Satu realiti Augmented App hak untuk perniagaan anda

Satu realiti Augmented App hak untuk perniagaan anda

Banyak pembangun aplikasi mudah alih dan pakar-pakar menganggap diperkukuhkan realiti (AR) aplikasi masa depan industri. Bagi mereka yang tidak biasa dengan aplikasi AR, mereka merangsang persekitaran hidup dan kehidupan seperti yang dicipta oleh deria input dari peranti yang digunakan. Input deria tersebut biasanya berasal dari aspek video, Bunyi, grafik atau berasaskan lokasi. Pada masa ini, cabutan terbesar terhadap aplikasi ini adalah persepsi mereka dalam industri telefon bimbit sebagai inovatif. Banyak Syarikat menjadi berminat untuk membangunkan aplikasi AR mereka sendiri supaya mereka boleh terlibat dengan konsep yang berpotensi untuk merevolusi industri.

Kelebihan aplikasi AR

Aplikasi ini tidak hanya terhad kepada Permainan, mereka juga memperluaskan liputan mereka ke beberapa aplikasi yang lebih praktikal termasuk mereka yang mempunyai ciri-ciri yang berasaskan lokasi. Manakala kelebihan bangunan apl AR bagi syarikat anda sebahagian besarnya bergantung kepada industri dan Syarikat anda, berikut adalah beberapa kelebihan yang agak universal yang menyediakan aplikasi ini.

Ciri-ciri berasaskan lokasi: GPS, koordinat global, mercu tanda tempat menarik.
Kesan visual: video, grafik dan animasi.
Faedah-faedah peribadi: kebolehsuaian, penyesuaian dan input tambahan.
Pelbagai paparan: kepala-dipasang memaparkan, cermin mata, pegang tangan, dan sebagainya.

Perkaitan aplikasi AR

Kerelevanan apl AR pasti bergantung kepada Syarikat anda. Secara teorinya, aplikasi inovatif tersebut boleh digunakan dalam satu bentuk atau lain bagi hampir mana-mana industri, termasuk seni, perdagangan, pendidikan, penjagaan kesihatan, Reka bentuk, Kecergasan, dan lain-lain lagi. Walau bagaimanapun, permohonan ini paling banyak digunakan dalam perjudian, Perkhidmatan, Reka bentuk, dan industri pelancongan. Untuk menggambarkan lebih baik, di sini adalah pecahan daripada pihak industri utama:

Perjudian

AR apps disediakan untuk industri perjudian. Mereka menyediakan pengalaman permainan yang menyeronokkan dan unik. Dalam peranti mudah alih, seperti iPhone dan iPad, AR memberikan pengguna keupayaan untuk bermain permainan dengan cara yang baru dengan melibatkan diri dan persekitaran mereka.

Perkhidmatan

Industri Perkhidmatan boleh mendapat banyak manfaat daripada AR dengan menggunakan kamera peranti mudah mengenal pasti bahagian yang ditetapkan untuk pembaikan, dan kemudiannya memaparkan semua maklumat berkaitan ke dalam perkhidmatan yang sedang dilaksanakan, termasuk video dan tutorial.

Reka bentuk

AR sesuai dengan agak baik dengan banyak aspek Reka bentuk. Dari bentuk kepada aspek Reka bentuk perindustrian yang semakin kompleks, AR sering dilaksanakan dalam industri untuk membantu dalam proses artistik. Pada contoh akan jika kereta yang digunakan AR untuk memaparkan unsur-unsur Reka bentuk yang pelbagai kereta semasa mencipta contohnya semasa fasa Reka bentuk.

Pelancongan

Oleh kerana keupayaan berasaskan lokasi apl AR, ia adalah semulajadi sesuai dengan industri pelancongan. Pelancong apabila melancong ke luar negara, mempunyai pilihan untuk menggunakan aplikasi AR intertwine persekitaran mereka dengan Peta GPS yang tradisional. Jadi, daripada melihat peta GPS tetap bagi arahan, mereka boleh pada dasarnya melampirkan GPS keupayaan paparan hidup lokasi fizikal mereka. Di samping itu, mercu tanda terkenal di kawasan yang mudah dikenal pasti dengan apl AR.

Kesimpulan

Tidak kira sama ada perniagaan anda adalah dalam industri pelancongan, Reka bentuk perindustrian atau industri lain yang hidup subur di kelebihan teknologi mudah alih, memandangkan apl AR boleh memberi manfaat kepada persembahan mudah alih anda. Pelanggan selalunya tertarik oleh aplikasi baru yang kreatif dan pasti akan termakan oleh gabungan fungsi dan Inovasi dalam aplikasi AR berkaitan perniagaan dan industri secara keseluruhan. Akhir sekali, selaras perkembangan perkembangan terkini dalam AR dan bagaimana anda boleh membina apa-apa aplikasi ke dalam perniagaan anda mudah alih penawaran akan menjadi satu elemen yang penting untuk syarikat anda inovasi mudah alih pada masa akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *