Sains dan kerohanian – strategi rahsia untuk membuat anda faham

Sains dan kerohanian – strategi rahsia untuk membuat anda faham

Badan Sains dan perkara kerohanian

Bagaimana untuk menentukan Sains dan kerohanian? Ramai orang membawa persepsi yang mengelirukan Sains dan kerohanian. Parameter Sains dan kerohanian yang berbeza. Sains dan kerohanian tidak bertentangan antara satu sama lain, tetapi menyokong antara satu sama lain. Einstein membuat kesimpulan bahawa Sains boleh memahami strategi rahsia hubungan masa dan unsur-unsur, tetapi kerohanian perlu memahami strategi rahsia roh jahat

Sains adalah satu bidang kajian atau sistematik badan pengetahuan yang bertujuan melalui ujikaji, pemerhatian dan potongan melahirkan penjelasan fenomena merujuk kepada dunia fizikal dan material yang boleh dipercayai. Sains merupakan usaha dan kajian pengetahuan fizikal dan material. Manakala sains kajian dalam perkara rohani yang sistematik dan teratur, ianya bukan sains tetapi falsafah. .

Kerohanian merupakan bidang kajian atau sebuah badan yang sistematik pengetahuan yang bertujuan melalui ujikaji, pemerhatian dan potongan melahirkan penjelasan fenomena yang disebut dalam dunia halus dan minda yang boleh dipercayai. Kerohanian adalah mencari rahsia dan kajian isu-isu berkaitan, terdiri daripada atau mempunyai ciri-ciri semangat, bukan fizikal atau material. Kerohanian adalah berkenaan dengan agama atau perkara-perkara Suci Gereja

Bagaimana untuk membezakan antara Sains dan kerohanian?
Dengan perkembangan teknologi, skop strategi Sains telah menjadi lebih luas. Kerohanian dan Sains dilihat oleh ramai sebagai dua perkara yang berasingan. Apa kita biasanya panggil Sains adalah bahawa ia merujuk kepada perkara-perkara dan isu-isu. Sains adalah ilmu tentang fikiran kita. Sains adalah berdasarkan kepada kami rasa penglihatan, bau dan sentuh. Sains adalah berdasarkan logik, pengukuran dan bukti. Kerohanian adalah yang berkaitan dengan sifat rahsia benda-benda dan perkara yang halus. Kerohanian adalah berkenaan yang melampaui cara kita berfikir tentang pengetahuan, dipanggil kebijaksanaan perasaan. Kerohanian tidak berdasarkan kepada kami deria penglihatan, bau dan sentuh, tetapi kesedaran kami. Kerohanian adalah berdasarkan kepada kepercayaan, penerimaan dan penyerahan kepada semangat.

Parameter Sains dan kerohanian yang berbeza. Sains dan kerohanian tidak bertentangan antara satu sama lain, tetapi menyokong antara satu sama lain. Untuk kehidupan jasad hidup, Sains adalah berguna. Untuk kehidupan mental hidup, kerohanian adalah berguna.
Dalam banyak keyakinan, semangat itulah asas kerohanian dianggap sebagai tidak terhingga, Maha Kuasa, sempurna dan seterusnya perubahan dan kebijaksanaan yang kekal. Sains adalah berdasarkan bahan-bahan yang bergantung kepada minda, dan terus menukar dan transformasi.

Sains adalah diterima secara meluas kerana ia berfungsi. Beliau kelihatan di dunia kerana ia sedang mencari satu penerangan ringkas yang mungkin. Tetapi ia menarik semua sumber-sumber kebijaksanaan dan kerohanian kesedaran batin manusia. Keupayaan Sains terus berubah dengan masa. Walau bagaimanapun, strategi rahsia kesedaran kami tetap sama untuk sepanjang masa

Sains dan kerohanian perlu bekerjasama untuk memahami kenyataan jumlah. Ia adalah pengetahuan tentang bahan-bahan yang kita memahami dan menguasai semua dalam dunia fizikal. Ia adalah ilmu kerohanian yang kita hidup gembira dan suka bermain. Walau bagaimanapun, Sains adalah terhad di luar dunia fizikal objek. Einstein yang membuat kesimpulan bahawa Sains boleh memahami strategi rahsia hubungan masa dan unsur-unsur, tetapi Sains tidak dapat memahami strategi rahsia semangat jahat. Tetapi kerohanian mempunyai visi perkara dan semangat yang benar-benar global. Domain kerohanian adalah bukan sahaja penting tetapi juga nyawa manusia, perasaan, emosi dan kesedaran.

Para saintis tidak menerima kerohanian, kerana ia tidak diajar sebagai suatu Sains pengalaman. Dunia luar adalah manifestasi dunia dalaman yang luas.
Semangat adalah lautan yang luas kesedaran untuk mencari gambaran bentuk fizikal beliau. Apabila lelaki kehilangan kesedaran, beliau mengalami identiti beliau yang berasingan dari jiwanya. Dalam keadaan ini, minda manusia keliru dengan fikiran-fikiran daripada tubuh melalui deria, lebih banyak di dunia.

Sains Vs kerohanian
Sains ialah satu kajian yang sistematik segala-galanya yang boleh diperiksa, diuji dan disahkan. Sains adalah di mana-mana dalam kehidupan seharian, penjagaan kesihatan, kewangan, pendidikan dan pengangkutan sebagai contoh. Kerohanian adalah aspek hubungan individu dengan semangat dalaman. Pengalaman peribadi kerohanian membawa kita kepada sumber penciptaan. Bagi ramai orang, membawa rasa keselesaan dan sambungan ke akhir hayat, kedua-duanya adalah penting

Sains semata-mata tidak dapat menjelaskan segala-galanya di alam semesta tanpa kerohanian. Jika kita mendapat pengetahuan yang lebih teknikal dan biologi alam semesta dan kehidupan di bumi, Sains semata-mata tidak boleh memberikan jawapan yang jelas atas segala-galanya daripada semua berasal.

Penulis telah menerbitkan buku-buku tentang teknik-teknik meditasi untuk pemula berdasarkan kerohanian, Yoga, Gita Ashtavakra, agama Sikh, dan ukiran yang rohani. Semua boleh diakses sepenuhnya dalam talian di Heavenly Gardens, dan untuk pemula. Taman-Taman Syurgawi GS Virk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *