Satu punca rambut gugur: Edaran kulit kepala

Satu punca rambut gugur: Edaran kulit kepala

Satu punca kehilangan rambut yang anda perlukan untuk mengatasi adalah peredaran darah kulit kepala yang miskin. Ini adalah merupakan sumber utama keguguran rambut, jika anda tidak menganggap ini apabila cuba untuk memperbaiki penampilan rambut anda dan pertumbuhan rambut.

Aspek yang penting dalam peredaran darah adalah kuantiti dan kualiti darah yang sampai ke akar rambut. Jika akar rambut anda tidak akan mendapat bekalan berterusan dan baik darah, limfa, oksigen dan nutrien, ia akan mengecut dan mati. Bakteria akan mengambil alih dan melemahkan rambut anda dan anda akan hilang.

Pengurangan darah ke kulit kepala adalah satu punca kehilangan rambut yang boleh disebabkan oleh keadaan badan lagi – ketegangan atau tekanan. Tekanan yang berlebihan menyebabkan tisu kulit kepala untuk mengetatkan dan mengurangkan aliran darah ke bahagian-bahagian yang jauh daripada tubuh – kaki, tangan dan kepala. Kapilari menjadi constricted dan suapan akar rambut anda kurang darah.

Tekanan dengan kitaran androgenic hormon berfungsi untuk mengetatkan kulit kepala, menjadikannya lebih nipis dan lebih terdedah kepada keguguran rambut. Wanita seolah-olah untuk mengekalkan kulit yang lebih tebal kepala, yang membantu mengurangkan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut.

Peredaran darah anda miskin kulit kepala boleh juga disebabkan oleh Mengeras Kristal yang membentuk dari peluh sebum dan rambut. Kristal ini menyumbat folikel yang menyebabkan tisu sekeliling untuk Mengeras dan kemudian menyekat aliran darah ke dalam folikel. Untuk menghentikan Kristal dari membentuk, selepas anda shampooing, anda boleh menggunakan cuka epal sebagai bilasan akhir, maka penggunaan minyak jojoba dan minyak kelapa kerana gel rambut akan membantu menyembunyikan bau cuka epal dan menjaga rambut anda sihat. Cuka epal juga membawa kulit kepala kembali ke pH yang sedikit berasid, yang membantu di kesihatan kulit kepala.

Artritis mana-mana atau mengetatkan otot leher boleh menyekat aliran darah ke kepala. Di sini anda perlu setiap hari urutan leher. Senaman yang kerap atau aktiviti pergerakan akan membantu anda meningkatkan pengedaran darah ke kepala anda. Hanya mempunyai seseorang atau diri sendiri yang urut kulit kepala anda untuk 5-10 hari yang akan membantu mengekalkan kesihatan kulit kepala yang baik.

Dalam punca kehilangan rambut disebabkan oleh peredaran darah, meletakkan kepala di bawah jantung anda kerap boleh membawa lebih banyak darah ke dalam kulit kepala anda. Bagi mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi atau masalah peredaran, anda perlu untuk mengelakkan teknik-teknik ini. Anda boleh berbaring di tempat tidur dengan bergantung di atas kepala anda. Membawa anda kepala berhampiran tingkat dan mengira hingga 10 kemudian membawa kembali aras dengan badan anda. Anda boleh mengulangi ini 6 – 7 kali sehari sekali atau dua kali. Anda boleh melakukan ini masa mana-mana hari atau sekali pada waktu pagi dan sekali pada waktu malam. Juga anda boleh meningkatkan from10 kiraan kali lebih lama kerana anda terus lakukan senaman ini.

Slant Lembaga juga dijual, di mana anda untuk berbaring di atas sebuah papan supaya kepala anda berhampiran lantai dan kaki anda berada di udara. Anda juga boleh melakukan pendirian Ketua yoga, jika anda melakukan yoga. Adakah pendirian tangan supaya badan dan kaki anda terhadap dinding.

Jika anda mahu urut kulit kepala berkesan anda perlu melakukannya sekurang-kurangnya dua kali sehari selama sekurang-kurangnya 10 minit. Letakkan hujung jari anda pada kulit kepala anda dan bergerak kulit kepala dalam dua arah – ke hadapan dan belakang dan dalam gerakan yang mengeliling. Rub atau menggaru kulit kepala anda untuk mengelakkan breaking daripada rambut atau merosakkan kulit kepala anda.

Peredaran darah adalah satu punca kehilangan rambut yang anda boleh bekerja pada. Dengan melakukan tukang urut, memegang kepala di bawah paras jantung anda dan menjaga kulit kepala anda membersihkan dengan menggunakan cuka epal selepas mandi, anda boleh mendapatkan peredaran darah yang lebih baik di kulit kepala anda dan menghapuskan satu punca rambut gugur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *