Saman Paxil

Saman Paxil

Saman Paxil
Paxil adalah yang berkuasa antidepressant yang digunakan untuk merawat pelbagai penyakit, kerana ia berfungsi untuk memulihkan baki serotonin dalam otak. Serotonin adalah bahan semulajadi yang telah didapati membantu dalam mengembalikan suasana yang lebih positif, sihat dan stabil. Paxil biasanya digunakan untuk merawat masalah mood yang pelbagai seperti:
Kemurungan
Gangguan kompulsif kejengkelan
Kebimbangan
Tekanan Post trauma
Penyakit gangguan Dysphonic
Kesan-kesan sampingan yang berbahaya
Oleh kerana mandat FDA yang dikeluarkan untuk, Semua doktor yang menetapkan Paxil mesti memantau pesakit rapat untuk minggu 12 yang pertama, selepas yang merangsang pesakit di bawah 24 mempunyai ganas dan kecenderungan membunuh diri dan pemikiran semasa penggunaan Paxil. Juga terdapat kecacatan kelahiran yang berkaitan dengan kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang mengambil Paxil yang membawa kepada beberapa peraturan dan amaran FDA.
Kesan-kesan sampingan yang biasa
Terdapat beberapa kesan sampingan yang dikaitkan dengan Paxil, kerana akan banyak lain preskripsi ubat, dengan keterukan yang berbeza. Kesan-kesan sampingan yang paling biasa dan kurang serius akan:
Gementar
Serangan pening atau mengantuk
Insomnia
Loya ringan
Sama ringan kerengsaan dan gejala-gejala lain
Kesan-kesan sampingan yang serius:
?
Mudah lebam
Otot-otot yang tegar
Demam dan berpeluh
Perasaan yang mantap
Idea-idea yang membunuh diri dan tingkah laku
Kehilangan ingatan
Tiada telah telah menunjukkan kesan-kesan sampingan yang agak serius pada fetuses wanita hamil yang sedang Paxil rawatan seperti kecacatan jantung yang serius dan mengancam nyawa kerosakan paru-paru. Seperti Paroxetine boleh dipindahkan melalui susu dalam kejururawatan, jururawat tidak dibenarkan semasa penggunaan Paxil. Walaupun menghadapi pelbagai risiko, Paxil adalah benar-benar kelima Tempahan ditetapkan antidepressant di Amerika Syarikat pada tahun 2006 dengan preskripsi lebih 19 juta.
Penempatan
Paxil, serta banyak lain SSRI Kumpulan ubat, telah menerjah banyak kontroversi sejak lulus agihan pada tahun 1993. Keseriusan beberapa risiko, terutamanya kanak-kanak yang belum lahir, telah mendorong tindakan kelas serta lebih kecil awam saman, akibat di hampir $1 bilion dibelanjakan oleh pengeluar di Paxil, Malaysia-dirujuk sebagai Glaxo, di negeri-negeri sahaja. Pelbagai keluarga pesakit yang telah tunduk kepada pemikiran membunuh diri dan ganas ini telah memfailkan saman terhadap Paxil, banyak penempatan besar menang, sesetengah hanya menang pampasan kerosakan seperti bil hospital dan yuran yang sama.
Pada tahun 1998, di Cheyenne, keluarga memfailkan saman terhadap kemudian dinamakan SmithKline Beecham farmaseutikal selepas seorang lelaki ditembak keluarganya kemudian sendiri, di bawah rawatan daripada Paxil. Pada tahun 2001, Glaxo diperintahkan untuk membayar penyelesaian besar sebanyak $6.4 juta kepada saudara-mara ini. Pada tahun 2004, Glaxo adalah di bawah pengawasan selepas tuntutan pegawai-pegawai Syarikat yang menanam penyelidikan membuktikan risiko membunuh diri untuk pesakit-pesakit yang lebih muda daripada Paxil. Penempatan ini $2.5 juta.
Kelas tindakan saman
Jadilah tuntutan tindakan kelas pecah tablet yang difailkan terhadap Paxil selepas beberapa keluaran dikawal tablet didapati boleh membelah terbuka selepas penggunaan. Ini telah ditemui untuk melepaskan dos yang lebih cepat daripada yang dimaksudkan, semasa menyebabkan ketidakseimbangan keluaran keseluruhan. Ada mendakwa bahawa ini menyebabkan sebahagian daripada dos yang akan dikeluarkan dan bahkan terlalu banyak dos yang dikeluarkan sekali gus.
Dengan semua risiko kesihatan berkaitan, ini menyebabkan puncak kepentingan, dan pada tahun 2005 Glaxo diserbu oleh marshals bersenjata dan FDA di Puerto Rico dan Tennessee. Ini adalah kesan daripada pembelajaran yang pil yang dihasilkan dalam tumbuh-tumbuhan ini telah melanggar apart. Ia kemudian telah dinyatakan bahawa pada tahun 2002, FDA telah pada mulanya ditemui isu di Puerto Rico, tetapi amaran dan pemeriksaan diabaikan. Pembayaran sebanyak $28 juta akan berusaha memberi pampasan untuk pesakit-pesakit yang pelbagai yang mengambil pil ini dalam masa yang ditetapkan.
Tidak ada tindakan undang-undang kira-kira 600 terhadap Paxil mengenai kecacatan kelahiran, ramai yang tidak memenangi, kerana terdapat pelbagai faktor yang membawa keputusan yang memihak kepada di Glaxo. Sebagai salah satu kes kemenangan pertama terhadap Paxil untuk kecacatan kelahiran, keluarga Lyam Kilker 3 – tahun telah dianugerahkan satu penempatan pampasan sebanyak $2.5 juta. Syarikat didakwa dengan menyembunyikan risiko-risiko yang mungkin mengambil Paxil untuk kanak-kanak belum lahir ibu-ibu yang mengambil ubat preskripsi itu. Bersembunyi ini maklumat yang membawa kepada doktor ibu yang tidak tahu untuk memberitahu beliau risiko atau menambah preskripsi yang menyebabkan kerosakan hati yang serius Lyam. Keluarga tidak dianugerahkan dengan ganti rugi kerana Paxil tidak dijumpai bersalah secara agresif memasarkan ubat-ubatan ini dengan penuh niat untuk memperdaya pesakit dan pakar-pakar perubatan yang dicipta oleh istilah “dikendalikan mengengkarinya”.
Jika anda atau yang tersayang telah mengalami kesan sampingan yang serius atau komplikasi kesihatan dengan Paxil, mengisi borang penilaian kes semalam. Pasukan peguam yang mempunyai pengalaman tertentu kepada komplikasi yang berkaitan dengan ubat-ubatan preskripsi. Bukan sahaja boleh mereka memberikan anda undang-undang dengan panduan yang anda perlukan, mereka boleh membantu anda mendapatkan pampasan yang anda impikan.
Kosongkan lebih lanjut mengenai tuntutan mahkamah Paxil dalam

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *