Sambung ringkasan – mengapa Resume anda mestilah disertakan ringkasan bahagian

Sambung ringkasan – mengapa Resume anda mestilah disertakan ringkasan bahagian

Satu penyata ringkasan resume adalah cukup banyak apa namanya; lakaran thumbnail tertentu kemahiran, kekuatan dan pencapaian yang membuat anda tempat yang sesuai untuk kerja berkenaan. Review resume adalah Padang pengiklanan anda kepada pembaca. Kekurangan maklumat, ia adalah senarai ejekan pernyataan daripada apa yang anda boleh lakukan dan apa yang anda boleh tawarkan Syarikat. Data sebenar yang menyandarkan dakwaan tersebut tersirat merupakan antara keselesaan tambahan yang anda akan dapati sepanjang kira-kira dalam resume. Kerja ringkasan adalah untuk coax pembaca ke dalam meneroka baki bahawa, dengan kecenderungan seseorang bahawa kelayakan bagi kerja sudah telah dipenuhi.

Kepentingan penyata ringkasan itu tidak boleh dipandang remeh. Jika ringkasan resume anda tidak merebut pembaca, menangani keperluan beliau dan Kekesalan minat untuk membaca lebih lanjut, harapan semua adalah hilang.

Lokasi ringkasan Resume

Jika resume anda mempunyai satu kenyataan objektif, mengesan ringkasan di bawah matlamat. Jika anda memilih untuk memaafkannya objektif, ringkasan akan bahagian pertama resume, hanya di bawah nama anda dan maklumat lanjut.

Ringkasan Resume yang perlu mengambil tempat matlamat?

Pendapat terbahagi. Ada pakar kerjaya akan memberitahu anda bahawa objektif old school dan liabiliti pada resume yang kontemporari. Lain-lain akan memberitahu anda bahawa apa-apa kepada resume seperti kenyataan jelas objektif. Saya fikir ia masih dinasihatkan untuk menggunakan objektif, jika 1) anda tahu kedudukan yang anda sedang memohon untuk, dan anda masukkan tajuk jawatan itu ke dalam objektif anda, 2) anda mempunyai latar belakang pekerjaan yang terlalu pelbagai yang tidak meminjamkan dirinya untuk fokus semula jadi atau 3) anda sedang menukar kerjaya atau memasuki pasaran kerja buat pertama kalinya.

Jika anda tidak menggunakan objektif, ringkasan anda perlu direka untuk memasukkan elemen tumpuan yang menginap jika tidak jatuh kepada objektif.

Contoh ringkasan Resume yang digunakan dengan satu kenyataan objektif

Objektif:
Kedudukan sebagai ahli TERAPI pekerjaan.

Ringkasan:
Berdedikasi profesional dengan yang B.S. dalam terapi pekerjaan dan lebih daripada sembilan tahun O.T. pengalaman dalam pelbagai situasi klinikal termasuk hospital, rumah Kesihatan, kesihatan mental, dan mahir kejururawatan/jangka panjang penjagaan kemudahan.
1. Sesuatu kekuatan dalam mengenalpasti keperluan individu, merangka penyelesaian yang praktikal kepada keperluan mereka dan menyelaras aktiviti-aktiviti yang terapeutik dengan disiplin lain penjagaan kesihatan untuk memaksimumkan manfaat pesakit.
2. Dilaksanakan “Claudia Allen” pendekatan terapeutik dalam suasana rumah jagaan kejururawatan.
3. Merupakan pendengar dengan kemahiran interpersonal dan komunikasi yang baik.
Contoh ringkasan Resume yang digunakan tanpa satu kenyataan objektif

Ringkasan:
Menyampaikan perhubungan pesakit yang cemerlang kemahiran dan kecekapan teknikal dan terapeutik yang menunjukkan lebih sembilan tahun pelbagai O.T. klinikal Jurupulih pengalaman dalam hospital, rumah Kesihatan, kesihatan mental, dan mahir kejururawatan/jangka panjang penjagaan kemudahan.
1. Sesuatu kekuatan dalam mengenalpasti keperluan individu, merangka penyelesaian yang praktikal kepada keperluan mereka dan menyelaras aktiviti-aktiviti yang terapeutik dengan disiplin lain penjagaan kesihatan untuk memaksimumkan manfaat pesakit.
2. Dilaksanakan “Claudia Allen” pendekatan terapeutik dalam suasana rumah jagaan kejururawatan.
3. B.S. dalam terapi Carakerja.
Resume yang ringkas biasanya tertumpu kepada tiga hingga lima kemahiran atau kecekapan yang telah diambil dari resume dan mewakili hujah terbaik untuk mengapa anda adalah perlawanan yang sempurna bagi kerja berkenaan. Dan dengan cara itu, bahagian ringkasan boleh pergi dengan beberapa nama: profil, ringkasan, ringkasan kelayakan ringkasan kerjaya, profil pencapaian, dan sebagainya.

Panggil apa yang anda akan. Tetapi apa yang anda telah memilih untuk memanggilnya, menjadikannya sebahagian daripada resume anda… atau merancang untuk menghabiskan banyak masa dengan kasut anda shined dan tempat untuk bertanya-pergi, tanya jika telefon anda masih bekerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *