Sebahagian kecil daripada satu dolar sebagai kos perubatan luar pesisir

Sebahagian kecil daripada satu dolar sebagai kos perubatan luar pesisir

Disebabkan oleh peningkatan kos penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah yang lain, pesakit memilih alternatif untuk mendapatkan pembedahan plastik di Argentina, India, Thailand dan tempat-tempat destinasi perubatan pangkat yang tertinggi yang lain di seluruh dunia. Kos pembedahan plastik telah mendadak meningkat di Amerika Syarikat, keberatan insurans kesihatan, campur tangan untuk menunggu senarai prosedur perubatan adalah faktor utama yang menyebabkan trend pelancongan perubatan mencecah tinggi di negara-negara yang mempunyai kos yang rendah hidup. Permintaan tuck perut murah, pembedahan plastik dengan harga yang berpatutan serta liposuction di Argentina akan beransur-ansur membina. Untuk pesakit-pesakit yang Amerika Utara, Costa Rica adalah destinasi pilihan untuk penjagaan perubatan yang murah, berkualiti tinggi tanpa penerbangan trans-Pasifik, dan ia adalah Mekah khusus untuk orang Barat yang mencari pembedahan kosmetik dengan harga yang berpatutan. Juga, dengan sebilangan besar pesakit Amerika Syarikat telah membawa kepada percambahan doktor gigi, pakar bedah plastik dan klinik swasta di sepanjang sempadan Utara Mexico.

Pembedahan plastik di Argentina berjalan kira-kira 75% lebih rendah daripada kos yang ditawarkan oleh klinik Amerika Syarikat dan Eropah. Perut murah tucks, pembedahan kosmetik dengan harga yang berpatutan dan liposuction di Brazil, Costa Rica dan Mexico adalah antara perkhidmatan yang terbaik yang ditawarkan oleh pembekal perubatan pelancongan yang berpangkalan di Montreal, Kanada. India dan Thailand merupakan dua daripada negara-negara destinasi utama untuk pembedahan plastik dengan harga yang berpatutan. Bilangan majikan AS yang membiayai pelan insurans kesihatan mereka sendiri juga telah mula menghantar pekerja mereka ke India dan Thailand untuk operasi yang boleh menelan belanja puluhan ribu ringgit yang lebih banyak di Amerika Syarikat.

Pengguna bijak telah menyedari bahawa kos pembedahan plastik di Argentina adalah jauh lebih murah tetapi sama tahap penjagaan. Pesakit boleh menjimatkan sejumlah besar wang kerana prosedur perubatan luar pesisir boleh dilakukan bagi paling sedikit 1/10 kos apa menginap biasanya dikenakan di Amerika Syarikat. Oleh yang demikian, pesakit-pesakit lebih Amerika terbang ke negara-negara lain dalam mencari berkualiti tinggi tetapi penyelesaian alternatif yang mampu untuk mendapatkan rawatan perubatan. Asing klinik dan hospital yang disertakan dalam rangkaian pembekal pelancongan perubatan kebanyakannya dilengkapi dengan kemudahan yang boleh bersaing dengan Amerika Syarikat Mereka biasanya terdiri daripada oleh Western doktor dan pakar bedah yang terlatih dalam perubatan Barat, dan mereka memberikan penjagaan pembedahan kualiti yang sama atau lebih besar daripada hospital-hospital di Amerika Syarikat. Prosedur-prosedur pembedahan ini akan dilakukan dengan teknologi dan kepakaran yang sama, namun sebahagian kecil daripada harga kos.

Sesungguhnya America mempunyai rawatan perubatan yang terbaik tetapi Masalahnya ialah, banyak yang tidak boleh dicapai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *