Sama rakan-rakan lemak A lemak anda!

Sama rakan-rakan lemak A lemak anda!

Mengkaji satu kajian yang diterbitkan dalam The New England Journal of Medicine, ia berkata, bahawa orang-orang yang anda akan melepak dengan hanya mungkin akan membuat anda memperolehi lemak.

Sekumpulan penyelidik disambungkan ke sekolah perubatan Harvard, siap kajian lebih 12,000 orang subjek (lelaki, wanita, kanak-kanak) di 32 tahun dan mendapati bahawa orang-orang dengan kawan-kawan yang menjadi lemak mempunyai peluang lebih 57 peratus menjadi lemak terlalu. Juga, apabila suami/isteri atau adik-beradik telah menjadi lemak, ini, masing-masing, 37 peratus atau 40 peratus meningkat risiko menjadi lemak. Nota faedah, subjek daripada jantina yang sama mempunyai pengaruh yang lebih besar di antara satu sama lain daripada mata pelajaran yang berlainan jantina.

Kumpulan Penyelidikan menyatakan bahawa ia adalah tidak hanya umum set tingkah laku yang membawa kepada menjadi lemak, tetapi sikap ke arah yang lemak menyumbang kepada risiko. Jadi ia pergi tanpa mengatakan bahawa jika anda berkeliaran rakan-rakan dan keluarga yang fikir “ia tiada masalah besar” menjadi gemuk, peluang untuk anda mendapatkan lemak pergi naik dan naik.

Sebagai seorang kanak-kanak membesar salah satu ibu saya grand adalah sangat lemak dan ibu saya dan beberapa sebenarnya saya lemak. Melihat kembali bahawa saya menyedari bahawa sekumpulan orang yang menghabiskan banyak masa bersama-sama makan sama makanan melakukan amaun apa-apa yang sama dan berkongsi sikap sama. Mereka juga berkongsi sama sia-sia fad Diet yang gagal berusaha berulang-ulang.

Kepada berita baik!

Berita baik, hanya kerana “sosial lemak” berjangkit, begitu juga “kecergasan sosial.” Ramai kawan-kawan saya yang wajar dan sihat sedar bila mereka suka bermain dengan saya (pakar kecergasan). Apabila rakan-rakan dan keluarga saya mendapat satu imbasan kandungan peti sejuk saya dan bagaimana saya bersenam dan menjaga diri sendiri (dengan kekuatan latihan dan latihan interval), mereka cenderung untuk menjadi tertarik dan ingin tahu tentang berbuat
sama. Apabila salah satu daripada rakan-rakan saya atau ahli keluarga benar-benar membuat peningkatan yang ketara dan noticeble, dalam kecergasan mereka dan dengan cara melihat, beberapa orang yang lain mula mendapat berminat dan ingin tahu juga.

Ambil stok dan pastikan bahawa anda dan rakan-rakan anda akan tidak selidikilah menyabot masing-masing usaha dan kemajuan kerja untuk mengurangkan lemak, mungkin anda boleh menjadi gam untuk meningkatkan kesihatan semua orang. Mulakan dengan untuk berhubung dengan sekumpulan kecil rakan-rakan yang bersama-sama bekerja ke arah kesihatan dan kecergasan yang lebih baik.

Anda boleh melihat dalam talian, di gimnasium yang sekali. Mungkin anda boleh menjadi pakar kecergasan tempatan dan menyebabkan sesetengah orang menjadi banyak lebih sihat. Kumpulan yang saya pernah terlibat selama bertahun-tahun secara aktif menyertai bersama-sama ini, lelaki dan wanita dalam sukan seperti bola tampar, berenang dan luncur air,
Gunung, salji Berski, Kembara Berjalan kaki dan menari. Beberapa kita juga dinikmati Kumpulan Syarikat dan bersenam di gimnasium yang bersama-sama. Saya juga seperti tali pinggang hitam seni mempertahankan diri dan pengajar dipengaruhi beberapa rakan saya dalam sukan itu untuk menjadi lebih sesuai kerana mereka melihat dedikasi saya untuk tabiat yang baik untuk kesihatan dan kecergasan.

“Hanya melakukannya”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *