Saya kehilangan rambut saya? Tanda-tanda amaran kehilangan rambut

Saya kehilangan rambut saya? Tanda-tanda amaran kehilangan rambut

Adakah anda sedar bahawa rambut anda penipisan atau ada tempat yang botak di belakang kepala anda? Anda mungkin mengalami kebotakan lelaki corak, bentuk yang paling biasa keguguran rambut di kalangan lelaki. Robert Angelino, pengasas HairLab, sebuah pusat pemulihan rambut perubatan dan semula jadi yang terletak di Beverly Hills, California, memberitahu bagaimana untuk mengesan tanda-tanda amaran akan berlaku keguguran rambut.

Ia seolah-olah rambut saya penipisan. Adalah rambut yang nipis tanda amaran keguguran rambut?

Ya. Jika rambut anda penipisan, ia adalah permulaan kitaran yang progresif yang akhirnya akan mengakibatkan beberapa jenis keguguran rambut. Rambut secara berperingkat menjadi nipis dan apabila cukup, nipis akan jatuh. Jangan risau, walaupun. Ini adalah satu proses semulajadi yang biasanya bermula 20-an anda dan seterusnya sepanjang pertengahan umur.

Hampir semua lelaki dalam 20-an mereka akan mula mempunyai beberapa keguguran rambut tetapi itulah yang benar-benar semulajadi beberapa recedes rambut dan membangunkan garis rambut yang lebih matang. Ini adalah upacara dari tambang yang harus diterima. Tidak semua orang pada 30 boleh mempunyai garis rambut berusia 18 tahun mereka. Anda mahu mempunyai garisan rambut yang matang dan sedikit receded pada umur itu. Ianya sangat ganjil ingin lihat seorang lelaki berusia 50 tahun dengan satu talian rambut remaja. Kadang-kadang kita akan mendapatkan seorang lelaki berusia 20 tahun yang hampir menewaskan Kumpulan yang telah dimulakan tetapi dan beliau berasa paranoid tentang hal itu dan mahukan pembedahan pemindahan rambut dengan serta-merta. Kita memberitahu orang-orang seperti beliau jika kita melakukan pembedahan pemindahan rambut untuk membawa kembali garis halus rambut anda kelihatan muda, ia tidak akan kelihatan semula jadi dan akan malah kelihatan agak pelik apabila anda mencapai pertengahan umur. Jika mereka benar-benar baru kami akan mengesyorkan mereka menggunakan sesuatu topik seperti laser atau Rogaine untuk mengekalkan Ketua rambut yang lebih lengkap. Hampir menewaskan Kumpulan receding hanya yang semulajadi rite of passage dan melainkan jika anda akan penuh pada botak, ia adalah sesuatu untuk menerima dengan rahmat.

Mengapa Adakah sesetengah orang kehilangan rambut mereka awal dalam kehidupan dan sesetengah tidak?

Ia adalah semata-mata nasib genetik cabutan. Fikirkan Bill Clinton, Kennedy lelaki atau Ronald Reagan. Lelaki tersebut telah penuh kepala rambut sepanjang umur pertengahan. Mereka mempunyai garisan-garisan rambut rendah yang hebat dengan balu di puncak dan walaupun banyak mungkin mendapat cemburu, kita perlu sedar ia adalah hanya genetik. Sesetengah orang akan kehilangan rambut mereka dan ada yang tidak. Mengapa? Semua lelaki apabila mereka mencapai usia tertentu menghasilkan Kademlia DHT, enzim yang itulah punca keguguran rambut, tetapi bagi sesetengah orang ia hanya tidak mempunyai kesan yang boleh menyebabkan rambut nipis dan akhirnya jatuh.

Bagaimanakah saya keguguran rambut tempat dan apa yang perlu saya lakukan jika saya mengesyaki saya kehilangan rambut saya?

Jika anda melihat di cermin setiap hari, keguguran rambut adalah satu proses yang beransur-ansur yang amat sukar untuk notis. Selalunya seseorang tiba-tiba akan melihat bahagian belakang kepalanya dan menyedari bahawa dia mempunyai tempat ini menipis atau botak tengah rambut. Tetapi kebanyakan orang tidak mengambil notis sehingga mereka telah kehilangan banyak rambut. Sesetengah orang taksub dengan rambut mereka dan datang dalam semua paranoid apabila mereka mula kehilangan hanya sedikit. Mereka datang ke tempat seperti HAIRLAB dan lihat pakar rambut kami dan kami memberi mereka pilihan mereka. Kami hampir sentiasa mencuba rawatan topikal seperti laser dan Rogaine sebelum kita menggunakan rambut pembedahan pemindahan. Tidak semua pusat-pusat pemulihan rambut adalah seperti kita, Walau bagaimanapun. Hanya ada wang dan bukan kepentingan anda dalam minda. Mereka akan gembira untuk tergesa-gesa betul-betul ke dalam pembedahan pada permintaan pelanggan dan yang tidak betul. Banyak orang yang sangat gembira untuk mempunyai pilihan yang mungkin sangat berkesan sebelum mereka bergerak untuk pembedahan pemindahan rambut.

Maklumat dalam artikel ini tidak bertujuan untuk menggantikan perubatan kepakaran dan nasihat daripada pembekal penjagaan kesihatan anda. Kami menggalakkan anda untuk membincangkan keputusan mana-mana rawatan atau penjagaan dengan pembekal penjagaan kesihatan yang sesuai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *