Satu kajian mengenai kelebihan tidak ternilai terapi emosi tertumpu

Satu kajian mengenai kelebihan tidak ternilai terapi emosi tertumpu

Bagi kebanyakan orang-orang yang mengalami masalah kesihatan mental, banyak cabaran yang berpengalaman dan peluang akan dilanda ulangan masalah emosi. Emosi boleh mencabar terutamanya bahkan kalangan orang dengan sebaik-baik kesihatan mental, terutamanya apabila berpengalaman dalam situasi mencabar atau tidak selesa. Penggunaan terapi EFT memperkenalkan satu bentuk rawatan yang bekerja dengan fungsi dan operasi emosi rakyat kerana ia berkaitan dengan pengalaman mereka yang berkesan. Walaupun bentuk terapi ini masih tidak terlalu diamalkan, penggunaannya telah berjaya bekerja dengan penganalisis ke arah menyelesaikan penemuan positif dan resolusi daripada perasaan dan emosi yang dialami antara pasangan dan keluarga.

Terapi emosi fokus dijalankan dengan perhatian yang kuat yang dibayar pada konsep lampiran yang meneliti bagaimana hubungan terbentuk dan menyiasat maknanya untuk pelanggan individu. Bagi sebilangan orang-orang yang menderita akibat kesihatan mental yang lemah atau berkaitan masalah mental, lampiran yang dihasilkan didapati memiliki berbau musnah kerana ia mengandungi Persatuan fikiran negatif serta pemikiran yang lemah atau merendahkan tentang diri sendiri. Terapi tertumpu emosi alamat banyak lampiran ini dibangunkan dengan tujuan sama ada menjadikan mereka jangka panjang negatif ke positif dan bermakna lampiran atau mewujudkan yang baru sama sekali.

Terapi emosi fokus ini bertujuan menyediakan panduan yang betul dan perspektif yang sekali gus menunjukkan pelanggan bagaimana untuk mengawal, menangani dan menetapkan input dan emosi. Pelanggan akan disediakan dengan sokongan yang bermanfaat dalam pertumbuhan dan pemahaman tentang hubungan mereka, diri dan kehidupan harian, hasil daripada input daripada emosi kepada terapi. Dengan persekitaran yang menyokong, Perkhidmatan penjagaan yang boleh dipercayai, dan penggunaan terapi emosi fokus, kaunselor akan dapat tidak bias memberkati pelanggan mereka dengan sokongan yang penting dan buttress mental yang diperlukan untuk mengharungi torrent emosi mereka lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *