Sapphire manfaat-biru dan kuning kesan Sapphire

Sapphire manfaat-biru dan kuning kesan Sapphire

Batu Sapphire adalah salah satu cara terpenting yang digunakan untuk terapi Kristal yang memberikan penyembuhan melalui tenaga ditoreh di Batu-batu itu. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk menilai keadaan serta fakta-fakta lain Astrologi sepenuhnya untuk mencari crystal sesuai untuk keadaan tertentu. Apabila ia datang kepada sapphires, mencari betul-betul sebelah kanan yang berwarna batu menjadi lebih penting kerana sapphire bertindak terlalu cepat dan terlalu berkesan. Ini bermakna anda boleh merasa kesan baik atau buruk batu sapphire dalam 2-3 hari, minit atau pun saat! Antara semua, sapphires biru dan kuning yang dikenali sebagai Neelam dan Pukhraj masing-masing mempunyai faedah-faedah yang lebih banyak jika dibandingkan dengan lain-lain batu sapphire warna-warna yang berbeza.

Faedah-faedah Blue Sapphire

Yang paling biasa dan paling berkesan biru batu sapphire mempunyai beberapa faedah. Ia membawa pemakainya kekayaan, kemasyhuran, nama baik, Kesihatan, kebahagiaan, kemakmuran, sepanjang hayat, ketenangan mental dan masalah kehidupan keluarga yang percuma. Blue sapphire melindungi dari bahaya, keganasan, pencuri, kemalangan dan masalah yang berlaku disebabkan oleh ribut, kebakaran atau bencana alam. Ia boleh membuat satu percuma kebimbangan mental. Ia adalah berkaitan dengan chakra tekak dan oleh itu ia boleh menggalakkan kebenaran dan juga membantu dalam penyembuhan sebarang penyakit berkaitan kerongkong. Batu permata ini juga mempunyai kesan yang menenangkan dan begitu juga bermanfaat untuk memberi tumpuan semasa meditasi. Blue sapphire syarikat-syarikat bersekutu dan bertindak secara langsung pada sifat akal insan dan oleh itu kerja-kerja pada pelbagai penyakit mental dan tekanan. Ia membantu pemakainya dalam mengelakkan kesan sakit enviousness dan juga melindungi daripada bahaya di dalam perjalanan, menyembuhkan penyakit-penyakit yang berkaitan dengan saraf termasuk asma serta fortifies hati.

Manfaat Sapphire kuning

Sapphire kuning, seperti sejawatannya biru, ini juga dikaitkan dengan pelbagai faedah Astrologi. Mereka membawa kesihatan yang baik, kebahagiaan, kemakmuran dan kesuburan kepada pemakainya. Walau bagaimanapun, batu kuning ini adalah hanya memberi manfaat kepada orang-orang yang mempunyai tanda-tanda zodiak tertentu. Sebagai contoh, ia membawa nasib bagi orang-orang dengan tanda Aries. Orang-orang yang mempunyai kanser sebagai tanda Astrologi mereka mendapatkan ilmu, rahmat dan memudahkan perjalanan dari sapphire kuning. Manakala Scorpio mendapatkan keuntungan kewangan, Sagitarius bermanfaat dengan peningkatan kepekatan dan ketenangan mental. Orang dengan Pisces tanda mendapat kepimpinan dipertingkatkan, kebolehan akademik dan kerohanian apabila mereka memakai sapphire kuning.

Untuk mengetahui faedah-faedah lain batu sapphire, membaca batu Sapphire

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *