Sakit rusuk: Kebanyakan biasa sebab selain kemungkinan penjagaan

Sakit rusuk: Kebanyakan biasa sebab selain kemungkinan penjagaan

Sakit rusuk boleh menjadi satu masalah yang semua terlalu biasa ramai individu akan tertakluk kepada beberapa peringkat dalam hidup mereka. Hanya apa yang betul-betul mencipta masalah ini, dan apa yang anda boleh lakukan mengenainya biasanya adalah misteri sebenar kepada sesiapa pada mulanya penderitaan ini jenis sakit, namun penjelasan yang sebenarnya mudah. Remedi boleh menjadi sebuah kompleks yang agak banyak, Namun begitu ia boleh dibeli, harga yang berpatutan. Dan, ia boleh menjadi diri dilayan jika Jadi pilihan. Kandungan ini merangkumi sebab selain terapi bagi sakit rusuk paling kerap.

Sebab yang sah, sesetengah orang tidak menyedari sebab mengapa rusuk mereka telah sakit adalah disebabkan oleh hakikat bahawa mereka tidak menyedari bahawa rusuk membuat yang sama di mana mereka menyambung ke belakang dan juga sternum di hadapan. Kebiasaannya, sakit yang orang mengalami sekitar rusuk mereka mempunyai kaitan dengan juling yang dikaitkan dengan satu atau lebih daripada sendi tulang rusuk ini. Ia boleh menjadi bermanfaat untuk mencari imej sendi ini, maka ia akan menjadi jelas bahawa sebenarnya terdapat bersama sebenar yang melekat di rusuk ke tulang belakang dan cara mereka bekerjasama di hadapan. Ini kebanyakannya adalah jelas di belakang yang di mana hampir semua sakit rusuk yang berlaku.

Sendi di bahagian hadapan yang berkaitan dengan perubahan sangkar rusuk sebagai orang umur, yang bermaksud bahawa mereka mungkin yang agak luar biasa. Jenis sendi ini dilengkapi dengan lebih sambungtara rawan yang berbanding jenis pada tulang belakang. Seperti yang kita tumbuh lama rawan ini calcifies supaya bersama menjadi kukuh dan oleh itu bersama pada dasarnya hilang. Walau bagaimanapun, sehingga berlaku, sendi di kawasan itu boleh pasti dapat membentuk daripada penjajaran. Tetapi, ia adalah satu tawaran yang baik kemudian dalam kehidupan seseorang sehingga Pindaan ini akan kekal.

Seperti yang disebutkan, rusuk yang bersama di belakang akan menjadi apa yang menyebabkan hampir semua sakit rusuk. 1Sudu anda akan mampu untuk beralih ke atas atau ke bawah jika mereka pergi daripada penjajaran, walaupun, Walau bagaimanapun, terdapat corak asas. Khususnya, rusuk lapan di atas mempunyai kecenderungan untuk misalign bergerak ke atas manakala bahagian bawah empat akan lebih cenderung untuk bergerak menurun apabila yang mereka beralih daripada penjajaran. Belakang atas kesakitan, tekanan ‘knot’ yang orang biasanya mengalami, adalah sebenarnya di rusuk diri, terutamanya pada kawasan atas bahu. Biasanya, anda sukar ‘simpul’ biasanya ialah rusuk itu sendiri. Ya, tulang rusuk atau rusuk cenderung untuk ditarik daripada penjajaran mengetatkan otot, dan dalam banyak kes yang diadakan daripada penjajaran kerana ketegangan otot. Walau bagaimanapun, apabila tempat itu diselaraskan, apabila tulang rusuk itu diletakkan kembali ke kedudukan yang betul, maka otot menerima peluang untuk melepaskan. Satu masalah tertentu adalah bahawa rusuk, khusus untuk kawasan tertentu ini, kaedah yang telah dijajarkan semula secara tetap kerana tekanan yang banyak daripada individu yang tinggal bersama dalam kehidupan mereka.

Kesakitan ini boleh menjadi lebih teruk apabila juling adalah rendah mencetuskan sakit belakang tengah. Ia dapat merasakan seperti sensasi kesakitan stabbing. Batuk, ketawa, bersin dan bahkan mengambil inhale yang mendalam menyebabkan symphony rasa tidak selesa. Ia mungkin akan kelihatan seperti retak atau patah tulang rusuk. Hal ini juga berlaku sekiranya kawasan tersebut rusuk beralih ke arah satu sama lain.

Cara untuk membaiki isu ini mungkin untuk pelarasan tulang rusuk. Kiropraktor baik sememangnya satu rawatan, namun seperti yang dinyatakan sebelum ini, mungkin perlu banyak rawatan dengan bayaran yang agak besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *