Satu penyelidikan sejarah keluarga menyembuhkan kesan-kesan berbahaya perhambaan di

Satu penyelidikan sejarah keluarga menyembuhkan kesan-kesan berbahaya perhambaan di

“…[S] laves diperolehi oleh hanya dua kaedah penting, governan, secara lahir kepada ibu hamba atau penghantaran di hamba kapal ke pelabuhan-pelabuhan tempatan…Di Amerika Syarikat… hampir semua mereka, atau nenek-moyang mereka berasal dari Afrika,”kata Robert B. Shaw.

Jangan bersedih dan Carl J. Schneider menulis dalam “Perhambaan di Syarikat: An saksi sejarah” itu, “secara keseluruhannya, anggaran ulama, Afrika dieksport sesetengah orang 11,698,000 ke dunia baru semasa perdagangan hamba Atlantic.”

Daripada anggaran juta 41.1 Afrika Amerika, majoriti nenek-moyang mereka tiba di sini dalam kapal hamba. Apabila tiba di pantai, Afrika tawanan ini dingin untuk hidup daripada perhambaan. Gaya hidup yang terpaksa mereka membentuk asas kepada masalah yang dihadapi oleh rakyat Afrika Amerika semalam. Walau bagaimanapun, Terdapat satu cara yang jelas untuk Afrika untuk mendapatkan kembali kesihatan mereka, yang kita akan Bincangkan pada akhir kertas ini.

Clayton E. Jewett dan John O. Allen dalm perhambaan di Selatan: sejarah A negeri-oleh Negeri, “manusia chattel yang dibawa secara langsung dari Afrika sering terpaksa melalui tempoh ‘pecah masuk’ untuk belajar disiplin kerja dan kelakuan tunduk betul.” Pedagang hamba, pemilik, overseers, undang-undang, dan pengusaha dalam industri-industri berkaitan berhawa abdi-abdi Afrika di benua Amerika kepada kehidupan yang dipaksa kepada Tuhan yang ditakrifkan oleh bangsa. Untuk memaksimumkan keuntungan dan mengelakkan pemberontakan puak hamba, pemilik hamba, peniaga-peniaga yang berkaitan, dan keluarga hamba penggubal undang-undang yang berasingan, mengambil nama-nama mereka, bahasa, budaya, agama, dan, dengan lalai, perpaduan dan Kemanusiaan sebagai dilanjutkan, Keluarga, kumpulan etnik dan ahli-ahli Pertubuhan Bangsa-bangsa dan Empayar. Ini proses yang malang adalah suatu kecurian yang disengajakan Warisan.

Berbangkit daripada rogol ini keturunan dan hak asasi manusia, banyak masalah timbul bagi Afrika. Isu-isu yang timbul ini termasuk masalah kesihatan kulit dan perkauman prejudis, pecah rumah, castes berbeza daripada hamba dan percuma masyarakat hitam, kebimbangan kewangan, jenayah dan sebagainya. -Kesan sampingan yang berbahaya-proses pecah masuk yang telah berlaku kepada de-unify hamba (dan keturunan mereka) manakala pemilik hamba dan orang-orang perniagaan dalam bidang yang berkaitan (dan keturunan mereka) hoarded kekayaan dan kuasa. Sementara itu, hamba berketurunan Afrika (dan anak-pinak mereka) mengalami sebagai sebuah Kumpulan yang de-unified tanpa hubungan itu dan kebudayaan yang mengaitkan dan Memperkasakan sekumpulan orang yang kuat.

“Meletakkan keluarga kembali bersama-sama dan ahli-ahli lama dipisahkan reuniting membentuk hitam Tempahan baru dibebaskan tugas pertama yang cuba,” kata Ibid.

Kesimpulannya, kajian telah menunjukkan bahawa sebagai penawar untuk outgrowths ini merosak daripada proses pecah-masuk, orang yang nenek moyang mereka adalah hamba-hamba tawanan Afrika di Amerika dan Caribbean perlu belajar warisan mereka. Jelas sekali, hamba yang baru dibebaskan tahu bahawa perpaduan, kuasa, dan kesihatan yang datang dari warisan telah telah dicuri dari mereka. Sebagai bukti, ini dibebaskan bondsmen dengan serta-merta berusaha untuk membina keluarga masing-masing selepas itu dibebaskan. Afrika hari mendahului nenek moyang yang sepenuhnya memahami punca masalah kami dan mencari penawar dengan cara yang terbaik untuk hamba-bekas yang telah pecah masuk tahu bagaimana. Walau bagaimanapun, kini kita boleh mengambil perjuangan mereka kepada penghujungnya yang logik dan seterusnya lakukan dari anda dengan masalah kami sekali dan untuk semua.

Hari ini, Semua apa-apa keperluan Afrika Amerika untuk melakukan adalah hubungan Amerika Syarikat Griot, LLC, (734) 883-8539, atau, sebuah syarikat yang mengkhusus dalam penyelidikan sejarah keluarga Afrika Amerika. Pemahaman ini diraih baru baru warisan akan dirasai banyak masalah yang kita sebagai individu dan keluarga menghadapi bahawa kami telah tidak ditangani demi membaiki masalah kesihatan kulit dan perkauman prejudis, pecah rumah, pembahagian masyarakat hitam, kebimbangan kewangan dan jenayah yang berleluasa dalam masyarakat kita yang ketinggalan zaman/bermasalah semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *