Satu gambaran keseluruhan Kesihatan sekolah

Satu gambaran keseluruhan Kesihatan sekolah

Penjagaan kesihatan merupakan salah satu industri yang paling pesat berkembang di pasaran hari ini. Antara tahun 2008 dan 2018, terdapat dijangka akan meningkat daripada 3.2 juta pekerjaan, sebahagian besarnya disebabkan oleh penuaan penduduk (AS Biro Statistik buruh). Dengan ini keperluan untuk profesional penjagaan kesihatan yang lebih banyak dari semua jenis, penjagaan kesihatan sekolah menyediakan pendidikan yang calon perlu berjaya dalam bidang pilihan mereka. Bukan sahaja mereka mengubahsuai jenis pendidikan ditawarkan, sekolah-sekolah penjagaan kesihatan yang lebih banyak daripada yang pernah beralih kepada digital cara mengajar juga. Daripada bilik darjah dalam talian untuk menggunakan hari telah maju teknologi mudah alih, Bilik Kesihatan sekolah berada, dan akan terus menjadi, pemimpin-pemimpin dalam menyediakan pelajar untuk realiti pekerjaan baru.
Peringkat Ijazah yang diperlukan untuk pekerjaan bergantung kepada apa yang anda mahu lakukan dan berapa lama anda bercadang menghadiri sekolah secara keseluruhan. Sebagai contoh, anda pastinya boleh mendapatkan pekerjaan dengan diploma atau Sijil dari mana-mana sekolah penjagaan kesihatan yang menawarkan kepada mereka. Walau bagaimanapun kerja akan terhad dalam tanggungjawab. Beberapa contoh termasuk: disahkan jururawat Pembantu, pembantu perubatan atau pergigian, Juruteknik perubatan kecemasan (EMT), dan seorang juruteknik farmasi. Lelaki dan wanita ini adalah secara amnya, nama mereka mungkin membayangkan Pembantu kepada seseorang yang lebih berkelayakan dalam bidang.
Profesional ini boleh menjadi orang pertama melihat pesakit untuk mendapatkan tanda-tanda vital, membantu mengisi sejarah perubatan atau boleh merupakan responder pertama dalam keadaan kecemasan sebelum doktor boleh menilai mereka. Jawatan ini memerlukan bahawa orang yang mempunyai cara bahagian katil sangat baik juga, kerana sebagai orang yang pertama, dan biasanya orang terakhir melihat pesakit, mereka perlu meninggalkan kesan yang baik untuk pesakit.
Bagi mereka yang agak mempunyai lebih tanggungjawab, mereka harus mempertimbangkan pilihan-pilihan lain yang sekolah kesihatan menawarkan – sebagai contoh, Sarjana Muda, Sarjana atau doktor falsafah dalam bidang yang dikehendaki.Setiap sekolah penjagaan kesihatan akan menawarkan program Ijazah yang berbeza daripada yang lain, jadi penyelidikan pilihan anda dengan teliti.
Somehealthcare sekolah ini hanya menawarkan peringkat Ijazah yang lebih tinggi, seperti Sarjana atau kedoktoran. Sebagai contoh, Ijazah Sarjana terapi fizikal adalah atur cara yang profesional yang sudah ada dalam bidang terapi fizikal untuk jawatan pesakit-perhubungan kereta api. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa anda tidak boleh mendapatkan Ijazah terapi fizikal atau cuba lesen amalan, tanpa pembelajaran hands-on.
Penjagaan kesihatan sekolah juga akan melatih pelajar-pelajar mereka tentang bagaimana untuk belajar menggunakan teknologi baru. Sebuah contoh utama adalah penggunaan talian sekolah dan bilik darjah, mengintegrasikan teknologi mudah alih dan menggunakan teknologi-teknologi penjagaan pesakit yang dikemaskini. Sekolah-sekolah penjagaan kesihatan dalam talian adalah gelombang baru pada masa hadapan. Mereka Benarkan ramai profesional untuk mendapatkan Ijazah atau Sijil mereka, atau untuk pendahuluan yang mereka ada. Walaupun hanya menggunakan alat-alat yang akan mereka bersedia menggunakan apa yang akan disediakan untuk mereka di tempat kerja. Teknologi seperti iTouch yang menyambung profesional, dan pelajar dengan maklumat perubatan yang paling up lebih cepat dan lebih berkesan penjagaan pesakit. Selain itu, bagi penjagaan pesakit yang terikat rumah, menggunakan teknologi Bluetooth yang diajar kepada penyedia penjagaan supaya jururawat dan Pembantu mereka sentiasa boleh tahu kesihatan pesakit mereka.
Penjagaan kesihatan sekolah bukan satu fenomena baru, tetapi mereka dengan cepat menjadi pilihan sekolah yang paling hangat hari ini. Dengan populasi yang dan beribu lagi yang mungkin menggunakan Kesihatan Kebangsaan insurans, lebih banyak orang akan mendapatkan penjagaan kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *