Scrub perubatan – terbaik kaedah pembersihan untuk pejabat dan scrub anda

Scrub perubatan – terbaik kaedah pembersihan untuk pejabat dan scrub anda

Scrub perubatan adalah pakaian yang dikehendaki untuk mengamalkan jururawat, Juruteknik perubatan, doktor dan juga veterinaries. Profesional banyak menikmati kebersihan dan prestij yang membawa scrub kejururawatan seperti juruteknik X-ray, doktor gigi yang lebih banyak dan pembantu pergigian serta profesion perubatan lain yang bekerja dalam bidang. Perubatan yang bersih adalah penting untuk kesihatan dan Keselamatan kakitangan dan pesakit. Ini memastikan mereka kedua individu keselesaan dan kebersihan. Menghalang anda scrub perubatan yang bebas daripada penyakit, kotoran dan sisa manusia adalah sebahagian mandated bekerja dalam bidang perubatan, di mana kebersihan dikekalkan yang tertinggi standard. Untuk melakukan ini, anda boleh sama ada Penyewaan sebuah syarikat pembersihan yang bebas atau melatih kakitangan tempatan anda untuk melakukan kerja dengan betul. Tidak kira anda pilihan kaedah untuk pembersihan harian anda, tugas-tugas yang standard perlu mengikut garis panduan yang ditubuhkan oleh Pentadbiran Keselamatan dan kesihatan pekerjaan. Kebersihan peribadi keutamaan diketepikan, terdapat piawaian untuk mengikuti. Berikut adalah beberapa tips yang berguna yang akan membantu anda untuk menikmati sebuah pejabat kebersihan dan scrub bersih perubatan bila-bila masa anda akan bekerja dalam bidang anda.

Mulakan dengan menggantikan menggunakan tuala, scrub, gaun pesakit dan linen apa-apa yang lain. Memindahkan keseluruhan item buanglah ke ruang dobi tempatan anda atau meletakkannya di dalam beg Perkhidmatan Dobi pelupusan perubatan jika ada. Kosongkan Semua sampah receptacles dan Lap mereka dengan pembersih disinfektan yang diluluskan. Menggantikan beg sampah yang kotor dengan yang baru. Jangan lupa kebersihan sendiri dan memastikan bahawa anda mempunyai scrub yang tajam dan bersih perubatan dan kejururawatan setiap hari.

Bagi tainted scrub yang mempunyai darah, sisa manusia atau lain-lain kotoran, anda sentiasa boleh cuba untuk memadam atau tempat merawat kawasan yang dijangkiti. Jika anda mempunyai mesin basuh di lokasi, menggunakan kayu penyingkiran noda yang standard dan menggunakan jumlah yang disyorkan itu ke kawasan blotched. Seterusnya, cuba menyerap scrub perubatan selama sejam sebelum meletakkannya di dalam mesin basuh.

Semak bidang penjagaan pesakit bagi instrumen yang digunakan dan kotor. Mengumpul alat-alat yang digunakan dan memastikan pensterilan sebelum pulang mereka ke tempat-tempat mereka ditugaskan dalam pejabat. Seterusnya, setiap permukaan dengan disinfektan Lap bersih seperti mancis peluntur. Ini termasuk kounter, kawasan meja, pesakit meja, kerusi, tombol pintu, tombol, Bilik mandi serta bidang-bidang lain yang mungkin telah bersentuhan dengan pesakit atau dikendalikan oleh kakitangan.

Pastikan bahawa anda membaca maklumat betul mengenai kaedah pembersihan scrub perubatan anda. Hampir tiap-tiap pengilang dari scrub Dickies Cherokee akan mempunyai label atau tag pada bahagian dalam jahitan dengan arahan. Pada baju ini biasanya didapati pada atau berhampiran kolar manakala Seluar tag biasanya didapati oleh lapisan pinggang belakang ke arah bahagian atas drawstring atau band sendat. Tag akan apprise anda Apakah kaedah pembersihan yang disyorkan seperti yang disyorkan oleh pembuat pakaian. Beberapa scrub perubatan memerlukan kitaran basuh yang lembut dan halus pengeringan berdasarkan fabrik yang digunakan untuk memastikan Kelanjutan Usia dan jadi scrub kejururawatan anda tidak akan menjadi rosak. Lain-lain pakaian mewah walaupun mungkin memerlukan Cucian Kering; merujuk kepada cadangan-cadangan tag.

Memeriksa dan membersihkan peralatan perubatan yang telah digunakan oleh kakitangan dan pesakit seperti thermometers, cuffs tekanan darah dan lain-lain peranti mudah alih. Sekali lagi, Lap ini bersih dengan disinfektan untuk menghapuskan kuman. Pembasmian kuman adalah kunci kepada kebersihan dan baris terakhir Pertahanan bagi menghalang penyebaran penyakit berbahaya. Akhir sekali, semak ruang menunggu pejabat sampah atau kotoran. Membuang sampah sebarang dan tambah menenangkan rayuan estetik untuk anda pesakit seperti menguruskan majalah dan memastikan straightly digantung gambar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *