Sauna membantu kita hidup lebih sihat melalui penyahtoksik

Sauna membantu kita hidup lebih sihat melalui penyahtoksik

Toksin yang merbahaya dan bahan kimia Malangnya terdapat dalam makanan yang kita makan, air yang kita minum, udara yang kita bernafas dan walaupun wujud pada pakaian di belakang kami. Detoksifikasi secara berkala, adalah satu keperluan yang mutlak di dunia yang dipenuhi dengan segala bentuk bahan-bahan kimia berbahaya yang mengelilingi kita. Malangnya, toksin akan mengambil paket-paket kecil daripada jangka hayat kami setiap saat setiap hari. Panjang umur kami serta kualiti hidup adalah di bawah serangan yang berterusan.

Cara terbaik untuk detoksifikasi adalah perdebatan yang telah menular selama bertahun-tahun dan akan terus berbuat demikian selepas artikel ini ditulis. Terapi chelation dikenali sebagai satu kaedah popular detoksifikasi yang mana persediaan enzim akan disuntik ke dalam aliran darah untuk mengikat dengan toksin dan menghapuskan mereka.

Toksin alam sekitar yang disyaki memainkan peranan penting dalam banyak penyakit yang berbeza. Toksin telah dikaitkan dengan keadaan, dalam tiada perintah tertentu, seperti autisme, fibromyalgia, penyakit kardiovaskular, barah, arthritis, gangguan sistem imun, bronkitis dan Penyakit Alzheimer dan penyakit. Toksin yang telah menyusup badan kita datang dari pelbagai sumber, termasuk industri pencemar, aditif makanan, sisa baki racun perosak dan logam berat. Perlu membersihkan badan kita daripada penceroboh berbahaya dan tidak diingini ini adalah penting kepada kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan.

Salah satu kaedah yang paling berkesan, menyenangkan dan popular untuk detoksifikasi adalah sauna. Sauna berfungsi dengan pembersihan badan melalui pengeluaran haba dan peluh. Sauna, Sauna infra-merah atau sauna Finland tradisional, setakat yang kaedah Tempahan menyenangkan yang digunakan untuk menghapuskan toksin daripada sistem anda. Anda boleh melibatkan diri dalam selimut untuk menyegarkan kehangatan, perlahan-lahan berpeluh dari toksin dan racun. Ia adalah setakat salah satu kaedah-kurangnya mengganggu mencuci sisa berbahaya yang tidak diingini dari badan kita.

Pelbagai manfaat kesihatan sedar daripada penggunaan sauna, yang menyediakan detoksifikasi melalui kedua-dua sesi rawatan haba basah dan kering. Sejarah sauna pertama boleh ditelusuri kembali kepada pembentukan sauna Finland, yang masih merupakan sebuah rangka tindakan yang popular untuk pembinaan dan penggunaan beberapa sauna moden hari ini. Tradisi sauna kembali sekurang-kurangnya sejauh seperti purba Rom, dengan terkenal Rom tempat mandian, dan termasuklah institusi tersebut popular dan terkenal sebagai Lodge peluh orang India Amerika asli, Banya Rusia serta Hammam Maghribi. Sejarah sering menceritakan tentang orang-orang yang menikmati kesan detoxifying sauna untuk Hotel.

Terdapat banyak pilihan yang besar di dalam sistem sauna, rawatan wap dan program detoxifying. Dari eksotik dan agak mahal terbina dalam rumah sauna untuk unit mudah alih yang mudah dan lebih murah, Terdapat pilihan untuk memenuhi bajet hampir apa-apa. Sauna menggunakan pelbagai sumber-sumber haba daripada kaedah tradisional wap kepada penggunaan batu-batu yang dipanaskan untuk kegunaan Pemanas inframerah yang moden dan cekap. Keberkesanan sebarang program detoksifikasi sauna akan bergantung pada ukuran besar jenis haba yang digunakan dan regimen sesi sauna yang bekerja.

Pilihan yang sangat popular hari masih sauna tradisional batu-batu yang panas, tetapi ia telah mula kehilangan populariti berbanding sauna inframerah moden, yang boleh memberi manfaat seperti kecekapan tenaga, meningkatkan keselesaan, penembusan haba yang lebih mendalam dan detoksifikasi yang lebih cekap. Sebanyak 15% dari peluh yang dihasilkan di dalam sauna infra-merah yang tipikal terdiri daripada larut lemak, toksin dan bahan-bahan lain. Di sauna tradisional batu panas hanya kira-kira 5% – 6% dari peluh mengandungi bahan-bahan ini, dengan baki 94-95% yang terdiri hanya daripada air. Sauna inframerah mendorong tubuh manusia untuk mengeluarkan peluh yang mengandungi lebih banyak bahan toksin berbahaya dan sebatian organik.

Ada benar-benar tidak diragukan lagi bahawa rawatan sauna boleh menjadi baik untuk badan serta semangat. Faedah-faedah yang berkaitan dengan sauna detoksifikasi menjadikannya pilihan yang luar biasa dalam dunia yang dipenuhi dengan toksin yang tidak diingini dan racun. Untuk kesihatan yang baik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *