, hanya biceps anda dan untuk kesan yang lebih rendah, otot lengan itu bekerja.

Sebaliknya, kompaun latihan seperti squats yang memerlukan pergerakan anda pergelangan kaki, lutut, pinggul dan sokongan tulang belakang anda yang bekerja otot-otot seluruh badan lebih rendah, teras anda dan anda kembali activating pertumbuhan keseluruhan otot hampir seluruh tubuh anda. Selain itu, kerana intensiti, badan bertindak balas dengan menghasilkan lebih banyak hormon pertumbuhan dan testosterones untuk membaiki dan mengembangkan tisu-tisu otot ketika anda tidur menggalakkan pertumbuhan otot malah bahagian-bahagian badan yang tidak berjaya oleh squats, sebagai contoh, lengan anda. Luar biasa, bukan?

Walau bagaimanapun, melakukan senaman yang betul untuk mendapatkan otot adalah hanya sebahagian daripada persamaan. Anda perlu makan lebih, terutamanya protein untuk suapan otot-otot anda. Jika anda tidak cukup makan untuk tubuh, otot tidak berkembang dan oleh itu, anda mungkin perlu mengambil Supplement protein dan Multivitamin. Jika anda berumur lebih dari 30 tahun, anda mungkin juga perlu untuk melengkapi dengan hormon pertumbuhan manusia releasers dan jika anda seorang lelaki, testosterone releasers kerana hormon-hormon ini merosot sebagai kita umur.

Sebahagian daripada anda mungkin berfikir bahawa saya merujuk kepada steroid dan untuk rekod, saya tidak. Terdapat produk-produk bebas preskriptif dalam pasaran yang diperbuat daripada herba semulajadi untuk menggalakkan badan anda menghasilkan lebih banyak hormon semulajadi anda untuk membantu anda untuk mendapatkan berat otot. Itulah sebabnya mereka dipanggil releasers dan bukan ubat.

Akhir sekali, anda harus mempunyai rehat dan tidur yang mencukupi. Jadi tidak bekerja pada kumpulan otot yang sama lebih daripada dua kali seminggu dan jika anda tua, tidak lebih daripada sekali dalam seminggu. Ini adalah kerana badan kita memerlukan masa untuk pulih dari tekanan latihan.

Tidur adalah masa Bilakah badan anda tutup untuk pulih dari tekanan hari dan membaikpulih badan anda. Ia adalah masa Bilakah badan anda akan membina lebih banyak tisu otot. Jika anda tidak mempunyai tidur yang cukup, keuntungan otot anda akan terjejas.

Jadi jika anda mahu untuk menambahkan berat badan, terutama otot berat, anda perlu melakukan senaman yang betul, Makan dengan betul dan mempunyai tidur yang cukup dan anda akan melihat berat badan inching sehingga bulan selepas bulan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *