Sakit kepala 6-jenis kecergasan Yoga, rawatan sejuk

Sakit kepala 6-jenis kecergasan Yoga, rawatan sejuk

Siapakah seperti sebuah mesin, walaupun jika tiada halangan yang utama, tetapi juga kadang-kadang masalah yang kecil, seperti sakit kepala, sejuk atau sesuatu. Ramai orang yang enggan untuk jalankan di hospital kerana masalah kecil, kita semua tahu bahawa yoga mempunyai faedah besar dalam udara, dan sekarang diperkenalkan enam Xiaobian memberi anda satu pengurusan sejuk-jenis sakit kepala kecergasan asanas yoga, dalam masa rawatan untuk meningkatkan pencegahan fizikal tempat pertama selesema yang seterusnya.

1, untuk mencegah sakit kepala

Migrain adalah sebab-sebab yang lebih rumit, kebanyakan mereka berlaku di bahagian kepala, lebih umum di kalangan wanita, teruk sakit kepala yang berkala, atau malah disertai dengan loya, muntah-muntah dan sebagainya. Kadang-kadang, sebelum wanita haid senggugut, sakit kepala Migrain boleh juga berlaku, manakala golongan kurang upaya penglihatan mungkin menyebabkan Migrain.

Secara umumnya dipercayai bahawa darah dari kepalanya dengan fungsi sistolik terjejas, adalah untuk menjana punca utama sakit kepala Migrain. Bilakah bermulanya sakit kepala Migrain, pertama kerana spasm dalaman arteri karotid yang disebabkan oleh ischemia otak, diikuti oleh pengembangan arteri karotid luar dan gejala-gejala sakit kepala. Biasanya mandi panas atau letakkan kaki anda direndam dalam air panas, anda boleh meningkatkan gejala-gejala sakit kepala Migrain; berbaring untuk satu percutian besar yoga juga boleh melegakan kesakitan.

Sakit kepala menyebabkan stasis darah di kepala, dan lakukan lebih senaman atau urut leher, membuat aliran darah. Oleh itu, sakit kepala yang biasa orang, kehidupan harian mesti memberi perhatian Khas kepada mempunyai undang-undang, di luar musim cuti yang lebih berhubung dengan alam semula jadi, dan lebih banyak berjalan, pil tidur, analgesik mengambil seberapa sedikit yang boleh, yang tidak sihat seperti tembakau dan alkohol, kopi dan juga cuba Elakkan. Wanita perlu memberi perhatian kepada bahagian abdomen, kaki hangat, Yueshian Do tidak akan sejuk apabila inspirasi menyerang, jangan pakai terlalu ketat Kasut terlalu tajam, untuk mengelakkan talian darah kaki yang menyebabkan sakit kepala yang buruk.

Yang berikut ini menghuraikan tiga jenis yoga postur boleh mengelakkan atau mengurangkan sakit kepala.

1, menterbalikkan kedudukan

Mencangkung, beliau tangan kanan sekitar kakinya yang kanan, tangannya di belakang setiap lain cangkuk, Twister dan di sebelah kiri ke belakang kepala dan leher seboleh-bolehnya; dalam masa yang sama, kakinya yang kanan dengan tangan kanan di bawah tekanan untuk bersaing, supaya otot-otot bahu dan leher mengandungi perasaan itu. asli yang bernafas 20 saat selepas pengurangan; untuk menjalankan bahagian lain.

2, menegak yang sebahagiannya runtuh

Knelt, siku sentuh tanah (pertama untuk cross setiap lain pegangan tangan, siku pejabat) dan kemudian buka tangan, jari-jari Jabat tangan, mengikut asas-asas terbalik tangan memegang belakang kepalanya, dan kemudian menaikkan pinggul, lutut lurus, akan menjadi fokus dialihkan ke bahagian atas Daotou; alam pernafasan selama 20 saat. Ambil semula masa; tangan fist bertindih, melekat satu penumbuk pada dahi beliau, berehat.

3, hoes – Tukar jenis

Supine, kaki bersama-sama (kedua-dua tangan diletakkan di sebelah kiri dan sisi kanan badan, sawit yang dicapkan) meniup dari wap selepas kaki perlahan-lahan mengangkat ke sudut 90 darjah, dan kemudian, selepas satu tarik nafas dan exhaled; untuk melantun pinggang dengan kedua-dua tangan pada masa yang sama diikuti kaki belakang (siku dengan ini) pantai bersebelahan dengan jari kaki, kaki dibuka perlahan-lahan seboleh-bolehnya, tangan kedua-dua memahami ibu jari Zaiqu kaki. Asli yang bernafas 30 minit kemudian, untuk memulihkan seluruh supine, dan kemudian dengan menjadi gaya ikan untuk meringankan tekanan di luar vertebra serviks.

Kedua, tadbir urus yang sejuk

Sebabnya hanyalah satu tempat yang sejuk: enam kejahatan (1) luaran kecederaan dalaman (2) impassioned (3) gangguan makan. Angin sejuk, musim panas haba, basah, Kering, kebakaran yang biasanya dikenali [6 gas], dalam kes penyakit sebelum mereka dipanggil [kejahatan enam].

Enam keburukan yang disebabkan oleh penyakit ini, ada tahap tertentu keberkitaran: Jika lebih daripada Shubing musim panas, sejuk di musim sejuk penyakit. Jenis perubahan iklim kerana kerumitan dan perbezaan individu dalam tubuh manusia untuk Mathway Feng, Mathway Han, musim panas jahat, jahat basah, kering kejahatan, kebakaran dan lain-lain jenis kejahatan yang enam dirujuk sebagai [penyakit luaran].

Sejuk Han Mathway Feng Mathway majoriti daripada akal yang lebih banyak. [Angin sebagai saiz-sesuai-panjang], Mathway Feng boleh menyebabkan batuk, tetapi juga boleh menyebabkan sakit kepala yang teruk; seperti invasif pulmonari Er Shi Feng Mathway paru tidak diisytiharkan; Feng Mathway terhad kepada Britain di atas, meninggalkan Meridian yang miskin, gas darah akan memanggil benar. Han Mathway penyakit pesakit kebanyakannya takut sejuk-hi Genangan Qi haba, musim sejuk, sejuk perut, jelas aliran menangis atau sakit yang kuat, darah stasis dan sebagainya.

[Tujuh emosi] merujuk kepada kehendak aktiviti roh manusia, dalam perubatan dibahagikan kepada kegembiraan, kemarahan, bimbang, pemikiran, kesedihan, ketakutan, panik tujuh kategori. Jika untuk jangka masa panjang rangsangan mental atau trauma yang secara tiba-tiba, ia mudah menyebabkan badan yin dan yang, qi dan darah, organ-organ pucuk, dan oleh itu terhadap penyakit, jadi sejuk boleh juga dipanggil “emosi penyakit.”

Gangguan makan terus merosakkan limpa dan perut, menyebabkan disfungsi penghadaman yang setakat yang diberikan perut, cirit-birit, ketahanan badan yang disebabkan oleh lemah ‘ kekuatan kelemahan, paling berkemungkinan untuk pengambilan luaran Feng Mathway dan penyakit.

Yang berikut ini menghuraikan tiga jenis yoga postur; boleh meningkatkan kecergasan fizikal, meningkatkan fungsi organ-organ dalaman, meningkatkan ketahanan, untuk mencapai kesan penyembuhan yang kekal.

4, besar terima kasih kepada gaya

1) berlutut (perjalanan King Kong: pertindihan kaki, punggung duduk di atas tumit, tumit yang dikelaskan ke dalam besar ibu jari

2) menyedut, mengangkat tangan bersama-sama dalam solat rata bahu, lengan dan melekat pada telinga

3) aspirate, badan bengkok ke hadapan, beliau dahi menyentuh tanah

(Pastikan jenis ini berhenti 30 saat, kemudian bangun dan menyedut; pengulangan 8 times)

ikan-gaya 5,

1) supine, pelarasan kadar faedah selepas elbows tamparan dari wap pada masa yang sama untuk menyentuh tanah, menyokong dada tinggi, menuju ke

2) Semula tangan anda bersama-sama dalam solat, garisan semula jadi perut bernafas

3) kaki menaikkan kira-kira 35 darjah, ia boleh mengukuhkan fungsi visceral perut

(Untuk menamatkan postur, kepala perlahan-lahan beralih kiri dan kanan untuk had; setiap sisi yang

6, menterbalikkan kedudukan

1) duduk, kaki longgar cakera di hadapan, dibengkokkan kaki kiri, kaki kanan di seluruh di kaki kiri, diletakkan di atas paha sisian, kaki dicapkan

2) ke atas bahu kiri dan lutut kiri hala, kaki kanan cengkaman backhand kembali

3) Tangan kanan yang diletakkan di bahagian belakang yang betul mengenai tanah, kepala dan leher seboleh-bolehnya untuk pusingan yang betul, memegang jawatan untuk 30 saat, bernafas secara semulajadi, memulihkan kedudukan asal, untuk bahagian lain, masing-masing untuk 4 kali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *