Sebab dan kesan – bagaimana boleh batu buah pinggang menjejaskan hidup anda

Sebab dan kesan – bagaimana boleh batu buah pinggang menjejaskan hidup anda

Mereka juga tidak sedar kepentingan peranan yang dimainkan oleh buah pinggang dalam sistem orang. Kebanyakan orang tidak menyedarinya tetapi buah pinggang adalah amat penting kerana ia bertindak sebagai muktamad “penapis” darah. Apabila buah pinggang berfungsi dengan baik, ia boleh membuang bahan buangan dan bahan daripada badan. Ini akan membantu seseorang untuk mengawal tahap bahan kimia yang betul dan membolehkan badan berfungsi dengan baik.
Hari ini, lebih banyak orang? kerana diet yang tidak sihat dan pergerakan fizikal kembali hidup dan minimum yang laid? menghidap batu buah pinggang dan mereka masih belum sedar bagaimana ia boleh mempengaruhi tahap kesihatan keseluruhannya. Ramai pakar bersetuju bahawa mana-mana orang mempunyai peluang yang besar untuk menghadapi batu buah pinggang di satu titik dalam hidup.
Tetapi, dengan diagnosis awal, gaya hidup sihat, diet untuk mencegah keadaan, dan senaman yang kerap, satu boleh pulih daripadanya. Walau bagaimanapun, pulih mungkin mudah tetapi jika orang akan tidak agama mengikuti kekunci untuk mengelakkan batu buah pinggang, peluang adalah, mereka akan mempunyai lagi mungkin seterusnya 10 atau 15 tahun daripada hidupnya.
Apa yang anda perlu tahu
Ramai orang cenderung untuk mengabaikan batu buah pinggang kerana mereka berfikir bahawa mereka boleh dengan mudah pulih daripadanya dengan ubat-ubatan dan prosedur perubatan terdapat hari ini. Satu perkara yang mereka tidak sedar adalah bahawa jika mereka terus mempunyai buah pinggang mereka batu tidak berdaftar atau undiagnosed, mereka akan lebih terdedah kepada kencing penyakit-penyakit berkaitan yang akan membuatkan keadaan kesihatan mereka lebih rumit.
Untuk mengelakkan komplikasi selanjutnya apabila ia datang kepada batu buah pinggang, adalah lebih baik anda melengkapkan diri anda dengan ilmu yang anda boleh mendapatkan? terutamanya jika anda berfikir bahawa anda adalah terdedah kepada keadaan.
Perkara pertama yang anda perlu tahu tentang batu buah pinggang adalah apa yang benar-benar ada. Batu buah pinggang terdiri daripada mineral dan lain-lain bahan yang berlebihan dalam badan. Ia adalah produk apabila bahan-bahan dan mineral ini akan ditubuhkan pada air kencing orang itu. Proses membangunkan batu buah pinggang melibatkan penghabluran mineral dan lain-lain bahan yang gembira kemudian membentuk satu “ketulan” yang boleh menjadi keras seperti batu sebenar.
Pakar mengatakan bahawa orang-orang yang mempunyai batu buah pinggang tidak perlu terlalu bimbang tentang saiznya tetapi harus lebih menumpukan pada di mana ia terletak. Lokasi batu-batu di buah pinggang itu perkara yang banyak kerana ia boleh menyebabkan buah pinggang dan lain-lain berkaitan organ-organ tidak berfungsi dengan baik.
Doktor bersetuju bahawa batu buah pinggang yang duduk di buah pinggang itu sendiri tidak banyak masalah. Tetapi jika ia telah terletak di uterer? tiub yang menghubungkan kepada pundi kencing? ia adalah masalah yang sangat besar. Ini adalah kerana batu? tanpa mengira saiznya? boleh menyekat laluan di mana air kencing perlu lulus. Apabila ini berlaku, ia akan menyebabkan orang banyak kesakitan kerana ia akan meregangkan pinggang yang begitu banyak.
Satu lagi perkara yang anda juga perlu memberi perhatian kepada adalah mungkin punca keadaan tersebut. Pakar mengatakan bahawa terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan pembangunan batu buah pinggang.
Faktor-faktor ini mungkin termasuk dalam saluran kencing jangkitan (UTI) bahawa orang itu telah dibangunkan, kegagalan buah pinggang, penyakit-penyakit yang boleh diwarisi yang melibatkan buah pinggang, makanan yang mengandungi paras kalsium, natrium, oxalates, dan lain-lain, serta kekurangan tetap pergerakan atau senaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *