Salah satu Tip hebat seluruh badan Detox: Cucian memberus kulit

Salah satu Tip hebat seluruh badan Detox: Cucian memberus kulit

Adakah anda tahu bahawa organ terbesar badan anda, kulit, yang bertanggungjawab untuk kira-kira satu per empat detoksifikasi keperluan harian yang diperlukan oleh seluruh tubuh anda? Salah satu cara yang paling mudah dan paling murah, anda boleh membantu kulit anda melakukan kerja yang ia direka untuk melakukan dengan alam semula jadi, sedang belajar bagaimana untuk Cucian berus kulit anda.

Kulit kering memberus adalah jenis spa seperti kaedah yang memberikan pelbagai manfaat kesihatan peserta. Ia adalah baik untuk orang-orang yang mempunyai kulit yang kering, tidak stabil, dan bahkan normal atau berminyak. Kesan-kesan positif yang banyak kulit kering memberus tidak meluas dikenali, namun kesihatan yang meningkatkan perlindungan Kesihatan dalaman, dan keseluruhan kulit rupa, boleh Jadikan ia sebahagian rutin penjagaan kesihatan anda setiap hari, jadi menyenangkan.

Apabila anda menggunakan teknik memberus yang kering, kulit tidak lama lagi akan mula rasa jauh lebih lembut, licin dan bebas daripada tompok-tompok kulit mati yang hodoh, dan anda juga akan dapat mengekalkan cahaya semulajadi kulit anda yang sihat. Menggunakan sifat-sifat mengkagumkan pengelupasan semulajadi melenting berus, tuala wanita loofah atau bertekstur membasuh kain anda akan membebaskan tubuh daripada sel-sel Kering, mati kulit, menyebabkan kulit kelihatan lebih segar, lebih bersih dan lebih muda.

Walaupun picturing berus kering berlaku ke atas kulit anda tidak mungkin terdengar juga agak baik, pada kenyataannya, ia adalah satu pengalaman yang sangat menenangkan dan santai, jika dilakukan dengan betul. Teknik lama ini akan membantu peredaran badan, membiarkan badan anda lebih mudah menyingkirkan dirinya toksin berlebihan melalui kulit anda. Kulit kering memberus merangsang sistem limfa yang bermula proses detoksifikasi.

Satu lagi bonus hebat untuk kulit kering memberus adalah untuk keupayaan untuk mengurangkan penampilan selulit pada punggung dan paha atas kawasan yang menjadi kebimbangan bagi kebanyakan wanita. Walaupun anda tidak benar-benar menghapuskan dimples kulit melalui kulit kering memberus kawasan masalah ini boleh muncul lebih kurang ketara. Kedai-kedai tisu lemak toksik biasanya punca di sebalik selulit, dan kulit kering memberus membantu membuang mayat sisa toksik, jadi ia masuk akal ini juga akan menjadi seorang pejuang besar selulit dan penambah kehilangan berat badan.

Sesuatu yang lain yang orang Cari, adalah bahawa kulit kering memberus membantu dengan meningkatkan tindak balas sistem imun mereka. Sejak sistem limfa badan dirangsang melalui kulit kering memberus, toksin akan diserap dari badan, yang mengakibatkan yang lebih sihat dan lebih cekap berfungsi sistem imun.

Walaupun otot anda boleh mencapai nada yang lebih baik melalui kulit kering memberus, dan ia juga membantu dengan membenarkan sel-sel lemak boleh dijarakkan lebih cukup dalam badan. Dengan menggunakan berus dengan cara yang pantas, ia akan membantu dalam rangsangan sel-sel saraf, memberi anda sebuah negara yang lebih besar daripada minda dan badan. Kering memberus, secara ringkasnya, merangsang aliran darah ke permukaan kulit anda.

Ada apa-apa yang sukar terutamanya tentang kulit kering memberus; apa yang anda perlu lakukan adalah mengikuti langkah-langkah mudah ini:

1. Membeli sendiri bulu berus yang diperbuat daripada gentian semulajadi, kerana ia adalah kurang kasar pada kulit daripada orang-orang yang sintetik, dan tidak akan merosakkan orang-orang yang mempunyai kulit yang halus.
2. Anda perlu Cucian berus kulit anda sebelum anda masukkan pancuran mandian, atau kerana kulit perlu kering untuk prosedur ini untuk bekerja. Ini adalah bagaimana mati kulit sel-sel dan toksin yang berkesan diambil dari badan.
3. Apabila mula kulit kering memberus teknik, bermula dengan kaki anda, memberus mereka benar-benar dan bersungguh-sungguh dalam pergerakan membulat, kemudian bergerak ke atas ke dalam buku lali, betis, paha, perut, lengan dan tangan. Pasti anda berus ke arah tengah-tengah, menggunakan garis mudah kawasan sensitif kulit, dan menjauhkan diri dari puting atau muka. OUCH!
4. Kemudian anda perlu masuk ke dalam Bilik mandi, supaya semua sel-sel kulit mati akan dibasuh ke dalam longkang dengan air suam. Gunakan untuk spritzer air sejuk pada akhir untuk membantu dalam peredaran darah, kemudian kulit anda kering baik dengan tuala kering untuk membantu lagi dengan edaran. Menghabiskan proses dengan pelembap semulajadi berasaskan minyak untuk kulit anda seperti almond, kelapa atau minyak zaitun. Cuba membuat sesuatu yang anda tidak akan takut untuk makan.

Ambil perhatian bahawa sesetengah orang mempunyai keadaan kesihatan tertentu yang tidak perlu menggunakan kulit kering memberus. Orang-orang yang mempunyai penyakit kencing manis, tekanan darah tinggi, ekzema, psoriasis, ruam, kulit yang rosak, menyembuhkan luka atau jangkitan kulit harus mengelak daripada strategi penjagaan kesihatan dalaman dan kulit ini.

Kering memberus kulit sebelum mandi telah digunakan sebagai kaedah seluruh badan pembersihan yang telah diamalkan oleh budaya yang pelbagai sepanjang sejarah yang direkodkan. Ritual Mandian Turki menggunakan mitt kain yang kasar, yang dikenali sebagai sebuah kesa. Di Greece dan Rome purba, mereka akan menggunakan instrumen yang dipanggil strigiles yang berbentuk seperti sudu melengkung untuk mengikis kulit sebelum mandi. Ayruvedic amalan garsana urutan ini adalah urutan kering menggunakan sarung tangan Sutera atau wool.

Tiada siapa suka melihat tompok-tompok yang hodoh kulit kering atau tidak stabil, terutamanya apabila cuaca panas dan anda ingin memakai pakaian mendedahkan badan yang lebih banyak. Manakala upacara kulit kering memberus mungkin kelihatan seperti kulit ketat wanita mencantikkan Rejimen untuk kebanyakan lelaki, saya boleh yakinkan anda bahawa lelaki akan membuahkan ganjaran Kesihatan jangka panjang pembersihan tubuh dalaman yang baik. Tetapi, mereka perlu sengaja memilih untuk memberi separuh peluang strategi kesihatan yang mudah ini.

Terdapat tiada peraturan hard-and-fast apabila ia datang kepada berapa kerap orang kering berus kulit mereka. Tapi seperti apa-apa lagi, anda mesti melakukannya selalunya cukup untuk mengalami apa-apa manfaat kesihatan jangka panjang. Beberapa penyokong amalan ini mendakwa bahawa anda mesti melakukannya setiap hari. The best rule of thumb, pada pendapat saya, adalah hanya untuk merancang untuk melakukannya setiap kali anda menjangka untuk mandi atau mandi, sekarang kira sekerap yang mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *