Sakit pada zakar – punca-punca biasa yang lima

Sakit pada zakar – punca-punca biasa yang lima

Zakar sakit adalah kenyataan hidup, tetapi ia tidak menjadi masalah yang utama. Dalam kebanyakan kes, sakit pada zakar apa-apa untuk risau dan perlu selesaikan dalam tempoh beberapa hari. Menjaga zakar sihat dengan beberapa penambahan yang mudah untuk rutin harian dan tanda-tanda untuk menonton untuk mengetahui Bilakah kesakitan zakar berlaku adalah kunci kepada kehidupan seks yang sihat dan panjang.

Lima punca kesakitan zakar
Syarat-syarat yang dinyatakan di sini adalah beberapa sebab-sebab yang paling biasa zakar sakit dan kesakitan. Apa-apa jenis kesakitan zakar yang tidak bertambah baik dalam tempoh beberapa hari perlu dirawat oleh perubatan profesional untuk mencegah kecederaan jangka panjang; sakit secara tiba-tiba zakar atau trauma yang harus dianggap sebagai kecemasan perubatan.

1. Berlebihan manipulasi-Malangnya, apabila ia datang untuk melancap dan seks, ada terlalu banyak perkara yang baik, sekurang-kurangnya setakat zakar kulit berkenaan. Pelbagai dengan bilik tidur akrobatik atau pengendalian yang cergas boleh membawa kepada kulit zakar sakit, kerana lapisan derma luar menjadi lecet dan jengkel. Menghalang kulit well-moisturized, menggunakan minyak pelincir yang semasa aktiviti seksual dan berehat sekali-sekala boleh membantu untuk memastikan kesakitan di bawah kawalan.

2. Kulup masalah – lelaki dengan kulup yang utuh akan terdedah kepada beberapa masalah biasa yang boleh menyebabkan kerengsaan, kemerahan dan rasa sakit pada zakar. Jangkitan zakar yang dikenali sebagai balanitis sering berlaku apabila kawasan ini di bawah kulup yang tidak dibersihkan dengan betul; ini boleh menyebabkan bengkak, gatal-gatal, kepanasan dan merupakan pelepasan cheesy. Satu lagi kulup masalah berkaitan, dikenali sebagai phimosis, dikesan apabila kulup itu terlalu ketat untuk menarik balik dengan mudah ke atas kepala. Dalam banyak kes, ini boleh diselesaikan dengan manipulasi lembut diiringi pelembab biasa dan rawatan dengan mesra kulit vitamin dan mineral.

3. Yis Jangkitan – perubahan kimia badan boleh menyebabkan overgrowth Yis yang dikenali sebagai Candida albicans, yang ini biasanya ada di dalam kulit tanpa menyebabkan apa-apa gejala. Apabila berlaku jangkitan yis (kadang-kadang dikenali sebagai seriawan), lelaki mungkin mengalami bengkak, gatal yang teruk, kemerahan dan zakar sakit, serta keju kotej seperti pelepasan. Jangkitan yis kadang-kadang pergi dengan sendirinya, tetapi rawatan dengan ubat-ubatan untuk menukarkan biasanya disyorkan. Mengekalkan keseimbangan kimia melalui pemakanan yang betul kulit boleh membantu untuk mencegah jangkitan yis.

4. Gatal Jock – satu lagi jenis pertumbuhan kulat yang disebabkan oleh satu organisma yang dikenali sebagai tinea cruris, jock gatal adalah jangkitan yang sangat mudah berjangkit yang dapat disampaikan dari seorang ke seorang yang lain pakaian, tuala dan barang-barang peribadi lain. Yis ini hidup subur di kawasan yang panas, lembap dan boleh menyebabkan merah, merebak teruk, ruam gatal dan ketidakselesaan dan zakar sakit – terutama jika ia menjejaskan ibu atau urethral pembukaan. Mengekalkan kawasan yang bersih, kering dan well-moisturized boleh menghalang kulat daripada mendapat tempat dan merebak pada kulit.

5. Kulit kecederaan – selalunya, kesakitan zakar adalah semata-mata hasil daripada kecederaan kecil kulit, seperti calar, luka, gigitan serangga atau yang tidak menyenangkan tetapi trauma zip yang kadang-kadang tidak dapat dielakkan. Mengekalkan kulit well-moisturized dan sihat secara keseluruhan melalui penggunaan nutrien mesra zakar boleh membantu meningkatkan rintangan kepada kecederaan dan mempercepatkan penyembuhan apabila ia berlaku.

Mencegah dan merawat sakit pada zakar
Manakala kesakitan zakar tidak sentiasa dicegah, ia berkemungkinan berlaku dan cenderung untuk sembuh lebih cepat apabila kulit zakar sihat secara keseluruhan. Menyokong fungsi sel-sel saraf melalui penggunaan krim Kesihatan zakar khusus yang mengandungi nutrien khusus zakar (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) seperti vitamin A (untuk licin, lembut kulit); dan kulit yang sihat vitamin C (untuk fungsi imun dan tisu peredaran darah yang sihat); Vitamin D (untuk keseluruhan kesihatan kulit); Alpha lipoic asid (untuk merangsang aliran darah); dan pelembab semulajadi seperti mentega shea boleh membantu untuk mencegah kecederaan yang kecil dan kesakitan zakar anda melarikan diri dan jangkitan dan kerengsaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *