Satu lagi sebab yang penjagaan Obama mendapat salah

Satu lagi sebab yang penjagaan Obama mendapat salah

Satu laporan baru dari Majlis Penyelidikan Kebangsaan mempunyai beberapa penemuan yang sangat menarik, penemuan-penemuan yang terus membuktikan bahawa penjagaan Obama mendapat keseluruhan pendekatan menyelesaikan negara peningkatan kos penjagaan kesihatan yang salah dalam pendekatan dan strategi. Majlis Penyelidikan adalah sebahagian daripada di National Academy Of Sciences, sebuah organisasi yang bebas daripada Kerajaan Persekutuan, berkanun oleh Kongres untuk menasihati Kerajaan mengenai perkara-perkara saintifik. Oleh itu, kerajaan pula tidak pun mendengar sendiri apabila ia bersama-sama berbatu bencana Walau tahu sebagai penjagaan Obama.

Menurut laporan itu:

-Amerika Syarikat membelanjakan lebih penjagaan kesihatan daripada mana-mana negara lain di dunia tetapi mempunyai jangka hayat yang lebih teruk daripada negara-negara lain yang kurang berbelanja.

-AS purata jangkaan hayat ketika lahir bagi wanita adalah tahun 80.8 dan 75.6 tahun untuk lelaki.

-Di Perancis, jangka hayat wanita ialah 84.4 tahun dan bagi lelaki ianya 77.4 tahun.

-Di Jepun, jangka hayat wanita adalah hampir 86 tahun dan bagi lelaki ianya adalah 79.2.

-Laporan menyimpulkan bahawa merokok dan obesiti adalah pemacu utama prestasi miskin di Amerika Syarikat kerana, mengikut kajian yang dijalankan, selama bertahun-tahun, Amerika Syarikat mengetuai trend yang tidak sihat makan terlalu banyak jenis makanan dan merokok terlalu banyak yang salah.

-Laporan yang didapati di negara-negara di mana jangka hayat wanita adalah tinggi, Terdapat hubungan yang kuat dengan tahap rendah rokok dan di negara-negara di mana wanita rokok adalah setanding dengan tahap rokok AS, jangka hayat adalah kira-kira sama dengan Amerika Syarikat

-Laporan dianggarkan bahawa 25% hingga 33% dari kekurangan hayat di Amerika Syarikat adalah kerana obesiti.

Baik, apa yang mengejutkan. Jika anda tidak menjaga badan dan kesihatan anda, anda akan hidup lebih pendek dan mungkin hidup yang kurang sihat. Ia bukan sains roket. Saya juga akan menganggap bahawa walaupun tabiat buruk ini memendekkan jangka hayat anda, mereka pasti membuat anda lebih sihat dan lebih mungkin memerlukan rawatan perubatan, tambahan burdening industri penjagaan kesihatan dan menambah kepada kos untuk menyediakan penjagaan kesihatan Perkhidmatan.

Pertimbangkan beberapa lain hari penemuan saintifik yang kita bahas di blog ini:

-Dalam artikel majalah Fortune tahun lepas, Ketua dunia terkenal telah ditemuduga di Cleveland Clinic dan beliau menganggarkan bahawa Merokok, obesiti, dan kekurangan latihan akaun bagi kebanyakan penyakit di negara ini.

-Cleveland Clinic ketara mengurangkan risiko kesihatan orang-orang yang bekerja di klinik dan seluruh daerah di mana klinik terletak dengan menawarkan kelas-kelas pemberhentian Merokok, bersenam pilihan, dan pilihan tempat makan di kafeteria mereka yang lebih baik.

-Satu artikel majalah AARP dari Disember, 2010 isu yang dilaporkan pada bagaimana sebuah pekan Amerika telah melaksanakan satu pemacu kesihatan pelbagai bandar yang telah menyebabkan ramai warga bandar yang menggunakan program untuk menggugurkan besar jumlah berat badan yang berlebihan.

-Pada 24 Disember, 2010 artikel daripada majalah The minggu dilaporkan pada bagaimana rakyat Amerika mengambil terlalu banyak garam dalam diet mereka dan hanya penurunan kecil dalam jumlah yang dapat menyimpan ke atas kehidupan 100,000 setahun yang berlaku disebabkan oleh lebihan garam (penurunan 13%), dan insiden penyakit jantung yang baru dan kes-kes strok akan berkurangan sebanyak 11% dan 8% masing-masing.

-Yang sama mengeluarkan minggu ini, satu lagi artikel yang dilaporkan pada anak-anak bagaimana Amerika menghabiskan terlalu banyak masa menonton televisyen dan tidak bangun dan bersenam, tingkah-laku yang mengakibatkan kurang prestasi sekolah, peluang yang tinggi sedang dibuli, dan lebih tinggi nisbah lemak badan secara pasif.

Seperti yang kita telah berkata berkali-kali sebelum, akar berkemungkinan menyebabkan kenaikan kos penjagaan kesihatan di negara ini adalah satu masalah kesihatan awam rokok terlalu banyak, terlalu banyak makan, Makan terlalu banyak jenis makanan, yang salah dan tidak cukup bersenam dan pergerakan. Keperluan untuk cukai yang lebih tinggi, perlu memaksa semua orang untuk membeli perlindungan insurans penjagaan kesihatan, dan perlu melaksanakan birokrasi kerajaan yang amat kompleks, tidak cekap dan mahal untuk mentadbir penjagaan Obama tidak mungkin punca.

Malangnya, pendekatan kedua ini adalah apa yang golongan politik memutuskan untuk melaksanakan. Ia tidak menangani punca akar ini, sebab-sebab yang terbaik adalah ditangani oleh pendekatan kesihatan awam, tidak cukai dan pendekatan kawalan/birokrasi kerajaan.

Malah, saya akan mengekalkan bahawa Michelle Obama telah dilakukan untuk memperbaiki keadaan kesihatan di Amerika Syarikat daripada Presiden dan Kongres telah melakukannya. Obama Cik telah aktif dalam mempromosikan program-program untuk mendapatkan anak-anak sehingga dan keluar dan aktif. Hanya ini minggu lepas, beliau telah memegang sidang berita bersama dengan pegawai-pegawai Walmart di mana mereka bersama-sama mengumumkan usaha untuk membuat produk-produk makanan yang dijual di pasaraya Walmart sihat. Tidak ada cukai tambahan, pengenaan sebarang tambahan kebebasan, tiada tambahan kerajaan campur tangan dalam kehidupan kita, tindakan-tindakan peningkatan kesihatan awam yang mudah, hanya Bunyi.

Apa yang perlu kita lakukan untuk membetulkan salah ini diketuai dan ditakdirkan untuk kegagalan pendekatan penjagaan Obama? Mempertimbangkan dua langkah yang mungkin boleh membantu:

-Langkah 1 – melaksanakan perkara-perkara panel pakar Amerika pintar, panel yang tidak termasuk ahli-ahli politik dan lobbyists, yang akan melaksanakan di bawah pendekatan menyelesaikan masalah pelaksanaan untuk memahami punca asas yang menyebabkan negara kita miskin kesihatan serta menyebabkan kos penjagaan kesihatan yang tinggi. Sebaik sahaja punca-punca asas yang dikenal pasti, melaksanakan strategi penjagaan kesihatan awam yang berkemungkinan untuk memulakan makan, bersenam dan merokok tingkah laku, tidak berubah-ubah undang-undang cukai yang berubah-ubah.

-Langkah 2 – tahun lepas, pentadbiran Obama diterima ke atas $100 billion setahun yang hilang melalui program-program penjagaan kesihatan kerajaan kepada penipuan dan aktiviti jenayah. $100 Bilion adalah wang yang banyak, wang yang boleh menjadi lebih baik menghabiskan membantu menyediakan liputan penjagaan kesihatan dan perkhidmatan kepada rakyat Amerika yang memerlukan bantuan. Oleh itu, langkah ini secara agresif akan kakitangan sehingga tingkah-laku anti-penipuan dan anti-criminal dan mengetatkan proses untuk mengurangkan jumlah wang pembayar cukai yang sia-sia melalui penipuan ini lucah. Lebih baik untuk mengupah ejen-ejen Kerajaan yang lebih banyak untuk mengejar penjenayah sebenar di kawasan penipuan ini daripada Penyewaan kepada ejen-ejen Kerajaan yang lebih banyak untuk mendalami dan criminalize Amerika yang jujur yang tidak membeli perlindungan kesihatan di bawah penjagaan Obama.

-Langkah 3 – mempunyai beberapa peluang menarik. Jika rokok telah sama sekali situ, anda boleh memastikan bahawa pasaran hitam jenayah akan berkembang dalam Rokok, menyumbang kepada kebangkitan kerajaan memupuk lagi perusahaan jenayah, seperti larangan pula dan seperti perang dadah tidak. Walau bagaimanapun, bagaimana jika anda membuat ia begitu menarik untuk Merokok anda tercapai objektif sama tanpa criminalizing Rokok?

Asal-usul pendekatan ini telah dikenalpasti dalam iklan PD kulit yang pendek sampul dalam isu November 19, 2010 The minggu majalah yang dinamakan www.Boston.com sebagai sumber. Menurut kepada iklan PD kulit sampul, bermula pada 1 Januari 2011 Persatuan Hospital Massachusetts akan tidak lagi mengupah orang-orang yang menghisap tembakau. Tujuan yang jelas adalah untuk mengurangkan, hasrat yang telah disahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan, bilangan perokok. Seperti yang kita tahu daripada keputusan dan penyelidikan yang disenaraikan di atas, menjatuhkan kadar rokok mengakibatkan semua jenis hasil penjagaan kesihatan yang baik.

Dalam pendekatan ini, tiada yang memaksa perokok untuk berhenti merokok. Tiada siapa yang membuat rokok haram. Perusahaan jenayah tidak timbul. Walau bagaimanapun, Terdapat satu peluang pekerjaan kurang bagi orang-orang di wilayah Massachusetts. Bagaimana jika Obama telah mengambil pendekatan berikut:

-Mulai tahun 2013, Kerajaan Persekutuan tidak lagi akan menyewa sesiapa yang adalah seorang perokok.

-Mulai tahun 2015, sesiapa saja gaji Persekutuan yang masih perokok yang akan dikeluarkan borang gaji Persekutuan.

-Antara sekarang dan awal tahun 2015, Kerajaan Persekutuan akan menyediakan banyak rokok Pemberhentian sokongan bagi kakitangan kerajaan sekarang yang Merokok.

Contoh ini mungkin benar-benar atau melalui ekonomi sebagai syarikat mengambil langkah mereka daripada Kerajaan Persekutuan, mengakibatkan menyihatkan dan lagi hidup America.

Tiada akan tindakan undang-undang yang dilaksanakan oleh perokok? Mungkin, mereka akan berjaya? Saya tidak tahu tetapi Persatuan Hospital Massachusetts memikirkan mereka akan berjaya, memandangkan mereka telah pun melaksanakan proses ini di bawah undang-undang andaian bahawa “perokok” tidak berada dalam kelas yang dilindungi.

Ini adalah jenis asal pemikiran dan kreativiti yang benar-benar hadir dari penggubalan dan bertulis Obama mengambil berat. Kelas politik yang hanya melakukan apa yang mereka sentiasa lakukan, undang-undang muddled yang menyesuaikan cukai dan mencipta lebih banyak birokrasi tanpa pernah menangani punca menyebabkan Pas. Tingkah laku ini merupakan sesuatu yang kita suka untuk memanggil “Amatur jam” dan kes lain di mana mereka keliru sekali lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *