Sebelum anda membuat keputusan untuk menternak lembu jantan Pit anak anjing: Anjing pembiakan nasihat

Sebelum anda membuat keputusan untuk menternak lembu jantan Pit anak anjing: Anjing pembiakan nasihat

Jika anda akan menimbang ternakan anak anjing jantan Pit, ia adalah penting bahawa anda mengambil langkah-langkah yang perlu untuk menjadi seorang penternak yang bertanggungjawab. Ada lagi untuk menjadi penternak yang daripada hanya mewujudkan anak-anak anjing. Ia adalah penting untuk menjadi seorang penternak yang benar-benar peduli untuk anjing, bukan hanya satu yang melakukannya hanya untuk tujuan kewangan. Anda harus sentiasa mempunyai kepentingan terbaik anda Bulls lubang pada jantung.

Sebelum menimbangkan mana-mana anjing pembiakan, ia adalah penting bahawa ia menjadi up to date pada semua vaksin, dan harus mempunyai peperiksaan yang penuh fizikal untuk mendiagnosis dan merawat sebarang masalah kesihatan. Anda mahu anjing-anjing ternakan untuk kesihatan terbaik yang mungkin untuk memastikan bahawa pups yang akan sama-sama sihat. Anda juga perlu memastikan rutin peperiksaan perubatan sepanjang kehamilan dan selepas bersalin. Ia adalah penting untuk tidak lebih daripada baka anjing-anjing untuk memberi mereka berehat antara liter. Kesihatan yang cenderung untuk menolak dengan bilangan kehamilan yang lebih tinggi.

Sebahagian daripada menjadi penternak yang bertanggungjawab adalah memastikan keselamatan anda menternak lembu jantan Pit. Anda harus sentiasa tertentu anda menghantar haiwan anda kepada penyayang kasih sayang yang utama. Cuba untuk mencari tahu tentang gaya hidup pembeli untuk menentukan jika mereka akan mempunyai masa untuk memberi perhatian yang mencukupi kepada anak lembu jantan Pit, dan bahawa ia akan menjadi sesuai dengan kanak-kanak atau haiwan pun dalam rumah tersebut. Memastikan bahawa orang yang membeli lembu jantan Pit adalah berpengetahuan tentang bagaimana untuk menjaga ia latihan, senaman, pemakanan, dan sebagainya. Sekiranya pembeli tidak biasa dengan cara penjagaan anjing, atau mempunyai soalan, anda harus lebih bersedia untuk membantu atau mengesyorkan beliau kepada sumber-sumber yang boleh. Memberitahu pembeli keperluan spesifik bagi anjing, supaya mereka boleh bersedia sebelum rumah puppy Pit Bull. Akan terlebih dahulu mengenai apa-apa masalah kesihatan yang disyaki, atau mana-mana isu-isu keturunan. Memaklumkan bahawa semua lubang Bulls memerlukan penjagaan pencegahan dan vaksin, dan bahawa mereka perlu mendapatkan doktor haiwan baik untuk melakukannya. Selain itu, memberikan maklumat penjagaan melahirkan atau khas seperti yang diperlukan.

Prihatin penternak harus bersedia membantu dalam apa-apa cara yang perlu, bertahun-tahun selepas anjing itu telah dibeli. Menasihati pembeli dan bagaimana mereka boleh sampai kepada anda jika ada sebarang masalah dengan anjing jantan Pit, jika mereka mempunyai sebarang pertanyaan.

Ia adalah penting untuk memaklumkan kepada bakal pembeli mengenai sifat agresif yang kebanyakan lubang Bulls cenderung untuk mempunyai. Biarkan mereka tahu bahawa mereka adalah anjing yang memerlukan banyak kasih sayang, perhatian, dan latihan untuk berkembang.

Paling penting, suka binatang yang anda menternak. Ya, anda boleh buat duit daripada penjualan anak anjing jantan Pit anda, tetapi pada akhirnya, ia adalah mengenai haiwan kasih sayang yang sepadan dengan pemilik kasih sayang. Itulah tanggungjawab utama anda sebagai seorang penternak lembu jantan Pit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *