Salah tanggapan umum Chakra penyembuhan

Salah tanggapan umum Chakra penyembuhan

Kebanyakan orang berada tidak jauh bahawa mereka mempunyai satu kuasa hidup tenaga yang benar-benar dikendalikan oleh sesuatu yang dipanggil Madara yang. Madara yang dipercayai merupakan suatu titik paksi pada orang yang sedang berinteraksi dengan chakra mereka. Tempoh datang Madara adalah istilah bahasa Sanskrit dan ia bermaksud yang sentiasa berputar roda atau mans aural tenaga. Setiap orang mempunyai apa yang dipanggil, tenaga kuasa hidup, dan ini dikendalikan oleh Madara mereka.

Skrip secara tradisinya Hindu percaya bahawa terdapat 88,000 titik chakra dalam tubuh manusia. Tetapi daripada ini, tujuh seimbang chakra membentuk mata penting bagi aliran Cina di sepanjang saraf tiang Crown kepala.

Titik-titik chakra utama yang tujuh ini akan dikenali sebagai akar atau asas Madara, Madara sacral, Madara solar plexus, chakra hati, Madara tekak, Madara mata ketiga dan Madara crown. Seimbang chakra utama ini tujuh menerima dan menghantar tenaga dari alam semesta, dan dari orang lain. Ini mempengaruhi semua aktiviti-aktiviti individu, rohani, emosi dan fizikal.

Sama ada anda memilih sudut pandangan Hindu yang mistik memahami pengalaman dalaman dan luaran seseorang individu, perubatan Cina atau penjelasan mengenai psikologi moden daripada kesedaran dan proses pemikiran manusia, yang seimbang chakra yang tersendiri teras umum untuk semua penjelasan.

Adalah dikatakan bahawa sejak seimbang chakra yang tidak pernah berhenti bergerak, tidak kira sama ada orang yang tidur atau jika mereka sehingga bergerak di sekeliling, mereka boleh sangat membantu badan kita kerana mereka tinggal di berterusan. Mereka boleh membantu perkara-perkara seperti gangguan fizikal, proses glandular serta penampilan dan struktur badan kita. Mereka boleh juga mempengaruhi cara kita bertindak dan bagaimana kita berfikir. Ia adalah mudah untuk melihat jika salah satu seimbang chakra yang tidak berfungsi dengan betul, maka kita boleh mempunyai masalah dengan cara yang badan kita adalah seimbang dan bagaimana ia berfungsi. Seimbang chakra yang boleh pincang tugas sebab banyak tetapi jika salah satu atau lebih tidak betul-betul bekerja, kita boleh mempunyai isu dengan seluruh badan kita.

Hal ini terjadi kerana seimbang semua dalam tujuh utama chakra sesuai dengan kelenjar endocrine dikaitkan dalam badan kita. Apabila terdapat apa-apa jenis ketidakseimbangan dalam fungsi Madara yang mempengaruhi proses fizikal dan emosi kami dan kemudian mendedahkan satu gangguan dalam corak tingkah laku atau aktiviti biasa melalui kelenjar endocrine yang ia mengaitkan dengan.

Menimbangkan dengan menggunakan Chakra di atas sebagai titik permulaan kami, kami boleh selamat menganggap bahawa penyakit kesihatan utama akibat rosak yang seimbang chakra dan penyakit yang berkaitan dengan ketidakseimbangan dalam sistem endokrin yang secara tidak langsung menjejaskan sistem emosi kanak-kanak kami yang mempengaruhi kita rohani, emosi dan fizikal.

Adalah dikatakan bahawa salah satu faktor terbesar di Madara yang bertukar adalah ruang emosi dari masa lalu. Banyak kali orang repress Bagasi emosi yang mereka dapat daripada pengalaman dramatik, seperti sesuatu dari zaman kanak-kanak mereka. Malangnya, ini adalah satu tabiat buruk yang yang ramai orang apabila ia datang untuk kenangan buruk dalam fikiran bawah sedar mereka. Kebanyakan orang tidak sedar bahawa mereka akan menanam perkara-perkara ini dan yang akan mempengaruhi mereka chakra di hujung.

Ia adalah kerana ini perlu diambil bagi menyelesaikan mereka yang kritikal untuk mencapai keseimbangan Madara yang betul dan untuk menyembuhkan diri kita fizikal dalam proses.

Anda mesti sedar bahawa Madara penyembuhan adalah sangat baik untuk badan anda dan anda boleh juga terus mempengaruhi setiap seorang daripada anda seimbang chakra. Anda boleh melakukan ini dengan menggunakan teknik Reiki penyembuhan terapi warna, aromaterapi, Madara yang menatang dengan bantuan sebuah tekanan, Kristal atau batu permata.

Terdapat ramai orang yang mahu melakukan kelas-kelas yoga yang membantu pernafasan mereka serta latihan fizikal mereka. Yoga adalah baik untuk mengekalkan baki chakra di dalam badan kerana ini membantu seseorang untuk fokus.

Beberapa cara lain untuk sembuh seimbang chakra termasuk meditasi serta dipandu visualisasi. Banyak kali orang suka untuk melakukannya melalui bantuan muzik yang merelakskan CD yang membantu untuk menggalakkan penyembuhan melalui teknik relaksasi semulajadi. Ini adalah berguna dalam mengurangkan tekanan dan memanfaatkan kuasa minda kita.

Walaupun tahu kita tidak boleh sebenarnya menyentuh atau melihat chakra kami ini, kami boleh membantu untuk bekerja dengan setiap satu untuk membuat badan kita yang terbaik yang boleh.

Tubuh manusia mempunyai untuk menjadi sihat dan makan dengan betul dalam usaha kita untuk mempunyai seimbang seimbang chakra. Terdapat makanan yang membantu mengekalkan keseimbangan dalam setiap seimbang chakra utama yang tujuh.

Akar, sayur-sayuran dan makanan yang kaya dengan protein dan rempah ratus yang membantu menyuburkan Madara akar. Madara sacral yang mengaitkan dengan seks dan kreatif itu disuburkan oleh apa-apa makanan seperti buah-buahan yang manis, kacang, kulit kayu manis, vanilla dan biji bijan dan caraway. Pedas pudina, produk tenusu, yogurt, pasta, roti dan bijirin menyuburkan Madara solar plexus yang memberi inspirasi kami rasa keyakinan diri dan diri suka.

Adakah anda tahu bahawa kerja-kerja Madara jantung yang terbaik pada sayur-sayuran berdaun dan walaupun banyak jenis teh hijau? Selain itu, chakra tekak memerlukan banyak cecair untuk diminum. Cecair yang terbaik adalah air dan jus buah-buahan bahkan seperti epal dan jus oren.

Madara mata ke-3 anda hidup subur di anggur, wain dan blueberry.

Kami emosi dan rohani Pusat crown chakra memerlukan detoksifikasi yang baik. Ini dilakukan melalui upacara penyedutan herba dan Kemenyan dan berpuasa.

Dengan sentiasa cuba memastikan seimbang chakra kami sihat kita akan menjadi sihat secara umum. Dengan berbuat demikian ini membuatkan kita menjadi lebih selaras dengan persekitaran kita dan membantu dengan elemen lain dengan hidup di dunia yang kita hidup dalam Metafizik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *