Scrub – pekerja penjagaan kesihatan Trend pakaian seragam

Scrub – pekerja penjagaan kesihatan Trend pakaian seragam

Sepanjang sejarah, fesyen telah tidak biasanya telah ditentukan oleh kemudahan atau tujuan. Ini bukanlah kes, hACowever, dalam penjagaan kesihatan di mana keperluan telah mencipta perniagaan berkembang seragam untuk pekerja dalam bidang perubatan. -Pakaian seragam yang baru dipanggil “scrub” dan mereka, sehingga kini, memakai kerja paling bergaya, terang berwarna, selesa dan menyeronokkan untuk penjagaan kesihatan pekerja.

Khas pakaian yang dipakai oleh pekerja penjagaan kesihatan telah berubah banyak sejak hari pakaian seragam putih, kasut putih dan stoking dan topi putih starched. Jenis steril mencari pakaian seragam ini unik dan dengan serta-merta dibezakan penampilan jururawat dari lain-lain dalam bidang perubatan. Topi starched dan pepejal pakaian putih yang melambangkan mengambil penjagaan kesihatan, Syukurlah, ditinggalkan di tempat kejadian almari pakaian kakitangan perubatan.

Sejak kira-kira tahun 1980, lebih selesa dan lebih estetik jenis pakaian seragam telah diterima pakai untuk memakai oleh pekerja penjagaan kesihatan. Gaya berikut bahawa pakaian yang dipakai di dalam-Bilik operasi (OR), yang dipanggil “OR hijau” atau “scrub”. Walaupun pada tahun-tahun sebelumnya yang jururawat perempuan dikehendaki memakai “Sayur-sayuran OR” pakaian dalam OR itu, kebimbangan bagi atau yang steril, antiseptik alam sekitar dihapuskan keperluan ini. Ini menjadi penting terutama apabila gaya ditentukan bahawa hemlines pergi lebih pendek.

Akhirnya semua perubatan peribadi di OR yang mula memakai kapas yang longgar-pemasangan, hijau, puncak v-necked dengan drawstring-pinggang sepadan, Seluar longgar yang sesuai. Pakaian yang dibuat dari bahan yang sama adalah benar-benar dihapuskan. Pakaian kain kapas yang longgar-pemasangan ini adalah direka khusus untuk memastikan pakar bedah dan kakitangan lain OR sejuk, selesa dan bersih semasa menjalankan pembedahan.

Kerana lebih ramai orang mula dilawati adalah pakaian ini betapa selesa, lebih ramai orang mula memakai mereka hijau OR luar OR di dan ke kawasan-kawasan lain di hospital. Kadang-kadang orang pergi setakat untuk memakai mereka “hijau” di luar hospital juga. “Sayur-sayuran OR” sentiasa mudah dikenali kerana mereka biasanya akan menanggung setem di hospital pada poket belakang seluar dan di suatu tempat di bahagian depan baju dalam.

Gaya mengambil di peringkat Reka bentuk populariti dan Hospital telah kehilangan wang yang cepat kerana beribu-ribu mereka “hijau” telah hilang dari bekalan mereka. Akibatnya syarikat-syarikat yang seragam memulakan pembuatan “scrub” untuk kakitangan hospital memakai sebagai ganti perkara yang sebenar. Ini gaya baru seragam, yang disalin patut lihat dan keselesaan bagi “Sayur-sayuran OR” menjadi popular dengan serta-merta.

Akhirnya, ia menjadi haram bagi sesiapa sahaja untuk memakai D. hospital I. galas “hijau” di luar OR dalam dan pembuatan pakaian seragam “scrubs” menjadi niche yang menguntungkan perniagaan. Semasa peralihan daripada pakaian putih yang starched untuk scrub, topi kejururawatan telah dihapuskan juga. Ia telah mendapati bahawa topi menginap pelabuhan segala macam bakteria dan mikrob yang jahat yang mudah akan dipindahkan kepada pesakit dan peralatan steril, dan lain-lain. Di samping itu, mereka kelihatan agak bodoh dengan seragam “scrub” yang baru.

Dari semasa ke semasa pesakit telah menjadi biasa “scrub” yang baru dan sering mengulas mengenai berapa banyak lebih baik bahan-bahan yang bercorak dan berwarna terang membuatkan mereka rasa. Ia seolah-olah menjadi penting di pusat-pusat kanak-kanak terutamanya di mana pakaian seragam “scrubs” tidak menakutkan putih starched yang lama telah. Puncak yang seragam yang dibuat daripada bahan-bahan yang bercorak dengan beruang dan warna-warna terang seolah-olah untuk menenangkan pesakit muda bukan traumatizing mereka.

Perniagaan “scrub” pasti berkembang pesat dengan gaya baru dan trendier yang memajukan sepanjang masa. Walaupun sudah tentu bukan taraf haute couture, lebih bergaya “scrub” tidak menyerupai dalam parti yang paling lama “OR hijau”, namun mereka terus memberikan keselesaan, kebersihan dan keselesaan kepada pemakai serta fesyen yang menarik dan estetik kepada pesakit. Scrub untuk lelaki dan wanita dan telah meninggalkan putih starched yang lama dan kecurian “atau”greens”jauh di belakang dalam mereka bangun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *