Satu panduan yang sangat baik untuk kesihatan & kecergasan: Bersenam hati anda!

Satu panduan yang sangat baik untuk kesihatan & kecergasan: Bersenam hati anda!

Ia adalah kerja yang sukar bagi hati untuk mengekalkan fungsi pembersihan badan sentiasa dalam operasi yang lancar terutamanya dengan makan masa kini tidak sihat dan tabiat minum rakyat. Dan, seperti mesin-mesin lain, pertemuan rosak yang memerlukan penyelesaian masalah serta-merta. Tetapi tidak seperti Mesin lain yang perlu hanya oiling berjalan lagi, hati yang boleh dilihat sangat berhati-hati atau keseluruhan sistem akan menderita jika ia tidak berfungsi dengan baik.

Dalam belia, anda mungkin tidak perasan kesan daripada hati yang tidak berfungsi. Tetapi apabila anda mencapai umur pertengahan dan lanjutan, anda akan menemui bahawa banyak penyakit yang disebabkan oleh hati yang tidak berfungsi. Tanda-tanda hati yang rosak: membosankan sakit sakit di sebelah kanan kawasan perut – sering di bawah bahu blade, kesakitan yang dahsyat di tengkuk, lidah kasar, rasa yang tidak menyenangkan di dalam mulut di waktu pagi dan rupa warna kekuningan pada putih mata. Selain itu, seorang yang mempunyai hati yang bermasalah akan juga sering berasa kehilangan selera makan, pening dan mengantuk selepas makan.

Dengan ini tanda-tanda penyakit, orang yang sering jengkel dan lemah yang boleh menjejaskan pandangan beliau seluruh kehidupan. Dan ini boleh membawa kepada kemerosotan cepat badan. Semakin lama akan kemudian menjadi beban.

Tetapi anda boleh lakukan sesuatu untuk menghalang musibah yang berlaku kepada anda. Penuaan tidak perlu membawa segala macam penyakit. Ia bukanlah alasan bahawa kerana anda semakin berusia, anda dijangka akan merasa semua jenis penyakit. Ada kalanya Bilakah anda kesal mengapa anda tidak pernah diendahkan nasihat untuk anda sebelum dan mengapa anda tidak pernah dibayar perhatian yang mencukupi untuk kesihatan anda ketika anda muda. Bukan kediaman terakhir penyesalan mereka, mengapa tidak anda cuba melakukan sesuatu untuk mengurangkan keadaan itu? Tidak kira di apa umur anda akan memutuskan untuk berbuat demikian, ia tidak pernah terlambat. Bennett Sanford, seorang selebriti yang luar biasa bagi badan rejuvenasi melalui kaedah semulajadi, telah terbukti demikian.

Dalam kempen beliau untuk memulihkan kesihatan keseluruhan, Sanford Bennett mencipta program senaman bagi hati untuk memastikan ia dalam keadaan yang baik. Dalam hati, yang terletak di bahagian ini, akan memberi maklum balas baik apabila dilaksanakan. Dan untuk senaman melibatkan ketegangan otot-otot perut akan memberi manfaat kepada hati bersama-sama dengan beberapa teknik mengurut. Tetapi sudah tentu, sebelum melakukan senaman ini, seseorang mesti biasa dengan kedudukan dan struktur hati sendiri.

• Senaman pertama

Terdapat tiga senaman Sanford Bennett diterangkan bagi hati. Rasa lokasi yang hati anda dengan jari-jari tangan kedua-dua apabila anda baring. Tekan jari atas lepas di rusuk. Hati boleh berpindah dengan mudah dan tertekan kerana otot-otot perut yang dalam keadaan santai. Mencipta pergerakan mendesak di bawah dan ke atas. Adakah ini dua puluh kali dan meningkatkan setiap hari sehingga anda mencapai 100 atau sehingga keadaan anda membenarkan.

Senaman tensing ini adalah setanding dengan kesan yang anda dapat apabila anda Menunggang Kuda. Ini adalah satu latihan yang sering ditetapkan oleh doktor apabila hati tidak dalam keadaan yang baik.

• Senaman kedua

Terletak di sebelah kanan anda dan meletakkan tangan kiri anda ke atas kawasan ini hati anda. Letakkan diri anda dengan kepala yang sedikit cenderung ke hadapan dan dengan lutut bengkok. Ini akan mengendurkan otot perut dan meletakkan hati ke hadapan. Dengan knuckle anda daripada ibu jari dalam atau tuala wanita itu jari, tekan baik di bawah rusuk di dan urutan hati.

• Senaman ketiga (Rebana)

Raksasa dengan ringan hati juga akan membantu dalam aktiviti sihat hati. Terletak di sebelah kiri anda yang bertawakkallah hati ke hadapan dan otot-otot yang santai. Dengan genggaman anda betul, mogok ringan tetapi dengan cepat di kawasan. Bermula dengan dua puluh mogok dan meningkatkan setiap hari sehingga keadaan anda berapa banyak permit.

Apabila hati dengan betul diambil dirawat dengan daripada, sistem seluruh badan dijamin dalam keadaan baik. Dan apabila anda memberi perhatian yang sama rata kepada semua bahagian-bahagian badan anda, tidak perlu bimbang tentang gagal kesihatan anda. Menjaga badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *