Sauna Petua dan cara

Sauna Petua dan cara

Terdapat beberapa petua yang tidak diketahui dan cara yang anda boleh menambah pelbagai manfaat yang datang dari mandian wap sauna. Beberapa orang-orang yang lebih biasa yang anda boleh menambah ke gudang anda badan dan jiwa AIDS adalah seperti berikut:

* Mencukur… Dengan cukur kegemaran anda di tangan, ia adalah tidak syak lagi agak biasa selepas sesi sauna yang anda dilindungi oleh peluh yang layak. Ia memberikan peluang untuk shave licin sangat dan melembutkan kulit tanpa menggunakan gel cukur atau buih. Keputusan ini tentu terpakai kepada bahagian-bahagian lain badan seperti kaki dan underarms (bagi wanita).

* Melegakan sejuk… Mendapatkan bantuan sementara hidung tersumbat atau sesak dada dengan mandian wap sauna. Anda dengan mudah boleh menambah beberapa titis daripada bahan semulajadi seperti minyak eucalyptus, dalam air untuk menjadi vaporized. Stim wangi kemudian boleh membantu untuk melegakan di airways, yang akan bertindak balas dengan baik kepada bebas dan jelas pernafasan.

* Bersosial di… Berkongsi sesi sauna dengan rakan-rakan, kenalan, Kekasih… walaupun bayi boleh menghabiskan satu jam setengah dalam persekitaran yang selesa dan santai.

* Kulit kering mendalam… Kerana kitaran membuka dan menutup liang-liang di dalam air mandian yang berpeluh dan sejuk, sauna membantu membersihkan liang-liang kulit dengan teliti dan mendalam.

* Keputusan dengan krim kosmetik yang terbaik… Selepas sesi di sauna, liang-liang kulit anda akan terbuka dan terhidrat, penggunaan krim kosmetik dan minyak pasti akan lebih cenderung untuk menyampaikan keputusan yang lebih baik dan lebih cepat.
* Semasa musim sejuk… sauna boleh memberi kelegaan yang paling sejuk hari, memanaskan badan dan perlahan-lahan menyediakan sebuah katil yang hangat dan tidur yang tenang.

* Ambil nap yang… Sauna adalah tempat yang hebat untuk mengambil nap yang pantas, terutama apabila ia menyesuaikan suhu di paras yang agak rendah, hingga 40 °, 45 ° C.

* Tidak boleh tidur… Menikmati kesan menenangkan bahawa sauna menawarkan pergi baring dan tidur kanan selepas mandi wap. Sauna akan membawa anda ke negeri yang aman dan berehat, yang mungkin akan membantu anda tidur lebih mudah dan mendalam.

* Aromaterapi… Penggunaan herba dalam sauna wap adalah sumber terapi yang digunakan secara meluas bagi menampung kesan haba. Daun eucalyptus, pudina, limau balsem dan lain-lain herba aromatik boleh diletakkan infused ke output stim (atau walaupun digunakan dalam teh). Eucalyptus, contohnya, menyediakan tindakan yang balsamic dalam sistem pernafasan. Pudina dan alat-alat lain mempunyai kesan yang menyegarkan dan menenangkan jiwa dan minda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *