Satu zakar merah tanda lelaki perlu tidak mengabaikan – mengenali jangkitan yis

Satu zakar merah tanda lelaki perlu tidak mengabaikan – mengenali jangkitan yis

Zakar merah bahawa itches dan terbakar adalah gangguan yang tidak ada orang mahu, dan gejala-gejala ini boleh menyedihkan. Walau bagaimanapun, walaupun ia adalah semulajadi untuk lelaki-lelaki takut buruk dan menganggap bahawa mereka telah dikontrakkan STD yang dahsyat, jawapannya mungkin lebih mudah difahami dan mudah untuk merawat. Seriawan, satu lagi nama untuk jangkitan yis, yang boleh menyebabkan zakar lelaki yang menjadi gatal, merah dan benar-benar tidak tertanggung. Penjagaan zakar secara kerap boleh membantu lelaki untuk mengelakkan seriawan, tetapi bagi mereka yang telah pun mengesyaki bahawa sel-sel yis telah mengatasi kulit zakar mereka, beberapa langkah-langkah yang sesuai mungkin membantu untuk memadamkan api berasaskan gatal.

Gejala-gejala yang biasa
Terdapat beberapa keadaan yang boleh menyebabkan kulit zakar untuk bertukar menjadi merah dan gatal, tetapi seriawan yang membawa bersamanya beberapa gejala yang unik yang boleh membantu ia untuk menonjol dari orang ramai. Banyak tanda-tanda ini melibatkan bau dan tekstur.

Lelaki dengan seriawan boleh membangunkan merupakan pelepasan yang bergumpal dan tebal pada zakar yang kelihatan banyak seperti keju. Hospital ini mempunyai aroma yang tunggal, dan bau yang selalu tidak reda walaupun selepas bahan yang telah dibasuh bersih. Manakala lain-lain keadaan kulit yang kecil boleh menyebabkan gatal-gatal dan sakit, sedikit mengakibatkan dramatik keluaran cecair yang busuk. Di samping itu, seriawan boleh menjejaskan uretra – pembukaan pada hujung zakar – dan apabila ini berlaku, seorang lelaki mungkin mula mengalami sakit dengan membuang air kecil.

Mencari jawapan
Lelaki yang tidak pernah mempunyai seriawan sebelum patut pergi doktor mereka bagi pemeriksaan. Ujian peperiksaan dan menghidu visual mungkin semua yang diperlukan, walaupun ujian makmal yang menjalankan mungkin digunakan untuk mengesahkan diagnosis. Oleh kerana seriawan kadang-kadang dikaitkan dengan keadaan perubatan seperti kencing manis, doktor mungkin ingin menjalankan ujian darah lain rutin, semata-mata untuk memastikan kesihatan keseluruhan seorang lelaki tidak harus dipersalahkan pelarian yis ini.

Setelah diagnosis firma, lelaki boleh menggunakan krim jangkitan yis yang menukarkan sesuatu untuk menghapuskan overgrowth ini dan memulihkan zakar untuk kesihatan. Krim yang harus diterapkan pada jadual tetap, bukan hanya apabila gejala-gejala yang jelas, dan jika ketidakselesaan kekal selepas 14 hari atau lebih, ubat-ubatan lisan yang mungkin ditambah kepada campuran rawatan.

Penjagaan di rumah
Seriawan boleh dihantar dari seorang ke seorang dalam pertemuan seksual, dan lelaki yang membangunkan isu-isu yis zakar mungkin mewarisi masalah daripada rakan seksual wanita. Lelaki boleh mengelakkan kembali nikmat oleh menunggu sehingga mereka program-program rawatan yang lengkap sebelum mereka kembali ke aktiviti seksual secara teratur. Penjauhan juga boleh membantu kulit zakar untuk menyembuhkan sakit, kasar.

Perubahan diet juga mungkin dinasihatkan, makanan mengandungi Yis yang memasuki badan boleh menggalakkan yis overgrowth. Makanan untuk mengelakkan termasuk:

• Mana-mana produk roti, mufin, termasuk gulungan dan bagel
• Alkohol, termasuk wain dan bir
• Keropok dan pretzels
• Biskut dan kek

Kekal sihat
Cara terbaik untuk mencegah seriawan adalah untuk mengelakkan hubungan seks dengan seorang wanita yang mempunyai jangkitan yis. Walaupun menggunakan kondom yang boleh membenarkan beberapa sel-sel yang kecil untuk slip melalui, jadi adalah terbaik untuk menunggu sehingga isu seluruh telah dibersihkan untuk selama-lamanya.

Tinggal bersih juga boleh kekunci pelan seriawan-pembuktian. Di mana terletaknya sehari, menggunakan Sabun lembut dan air suam, boleh membantu untuk bilas kuman dari sini. A crème Kesihatan zakar (seperti manusia 1 manusia minyak) boleh membantu untuk menjaga kulit lembut dan lembut, memberikan sedikit sudut lain yang dihias dan crannies untuk yis untuk memegang, dan ianya melayan baik selepas pancuran mandian panas. Menutup dengan pemasangan longgar, Seluar berasaskan Kapas adalah yang terbaik, kerana kulit akan dibenarkan untuk bernafas dan kering sepenuhnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *