Salah faham tentang Creatine

Salah faham tentang Creatine

Creatine mendapat yang buruk rap pada masa-masa, yang ia tidak layak. Biasanya, ini adalah kerana orang yang seragam mengenai produk hebat ini dan mempunyai beberapa salah faham. Berikut adalah beberapa yang terbesar yang saya dapati agak merengsa.

Salah tanggapan pertama orang adalah yang mengambil Creatine akan menyebabkan kerosakan buah pinggang. Orang berfikir bahawa badan anda akan mempunyai untuk menapis semua barangan ini daripada sistem anda dan akan hanya menutup. Dengan mana-mana produk, anda perlu menyemak dengan doktor anda sebelum mengambil, tetapi Creatine tidak telah terbukti menyebabkan kerosakan buah pinggang. Sebarang kes masalah buah pinggang yang sah mungkin akan berdasarkan keadaan buah pinggang yang sedia ada.

Salah faham yang kedua terbesar adalah bahawa Creatine beberapa jenis Steroid. Ini tidak boleh menjadi lebih jauh dari kebenaran. Manakala Creatine membantu untuk meningkatkan kekuatan, ia tidak meniru testosteron manusia dalam apa jua cara dan ia dijual di kaunter selama beberapa dekad. Seperti testosterone, ia bukanlah satu bahan yang diharamkan atau menyalahi undang-undang dalam apa jua cara. Jika ia adalah steroid yang ia boleh diharamkan oleh setiap organisasi sukan utama di negara ini, dan ianya tidak.

Salah tanggapan terakhir yang saya akan nyatakan adalah bahawa ia telah dikatakan bahawa mengambil creatin akan meningkatkan peluang anda untuk kecederaan. Ini adalah tidak benar. Sementara ia meningkatkan intensiti senaman anda, seolah-olah meningkatkan kemungkinan kecederaan, kajian hanya jangan tunjukkan ini. Ianya sebenarnya agak bertentangan. Orang-orang yang mengambil creatin pulih daripada senaman yang lebih cepat dan orang dalam pemulihan selalunya mengambil creatin untuk pulih dari kecederaan. Creatine meningkatkan keperluan anda untuk air bagaimanapun, jadi mereka menambahkan dengan perlu meningkatkan pengambilan mereka untuk mengelakkan kekejangan.

Seperti yang anda lihat, creatine adalah benar-benar selamat untuk orang dalam Kesihatan yang baik untuk mengambil. Ia akan meningkatkan saiz otot, kekuatan otot anda dan akan membiarkan anda mempunyai latihan yang lebih memuaskan dan sengit. Ia adalah sesuatu yang sudah benar-benar asli dan dijumpai dalam badan anda, jadi mengapa tidak mengambil. Setiap atlet serius harus mempertimbangkan cuba creatin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *